Autor |
Zpráva |
|
Skrbla |
Zaslal: po červen 23, 2008 10:43 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Skrbla napsal: Ahoj, zajímalo by mě jestli vám na 1,6 16v funguje ventilátor na chladiči i při vyplém zapalování? Mě jakmile vypnu zapalování a tak se ventilator vypne, i když je auto ještě dost ohřátý, řikám si že by měl ještě dochlazovat. poraďte dík
U nějakejch sax ventilator dobiha ale nevim jak to je s 16v mam to nejaky divny, dneska sem jezdil po meste a ventilator bezel -vypnul se s klickem
a kdyz sem se vratil po 15 min do auta tak telota byla vylezla nahoru a kdyz sem panul klicek tak se zase zapnul, bojim se aby se to neuvarilo na miste. Jo a jeste jedna divna vec, kdyz necham zaply zapalovani(motor nebezi) aby se to dochladilo tak ventilator bezi treba 15 min a sam se nevypne dokud nevypnu zapalovani, pak ho hned zapnu a uz se ventilator nezapne, je to nejaky divoky na diagnostice sem zadny chyby nenasel |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: po červen 23, 2008 11:03 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Znovu mužu jen opakovat: ne u nějákých sax, ale u všech sax nebo aut s klasickým motorem musí (pokud je vše v pořádku) běžet ventilátor i bez zapalovaní.... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út červen 24, 2008 5:53 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Lukes.2002 napsal: Znovu mužu jen opakovat: ne u nějákých sax, ale u všech sax nebo aut s klasickým motorem musí (pokud je vše v pořádku) běžet ventilátor i bez zapalovaní.... jj přesně tak ventilátor by mněl bejt napájenej přes spínač pořád takže i s vypnutím zapalováním pokud je to jinak tak se v tom asi někdo vrtal |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Ondrej133 |
Zaslal: út červen 24, 2008 6:22 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
nám funguje tak jak řikáte že si to dochladí a vypne. |
|
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: út červen 24, 2008 8:42 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Skrbla napsal: Skrbla napsal: Ahoj, zajímalo by mě jestli vám na 1,6 16v funguje ventilátor na chladiči i při vyplém zapalování? Mě jakmile vypnu zapalování a tak se ventilator vypne, i když je auto ještě dost ohřátý, řikám si že by měl ještě dochlazovat. poraďte dík
U nějakejch sax ventilator dobiha ale nevim jak to je s 16v mam to nejaky divny, dneska sem jezdil po meste a ventilator bezel -vypnul se s klickem
a kdyz sem se vratil po 15 min do auta tak telota byla vylezla nahoru a kdyz sem panul klicek tak se zase zapnul, bojim se aby se to neuvarilo na miste. Jo a jeste jedna divna vec, kdyz necham zaply zapalovani(motor nebezi) aby se to dochladilo tak ventilator bezi treba 15 min a sam se nevypne dokud nevypnu zapalovani, pak ho hned zapnu a uz se ventilator nezapne, je to nejaky divoky na diagnostice sem zadny chyby nenasel
takhle to mam i já .. jak to tu čtu , aspoň nejsem sám..
už jsem to zkoušel řešit před časem, ale zatim jsem nepřišel na to jak by se to mělo zapojit správně |
_________________ Saxokiller
|
|
Návrat nahoru |
|
Mothy |
Zaslal: út červen 24, 2008 9:39 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Souhlasim, jak auto neni v pohybu tak teplota vody stoupa nejakou dobu.. Me na 1.0i bezi vrtule i po vyndani klicku.. Asi nejaka zvlastni serie, nebo ze by to bylo auto z druhe ruky a nekdo to opravoval a blbe zapojil, nebo narval nejaky jiny ventilator (elektroniku)?? |
|
|
Návrat nahoru |
|
ywo |
Zaslal: st červen 25, 2008 5:47 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Po mojom tukanci som mal tento problem, ale vymenil som relatko a opat to fungovalo tak, ze aj po vypnuti motora a vytiahnuti klucika v pripade potreby este dochladil ventilator.Ak chcete vymenit rele, skuste otvorit kapotu a ked sa pozries poza celo, na pravej strane vedla chladica by malo trcat, ide ho v pohodicke vytiahnut.Moje je zltej farby.Pozor ked ho bude te menit.Davajte pozor aby to bol rovnaky typ podla schemy, ktora by mala byt vyrazena na vrchu.Aby ste nekupili "prepínač" namiesto "spínaču". Ja ked som objednal z Citroenu, tak mi poslali ten zly a nechcu si priznat chybu a vratit peniaze, takze pozor na to.. Snad je to iba tym a pomoze to.. |
_________________ Saxo 1,4 VTS
http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=146 |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: st červen 25, 2008 6:24 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: st červen 25, 2008 6:45 am |
|
|
|
pisou to i v manualu nebo v jak na to, ze si mas odpojit baterku, aby ti to neposekalo ruky |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
kloub |
Zaslal: st červen 25, 2008 8:58 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
me treba furt pri jizde bezi vetrak od klimi aj kdyz ju mam vyplou a nemam v ni ani kapalinu....a kdyz sem ju doplnil tak problem stale pretrvava |
|
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: st červen 25, 2008 9:47 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ywo napsal: Po mojom tukanci som mal tento problem, ale vymenil som relatko a opat to fungovalo tak, ze aj po vypnuti motora a vytiahnuti klucika v pripade potreby este dochladil ventilator.Ak chcete vymenit rele, skuste otvorit kapotu a ked sa pozries poza celo, na pravej strane vedla chladica by malo trcat, ide ho v pohodicke vytiahnut.Moje je zltej farby.Pozor ked ho bude te menit.Davajte pozor aby to bol rovnaky typ podla schemy, ktora by mala byt vyrazena na vrchu.Aby ste nekupili "prepínač" namiesto "spínaču". Ja ked som objednal z Citroenu, tak mi poslali ten zly a nechcu si priznat chybu a vratit peniaze, takze pozor na to.. Snad je to iba tym a pomoze to..
Super, díky za radu, tohle zní nadějně |
_________________ Saxokiller
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st červen 25, 2008 12:36 pm |
|
|
|
ja to musím taky na novym saxu omrknout. Teď mě napadá takovej dotaz v jaký poloze je ručička teploměru když se vám sepne větrák mě se totiž jen málokdy dostane kousek nad tu čárku uprostřed |
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: st červen 25, 2008 12:58 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
mne sa bezne zohreje na stred a potom ak jazdim mesto alebo silim motor tak to ide asi do polky toho pola za polovicou ale viac uz nie. Mozno divne je ze ani tam sa mi nezapina ventilator .... |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st červen 25, 2008 1:05 pm |
|
|
|
skokan napsal: mne sa bezne zohreje na stred a potom ak jazdim mesto alebo silim motor tak to ide asi do polky toho pola za polovicou ale viac uz nie. Mozno divne je ze ani tam sa mi nezapina ventilator .... hm tak se zapíná asi ještě vejš a tam sem se taky ještě nedostal |
|
Návrat nahoru |
|
beniro |
Zaslal: st červen 25, 2008 1:21 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
skokan napsal: mne sa bezne zohreje na stred a potom ak jazdim mesto alebo silim motor tak to ide asi do polky toho pola za polovicou ale viac uz nie. Mozno divne je ze ani tam sa mi nezapina ventilator ....
tam by sa uz mal zapnut, ale ked ti teplota nestupa dalej, tak to mozno nevadi
mozno iba budik ukazuje hluposti |
_________________ VTS, STI |
|
Návrat nahoru |
|
|