Autor |
Zpráva |
|
Vašo |
Zaslal: st červenec 09, 2008 2:05 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Ahojte lidi, opět se hlásím s nějakým problémem. Autíčko při vyšších rychlostech plave, tak že si toho všimne i jiný řidič ale neni to zas tak dramatické že by se to nedalo udržet v pruhu ( netáhne na jednu stranu ale plave! na jednu pak zas na druhou ) - již od 80km/h. Čepy na předku jsou rok staré. Na geo jsem nebyl ale nepozoruji sjíždění pneu. Tak se chci zeptat čím to může být, měřil jsem i nahuštění pneu - to je ok. Jak se například pozná vůle v zadní nápravě?
jde o 1.1 97rok 40kW, všechny pneu nové a vyvážené
Předem dík. |
|
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: st červenec 09, 2008 4:15 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Vašo napsal: Ahojte lidi, opět se hlásím s nějakým problémem. Autíčko při vyšších rychlostech plave, tak že si toho všimne i jiný řidič ale neni to zas tak dramatické že by se to nedalo udržet v pruhu ( netáhne na jednu stranu ale plave! na jednu pak zas na druhou ) - již od 80km/h. Čepy na předku jsou rok staré. Na geo jsem nebyl ale nepozoruji sjíždění pneu. Tak se chci zeptat čím to může být, měřil jsem i nahuštění pneu - to je ok. Jak se například pozná vůle v zadní nápravě?
Předem dík.
Možna je to blbost, ale skoušel si jestli máš dotahnute kola? |
_________________ Vts zlate 1,6 8V - ex
Vts bile 1,6 16V - ex
Saxo Vts r.v. 2002 ; 1,6 16V - LPG, ex
Škoda octavia 1,9tdi 4x4 ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=170 |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: st červenec 09, 2008 4:30 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Chyt si koleso na zadnej naprave- protiuchopom a rozkolisaj auto. Pokial budes citit volu, mozes mat volu v kolovom lozisku, v silentblokoch alebo pri najhorsom v napravovom lozsiku (repas...). Najlepsie zistis na zdvihaku. A na tu GEO chod a neriad sa pocitmi! |
|
|
Návrat nahoru |
|
kloub |
Zaslal: st červenec 09, 2008 6:54 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Vašo napsal: Ahojte lidi, opět se hlásím s nějakým problémem. Autíčko při vyšších rychlostech plave, tak že si toho všimne i jiný řidič ale neni to zas tak dramatické že by se to nedalo udržet v pruhu ( netáhne na jednu stranu ale plave! na jednu pak zas na druhou ) - již od 80km/h. Čepy na předku jsou rok staré. Na geo jsem nebyl ale nepozoruji sjíždění pneu. Tak se chci zeptat čím to může být, měřil jsem i nahuštění pneu - to je ok. Jak se například pozná vůle v zadní nápravě?
Předem dík. staci kdyz tam mas treba dve zimni gumy a ty vedra uz sve udelaji. zacne se ti to glondat po silnici sem a tam a z jizdy je takovy divny pocit. tak nam tedy prozrad na cem ze to jezdis, at muzem vylucovaci metodou dojit na to co to muze byt. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Müller František |
Zaslal: st červenec 09, 2008 7:32 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
skus zmerat tlak v pneumatikach |
|
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: st červenec 09, 2008 7:34 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
Müller František napsal: skus zmerat tlak v pneumatikach hned na zaciatku pise ze ho uz meral |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182
|
|
Návrat nahoru |
|
Vašo |
Zaslal: st červenec 09, 2008 10:39 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Tlak ok. Pneu zadek rok staré pirelli 3000, předek Michelin energi E3B new. Rady vyzkouším.... Všechny primitivní věci jsem již vyloučil.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: čt červenec 10, 2008 3:14 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
me auto taky hodne plavalo, obvzlast pri predjizdeni, kdyz sem treba vjel do koleji v protismeru, tak to bylo skoro o zivot. Pak mi vymenili lozisko uchyceni praveho tlumice a je to OK (teda aspon o hooodne lepsi) |
_________________ 1.1i 44KW r.v.2002 |
|
Návrat nahoru |
|
Vašo |
Zaslal: čt červenec 10, 2008 4:39 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Zajímavé, by mě nenapdalo že na tlumiči bude nějaké ložisko. A jak na to přišli že to je tímto? Byl jsem nedávno na technické, kde jsme zkoumali čím by to mohlo být, vibrovali jsme s celou přední nápravou ( jedna ze disciplín na STK ) a nic jsme nezjistili. |
|
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: čt červenec 10, 2008 6:53 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
to neni lozisko jak ho znas treba z naboje v kole, ale proste jen zakonceni tlumice nahore v podbehu, tak aby tam tlumic nebyl napevno pridelanej.
Nevezl sem to tam kvuli tomu lozisku, jen mi neco mlatilo od napravy a nevedel sem co to je, bylo podezreni na cepy, ale ty byly v pohode. Nakonec bylo spatny tohle lozisko a nasledne sem zjistil ze auto mene plave.
Tot vse |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: čt červenec 10, 2008 7:37 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Vaso skus tu zadnu napravu, co som ti pisal hore, kamos mal teraz vybity silentblok na zadnej naprave az co dostal hodiny pri 60km/h v jednej zatacke siel do servisu a tam mu zistili ze mu zadna naprava plavala jak lod A bola to primitivna vada |
|
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: ne červenec 13, 2008 8:36 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kropaczech napsal: to neni lozisko jak ho znas treba z naboje v kole, ale proste jen zakonceni tlumice nahore v podbehu, tak aby tam tlumic nebyl napevno pridelanej.
Nevezl sem to tam kvuli tomu lozisku, jen mi neco mlatilo od napravy a nevedel sem co to je, bylo podezreni na cepy, ale ty byly v pohode. Nakonec bylo spatny tohle lozisko a nasledne sem zjistil ze auto mene plave.
Tot vse
Na kolik Kč vyjde to ložisko. Taky mi bije něco od nápravy, vždy při vytačeni kol a mechanik říkal že by to mohlo byt ložisko, posclouhal to takovym naslouchatkem jak maji doktoří a že ten zvuk jde od toho....
Tak abych věděl kolik Kč si mám připravit.. Dík |
Vts bile 1,6 16V - ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
|
Návrat nahoru |
|
kropaczech |
Zaslal: ne červenec 13, 2008 2:56 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no na AutoKelly sem ho nasel za 850,- komplet, nevim jestli je k tomu jeste neco potreba, pac ja sem platil vyrazne vic, ale zase mi kontrolovali celou predni napravu, vsechny cepy atd, tak je mozny ze si na cene nasadili vic nez je obvykly. Platil sem 3220,- coz neni zrovna malo |
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: ne červenec 13, 2008 4:13 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kropaczech napsal: no na AutoKelly sem ho nasel za 850,- komplet, nevim jestli je k tomu jeste neco potreba, pac ja sem platil vyrazne vic, ale zase mi kontrolovali celou predni napravu, vsechny cepy atd, tak je mozny ze si na cene nasadili vic nez je obvykly. Platil sem 3220,- coz neni zrovna malo
Tak ta cena je možná... Vlstně v dnešní době se nejvíc platí za práci... Dík za info |
Vts bile 1,6 16V - ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: ne červenec 13, 2008 4:20 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Předem dík.
Vyměnil jsi čepy a nebyl jsi na geometrii a divíš se že ti to plave....?? to je fakt zvláštní....GEO je po vměně kuláků téměř nutná a to že se ti nesjíždí gumy .... Takže to zanmená že už ti to plave aspon takový 3-5 tisíc kilometrů vid? |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
|