punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Ukazatel satvu paliva Saxo 97 vs. Saxo 00

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Ukazatel satvu paliva Saxo 97 vs. Saxo 00

clive
Zaslal: po červen 30, 2008 10:48 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 24. 10. 2006 Příspěvky: 37 Bydliště: Strančice
Zdravim,

mam dotaz na ukazatel stavu paliva.
Mam Saxo 00 a tam je ukazatel stavu paliva stavilni.
Ale v Saxu ktery kupuju jako druhy r.v. 1997 je tento ukazatel znacne nestabilni. V jedne zatacce mi zacne svitit rezerva a v druhe mam pul nadrze i kdyz na rovine je videt ze tam je ctvrt nadrze. vcelku me to znervoznuje, protoze u 00 drzi a neni tak labilni.
00 je digital a 97 je jeste analog.

Mate s tim nekdo zkusenosti?

diky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
skokan
Zaslal: po červen 30, 2008 11:19 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 18. 05. 2007 Příspěvky: 3348 Bydliště: Slovensko - NMnV
pokial viem, tak ukazatel paliva je analog aj na rocniku 00 a viac. Nestabilny je asi vsade. Zalezi na tom ako stojis alebo ako si jazdil a ono to podla toho reaguje. Moze sa stat ze ti po ostrejsej jazde ukaze menej nez v skutocnosti je a potom sa to znova stabilizuje. Je to francuzka haluska.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
clive
Zaslal: po červen 30, 2008 11:24 am Odpovědět s citátem
Omlouvam se asi jsem se spatne vyjadril. To Saxo 00 ma digitalni samozrejme jen kilomety a hodiny. Ukazatel paliva je stantartni, ale u toho starsiho s analogovym ukazatelem km je ten ukazatel uplne labilni..
je jasny, ze kdyz s 00 stojim v kopci a nebo v naklonu ze to nesedi, ale jakmile se nejak vyrovna to auto srovna se ten ukazatel a po celou dobu jizdy ukazuje pomerne presne co ma v nadrzi. Kdezto u 97 si vicemene celou jizdu clovek neni jistej kolik toho v nadrzi vlastne ma... lita to z prava do leva. Nevim jestli to enni plovakem, nebo jestli ty starsi palubky nejsou k tomuto nachylne a nemam to prestat resit.
kazdopadne diky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
vtsko
Zaslal: po červen 30, 2008 11:30 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 4167 Bydliště: Malacky
skus vymenit ten plavak
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
beniro
Zaslal: po červen 30, 2008 11:43 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
mam rv97 a ukazovatel je stabilny

Zaslal: po červen 30, 2008 12:08 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
ja měl saxo rv96 s ukazetelem nahoře a taky hodně lítal přesně ukazoval snad jen na rovném parkovišti, teďka mam saxo z roku 99 a mam ukazatel po straně a tam je kupodivu stabilní až sem se tomu divil takže možná záleží na přístrojovce teda spíš na budíku

Awex
Zaslal: čt červenec 17, 2008 6:23 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 82 Bydliště: Prešov a Galanta
Mam 97 a myslim si ze je to celkom stabilne. Akurat je rozdiel ako zastavis ale bo zaparkujes. Ak stojis viac nakloneny na pravu stranu tak rucicka ukazuje ze nadrz je plnsia, ak na lavu tak je prazdnejsia Smile Preto parkujem len tak aby auto bolo na pravej strane - psychologicky efekt Razz

martanc
Zaslal: čt červenec 17, 2008 12:50 pm Odpovědět s citátem
Awex napsal:
Mam 97 a myslim si ze je to celkom stabilne. Akurat je rozdiel ako zastavis ale bo zaparkujes. Ak stojis viac nakloneny na pravu stranu tak rucicka ukazuje ze nadrz je plnsia, ak na lavu tak je prazdnejsia Smile Preto parkujem len tak aby auto bolo na pravej strane - psychologicky efekt Razz
no ale já sem porovnával dva rozdílne typy ukazatele a to nahoře uprostřed přístrojovky ten dost lítal a teďka mam ten po pravý straně a ten je stabilní jen se mi zdá že někdy ukazuje víc než je skutečnost ale parkuju na rovině ale je to možná tím že možná ukazuje nelineárně takže ze začátku klesá pomalu a pak od půlky budíku dolu už rychle ale nevím

clive
Zaslal: čt červenec 17, 2008 1:14 pm Odpovědět s citátem
Tak nejak zacinam zjistovat ze na vrakovistich toho moc nesezenu tak si ani nefandim, ze bych sehnal palubku s palivomerem na strane. A kdyz sezenu tak nebudou vedet co si za ni rict... Laughing
Diky moc za vase nazory.

KlaunCZ
Zaslal: čt červenec 17, 2008 1:32 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 14. 05. 2008 Příspěvky: 128 Bydliště: Okres Náchod
Já teda u 98 s ukazatelem nahoře mam vůli úplně minimální a ukazuje stále téměř přesně... Wink

clive
Zaslal: čt červenec 17, 2008 1:37 pm Odpovědět s citátem
Nemate nahodou nekdo volnej sedivej ukazatel?
Ze bych to vyzkousel?

martanc
Zaslal: čt červenec 17, 2008 7:42 pm Odpovědět s citátem
KlaunCZ napsal:
Já teda u 98 s ukazatelem nahoře mam vůli úplně minimální a ukazuje stále téměř přesně... Wink
to mně lítal zprava doleva jak potřeboval až sem se u toho na straně divil jak je klidnej když sem to auto koupil

KenaD
Zaslal: pá červenec 18, 2008 9:39 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 01. 10. 2007 Příspěvky: 704 Bydliště: Třinec
clive: Ja bych to ani neřešil. Třeba mamka má P 106 a taky ji to lita když najede do zatáčky... Ale zase se to hend srovna a neni to až tak strašne. Sice u Saxa mi to nedělá ale myslím že je to normální. Wink

Škoda octavia 1,9tdi 4x4 ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=170
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Lukes.2002
Zaslal: pá červenec 18, 2008 9:50 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
martanc napsal:
KlaunCZ napsal:
to mně lítal zprava doleva jak potřeboval až sem se u toho na straně divil jak je klidnej když sem to auto koupil

Podle me to kde je napalubovce umístěný ukazatel je naprosto irelevatni....jinak ano....od plna do pulky klesa pomaleji a tak rychleji...nadrz neni rovnakostka která je symetricka...já v dieselu dal klidně na první polovinu 700km ... a na zbytek pak uz jen 300-400 km....

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Hajdi
Zaslal: pá červenec 18, 2008 10:46 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 18. 02. 2008 Příspěvky: 78 Bydliště: Košice
akurat vcera som asi 20 km robil tak ze cely cas som pozeral na ukazatel paliva lebo pri nastartovani mi este rezerva nezasvietila a potom spadla na totalne minimum ... som trpol aby som niekde neostal stat ... na 98 je to u mna zavisle od toho ci idem hore alebo dole kopcom ... ked je strmy kopec tak sa citim celkom plny Very Happy

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: