Autor |
Zpráva |
< Servis ~ vysoke kolisajici otacky volnobehu + spatne startuje |
kropaczech |
Zaslal: út červen 03, 2008 7:40 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ahoj lidi, mam dotazek...auto mam chvilku, cca 3tydny a jednou rano se mi stalo, ze slo spatne nastartovat. Jakoby byla vybita baterka, motor se jen tak line dvakrat otocil, ale chytnul.
Navic sem mel zresetovane hodiny na palubce, ale ujete km ne.
Tak sem vyjel, ale co me prekvapilo bylo, ze volnobeh se najednou drzel kolem 2-4tis a pulsoval v rozmezi 500ot
Prijel sem do prace, a vecer, po cca 9ti hodinach stani venku, prijdu k autu a chytlo normalne a jelo taky v pohode. Neresil sem to, ale o dva dny pozdeji stejny problem.
Po zkusenostech s predeslym autem me tohle dost vystrasilo, kupoval sem si temer nove auto s predpokladem, ze nebudu mit podobne problemy jako u 16 let stare Fiesty
Prosim, kdo tusi at mi poradi...diky vsem ! |
_________________ 1.1i 44KW r.v.2002 |
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: út červen 03, 2008 8:35 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
no a co ta baterka ....je dobra?? pomeraj ju a pripadne ju skus dat nabit |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182
|
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: út červen 03, 2008 8:42 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
baterka asi bude uz nacata, ale ze by to delalo takovy psi kusy s volnobehem, i po opakovanem startu ?
Je fakt ze me to napadlo jako prvni, pac auto naskoci a teprve se zpozdenim (ale opravdu malym) se pohne rucicka otackomeru, ale to asi bude normalni |
|
Návrat nahoru |
|
ywo |
Zaslal: st červen 04, 2008 6:04 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: st červen 04, 2008 9:13 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ted sem mluvil s technikem a rikal ze to muze byt tim, ze RJ nema dostatek proudu na to, aby si pri startu uvedomila co dela proto ten volnobeh muze kolisat.
Zkusim nabit baterku a pak pisnu, jestli je to tim. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st červen 04, 2008 12:07 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
kropaczech napsal: ted sem mluvil s technikem a rikal ze to muze byt tim, ze RJ nema dostatek proudu na to, aby si pri startu uvedomila co dela proto ten volnobeh muze kolisat.
Zkusim nabit baterku a pak pisnu, jestli je to tim. hm zajimavá teorie ale je fakt že na tom něco je i když ŘJ asi až takovou spotřebu nemá ale skus to a uvidíš třeba to fakt bude jenom taková blbost a budeš mile překvapen |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: st červen 04, 2008 12:40 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
zajimavy to je, to mas pravdu nicmene sem si s predeslym autem uzil tolik nestandartnich veci, se kterymi si nevedel rady nikdo, ze bych se tomuhle nedivil...
Zeptam se ale jinak...dnes budu baterku nabijet a zajima me, co se stane, az ji tam po jednom dni nabijeni vratim. Vim ze u Forda melo nasledovat jakesi uceni RJ a auto s prvnich nekolik km chovalo dost nestandartne.
Diky |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st červen 04, 2008 12:49 pm |
|
|
|
kropaczech napsal: zajimavy to je, to mas pravdu nicmene sem si s predeslym autem uzil tolik nestandartnich veci, se kterymi si nevedel rady nikdo, ze bych se tomuhle nedivil...
Zeptam se ale jinak...dnes budu baterku nabijet a zajima me, co se stane, az ji tam po jednom dni nabijeni vratim. Vim ze u Forda melo nasledovat jakesi uceni RJ a auto s prvnich nekolik km chovalo dost nestandartne.
Diky jj nečo podobného by mělo bejt i u saxa ale popravdě sem žádné takové anomálie nezažil až na to že se mi vynulovaly hodiny ale tohodle bych se nebál |
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: st červen 04, 2008 12:51 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
RJ bude vyresetovana a bude si nastavovat nove "standardne" data, ale nemalo by sa chovat nijak neobvykle. Mne chodilo normalne. |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182
|
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: st červen 04, 2008 12:56 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
super ! diky moc za bleskove odpovedi...pak napisu jestli se neco zmenilo.. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st červen 04, 2008 1:17 pm |
|
|
|
skokan napsal: RJ bude vyresetovana a bude si nastavovat nove "standardne" data, ale nemalo by sa chovat nijak neobvykle. Mne chodilo normalne. mně taky dle mého názoru laik snad ani žádnou změnu nepozná |
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: čt červen 05, 2008 8:48 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ahoj vsem, tak baterka nabita a auto opet jako novy. Takze meli v servisu pravdu...diky moc vsem za rady !
p.s. i po sesti letech je tam stale origo baterka asi ji brzo vymenim |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá červen 06, 2008 5:42 pm |
|
|
|
kropaczech napsal: ahoj vsem, tak baterka nabita a auto opet jako novy. Takze meli v servisu pravdu...diky moc vsem za rady !
p.s. i po sesti letech je tam stale origo baterka asi ji brzo vymenim no takže další ze série úžasnejch závad a je úžasně vyřešena jinak baterka když se o ní staráš vydrží i dýl, táta má v autě baterku co ho má tj. 8let |
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: po červen 09, 2008 6:03 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
martanc: co to znamena " kdyz se o ni staras" nikdy sem neznal nikoho, kdo by nejak o baterku pecoval. Nemam vubec tuseni, co muze baterce udelat dobre aby dele vydrzela.
rad se necham poucit...chystam se koupit novou, tak proto |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po červen 09, 2008 6:17 pm |
|
|
|
kropaczech napsal: martanc: co to znamena " kdyz se o ni staras" nikdy sem neznal nikoho, kdo by nejak o baterku pecoval. Nemam vubec tuseni, co muze baterce udelat dobre aby dele vydrzela.
rad se necham poucit...chystam se koupit novou, tak proto tak základ je pravidelně dobíjet, čím více je baterka vybitá tím je to pro ní horší, potom kontrolovat hladinu elektrolitu, čistit svorky a při startování například v zimě jí moc nenamáhat to znamená když to nechytne na poprvé tak počkat půl minuty a až pak startovat znova |
|
Návrat nahoru |
|
|