punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - tuhé řazení - převodovka

Autor Zpráva

<  Servis  ~  tuhé řazení - převodovka

in0
Zaslal: st březen 22, 2006 10:17 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
cau, řadí se vam vsem dobre? ja uz od koupe auta ho mel takovy nenormalne tuhy (jako kdyby bylo auto tyden v mrazu) a postupne se k tomu pridavalo to ze sem musel cosi zhruba v polovine drahy pretlacovat abych vubec zaradil, posledni dobou se mi stalo nekolikrat ze razeni slo "dobre" (na me pomery) a zniceho nic ztuhlo behem jizdy, ze by s tim zenska uz snad nezaradila a treba po 10min se to zase zklidnilo. vyjimecne se mi stava ze nedokazu preradit ze 3-2, 2-1, 2-3 ...cosi tomu proste brani, tak musim seslapnout znova spojku a pak uz to vetsinou jde. zkousel sem jaky to ma ritchma a slo to jako po masle (ridim obcas jeste <> scenic a safrane a nikde se to razeni s mym neda srovnavat, na ostatnich autech to jde podstatne bez pouziti sily)

martas tipuje ze bude potreba prepakovat prevodovku. nevite cim jinym by to mohlo byt at to nerozebiram zbytecne? rozebiral nekdo z klubu prevodovku?

PS: to uz je skoro skoda nesehnat tu prevodovku z s106ky a vymenit, kdyz uz to budu mit rozebrane, co? nevi nekdo o nejake opustene...

Naposledy upravil in0 dne st březen 22, 2006 10:24 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dyk77
Zaslal: st březen 22, 2006 10:24 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Mě chodí řazení pěkně. Táta má ale Punto a taky mu to blbne. Od koupě mu tam jde špatně jednička a teď po osmi letech mu jde špatně už i dvojka. Kamarád co má servis říkal, že pokud mu převodovka nějak nehučí nebo nědělá jiné pazvuky, tak by mohly být v čoudu synchrony, což se dá bezproblémů opravit. Nevím ale jestli tohle souvisí s tvou závadou, protože jemu jdou jinak ostatní kvalty (3,4,5) řadit normálně.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
in0
Zaslal: st březen 22, 2006 10:25 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
jo synchrony tipoval ajsik Smile tak jsem zvedavej jestli mi tu jeste nekdo poradi.
dyk77
Zaslal: st březen 22, 2006 10:32 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Stejně by mě zajímalo co to ten synchron je. Jasný kvůli tomu se musí dávat na náklaďáku meziplyn, aby se roztočily převody a kola se v převodovce otáčela stejně a tím dojde k hladkému zařazení, ale jak synchron v praxi funguje a jak to vypadá, to fakt nevim. Je tu někdo kdo by to dokázal vysvětlit.

Spotřeba CITROEN SAXO
Adler
Zaslal: st březen 22, 2006 11:44 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
to jsem resil pred rokem ....v lete po zahrati to radilo jaxe tomu zachtelo nekdy dobre nekdy blbe...nakonec sla na vymenu spojka a zbytecne.....mel sem malo oleje v prevodovce ..a este byl moc ridky..dal se tam oneco malo husci a presne tolik kolik tam ma byt a v poho este se promazly vsecky tahůa ...akurat uz trochu chrasti nejaky predstavovacci lozisko ..a synchrony taky nejsoui nejnovejsi ..ale vyrazne se to zlepsilo...jezdim..az klekne tak klekne a bude se resit

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Petr
Zaslal: st březen 22, 2006 1:28 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2006 Příspěvky: 190 Bydliště: Roudnice n/L
Ja sem mel taky problem z razenim.Byla to kokotina spojkove lanko.Sloto jak kdy.Po vymene v pohode,ale prevodovka je taky horsi Sad
Ritchma
Zaslal: st březen 22, 2006 2:41 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Mě to jde ztuha jenom ráno když je zima no, jinak si viděl jak mi to jde a jde to pořád stejně. Olej sem měnil neni to tak dlouho a tekly z toho pěkný sračky. Já budu snad ještě letos měnit synchrony a celá převodovka aby se dala do kupy + jestli se zadaří o maličko kratší stálej převod.

Jinak in0 pak mi dej vědět kolik si v servisu řekli za rozdělání a složení převodovky Very Happy
tibi
Zaslal: st březen 22, 2006 3:20 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 08. 03. 2006 Příspěvky: 21 Bydliště: bratislava slovensko
Na otcovom ZX-ku sa tiež ťažko radily stupne. Zhodili sa len tiahla, celé sa to vyčistilo a premazalo, nahodili sa naspeť a nadstavili sa. Teraz sa dá radiť dvoma prstami. Skus to a uvidíš, navyše si myslím že ak sú synchrony v prd.. tak by ti to išlo cez zuby a to by si počul.
in0
Zaslal: st březen 22, 2006 3:30 pm Odpovědět s citátem
diky kluci, ja mam prave spojku novou par mesicu, jeste se menila i vypinaci vidlice ze spojky do prevodovky, takze se spojkou to nemuze mit nic spolecneho.

ritchma: kolik to bude stat ti snad nepovim, pac se do toho hodlam pustit sam s kamosem co ma toho safrane, pred dvema tydny si totiz sam vymenil v domacich podminkach motor Surprised Very Happy

Adler: do prevodovky se prece leje jen jedinej olej a to total transmittion, ne? toho sem koupil asi 4litry tak mam jeste na jednu vymenu zdarma, ale byl menenej (doufam ze si ho opravar nenalil jinam) pred pul rokem?!.
Adler
Zaslal: st březen 22, 2006 3:38 pm Odpovědět s citátem
Jo mel by se tam lit jen ten olej ....taky jsem ho tam mel...jezdil tak pul roku nez..zacalo byt teplo a zacalo se to spatny razeni vic projevovat.....mel jsem ho tam o vic jak pul litru min ... a mechnanik rikal ze je az moc ridky nato jaky ma oznaceni ..tak tam dal bud to samy a tusim 2 litry ale na prvni pohled byl husci a nebo o stupen huzci a funguje doted radi se lip ..sem zvedavy na leto ...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Ritchma
Zaslal: st březen 22, 2006 3:39 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
no ten olej je hustá věc, mě tam vymačkal skoro dva litry a pak mi to chcalo, všude po mě zůstávala loužička, ale už je tam jenom tolik kolik je potřeba. Ovšem bylo to celkem hustý Laughing

Sám jo? Tak toho se pomalu bojim. Radši to někam dám nechat udělat......
in0
Zaslal: st březen 22, 2006 4:22 pm Odpovědět s citátem
petr: cos mel s lankem? bud zabira nebo nebo je povoleny a staci dotahnout ne? na to jsem koukal asi pred dvema mesici, pritah trochu a zadna zmena... ale dik za tip, mrknu na nej znovu.

tibi: k tomu se dostanu normalne jednoduse zespod auta ze? nebo je to nejaky slozity? na to taky mrknu. cim jste to promazali a vycistili, a je to teda od te doby znatelne lepsi jo?

adler: u oloje v prevodovce zadna merka neni, co? a stacilo teda nalit predepsany mnozstvi jak pravi citroen a pohoda? kdyztak to vyleju a neleju cisty znova i kdyz je tam par mesicu... zas tolik myslim nestoji.
mishenko
Zaslal: st březen 22, 2006 5:27 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 28. 06. 2005 Příspěvky: 358 Bydliště: Piestany, Slovensko
mne to tiez ide obcas tazsie, ale mam aj shortshift a este tam ten cocot predo mnou mal iba liter prevodovkoveho oleja Sad ale po tom, co som sa vozil na mikiho sexe, tak mam lepsiu naladu, lebo nam to ide asi tak zhodne Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Adler
Zaslal: st březen 22, 2006 5:30 pm Odpovědět s citátem
mno merka neni tusim....je tam vyposteci a naposteci srub.....jinak dalo se predepsane mnozstvi a pohodka....prvne tam natlacil pulku .... protocil kolama....a pak tam zae kose a tak to opakoval az to tam vlezlo vse......jinak ten origo olej me snad stal 400 litr a ted ten co tam je 250 litr ..a funguje.aspon ume zejo

in0
Zaslal: st březen 22, 2006 6:22 pm Odpovědět s citátem
adleraku kdes ho kupoval? Smile v mem oblibenem obchode olejservis.cz Total Transmission BV 75W80 219Kč/litr... vejde se tam tusim 1,5-2litry?

mishenko: to me prave napadlo, v kombinaci se shortshiftem bych musel vozit nejspis nejakou hydrauliku abych preradil Rolling Eyes

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 11
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Další

Přejdi na: