punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - řazení? převodovka?

Autor Zpráva

<  Servis  ~  řazení? převodovka?

Dratak
Zaslal: st únor 13, 2008 5:36 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 28. 11. 2007 Příspěvky: 35 Bydliště: Mn. Hradiště
Zdravim, mam takovej mensi problem.
Když zařadim zpátečku a chvíli na ni jedu, tak mi vyskočí - čím to?
pak občas mi tam nejde jednička, jde tam tak nějak strašně ztuha a celkově řazení je takový hlasitý, když řadim dvojku tak jako by to skočilo přes zub, když trojku tak to samý, ale čtyři pět už to je v pohodě. Spojku mám novou a správně naštelovanou. HELP?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
kubik106
Zaslal: čt únor 14, 2008 10:03 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 10. 11. 2007 Příspěvky: 357 Bydliště: Bratislava III
urcite skontroluj olej v prevodovke maju byt 2L doporucujem 75w90.
navod na vymenu/doliatie sa tu uz riesil.
to co ti huci su jednotlive synchrony, alebo samotny diferak.
pokial jazdis na sucho dlho, gratulujem, hladaj druhu skrinu.
Mad

kovana 1.6 na klapkach uz coskoro

MaTToS8806
Zaslal: so únor 16, 2008 8:02 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 08. 03. 2007 Příspěvky: 234 Bydliště: Bratislava
Ja mam zase prezmenu taky problem ze cca. od vcera/dneska neviem zaradit jednotku poriadne ... pod urcitym uhlom ju zaradim bezproblemov ale niekedy to absolutne nejde ... tento tyzden idem do servisu tak dufam ze to opravia lebo je to na nervy .

Zaslal: ne únor 17, 2008 10:57 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 28. 11. 2007 Příspěvky: 35 Bydliště: Mn. Hradiště
MaTToS8806 napsal:
Ja mam zase prezmenu taky problem ze cca. od vcera/dneska neviem zaradit jednotku poriadne ... pod urcitym uhlom ju zaradim bezproblemov ale niekedy to absolutne nejde ... tento tyzden idem do servisu tak dufam ze to opravia lebo je to na nervy .

Dej mi prosim pak vědět jak to dopadlo? co stim bylo, nebo nějaké takové info.
MaTToS8806
Zaslal: ne únor 17, 2008 8:07 pm Odpovědět s citátem
Tak ja som nato dneska pozeral a jedno tiahlo vyzera byt nejake v tom klbe kde sa ma otacat velmi uvolnene ... no dufam ze mi to coskoro spravi mechanik v servise ... pak napisem co stym bolo,
este idem menit olej ... som tam mal castrol 15W-40 a teraz som kupil TOTAL 10W-40 - takze som aj zvedavy co tato vymena spravi ...

Zaslal: ne únor 17, 2008 9:44 pm Odpovědět s citátem
a ktore tiahlo si pozeral? lebo hlavne tiahlo od prevodovky co konci velkym klbom ma byt origo take volne ze ho iba vytiahnes rukou.
je tam velka vola schvalne koli velkej blizkosti u vyfuku, aby sa po zohriati nadalej lahko radilo.

MaTToS8806
Zaslal: po únor 18, 2008 10:29 pm Odpovědět s citátem
Ja mam taky pocit ze na mojom saxe je velka vôla uplne vsade co sa tyka prevodovky .... no jednotku uz nezaradim vôbec cize dneska cely den som jazdil od dvojky len , urgentne som nahanal aj servis ale najskorej zajtra 17:00 mam prist do servisu a najvecsi problem mam ze dneska mi uz parkrat nesla ani dvojka zaradit ... serem ja takuto robotu normalne - minuly tyzden vo stvrtok to este normalne fungovalo no normalne sa mi to behom troch dni rozpadlo pod rukamy a dneska uz 1 K.O, som zvedavy co na to povie mechanik, a ja som pozeral nejake tiahlo co ked radim do jednotky tak je ako prve viditelne ked sa pozeram smerom od baterie ... a cele sa cudne hybalo alebo co ... no fakt som zvedavy co zisti mechanik
____
Pred mesiacom som siel v pripajacom pruhu na dialnicu a bolo to do kopca tak som radil 1 alebo 2 a N, cca. pred koncom kopca som tam zaradil dvojku a normalne tam skocila akurat z motoru vysla nejaka rana ... mno skuste hadat - mne sa tam zaradila stvorka a dala sa budto vyradit alebo zaradit proste do hocijakej rychlosti som to dal tak tam bola styrka ... tak som stym nejakym zazrakom cez 5 krizovatiek dosiel do servisu kde zistili ze mi vypadol nejaky srob odtial tak mi dali novy, dotiahli ho a zalepili lepidlom nejakym aby sa neuvolnovat... radenie fungovalo vyborne 3 tyzdne
tak uz normalne som zvedavy na zajtra na co dojdeme .

Naposledy upravil MaTToS8806 dne po únor 18, 2008 11:10 pm, celkově upraveno 1 krát

Zaslal: po únor 18, 2008 10:36 pm Odpovědět s citátem
rana z prevodovky? mne to pripada jak keby sa ti utrhol stift na lavom uchyte prevodovky. su tam tri a a na ne sa uchytava silenblok.
pokial sa ti jeden urve, dalsie dva su nadmerne namahane, a vykrucaju sa von, cim ti pada prevodovka k zemi.
to ma vplyv na problemove radenie a sklbanie motoru, nakolko zle pracuje spojka atd atd.
daj von baterku, a skus dotiahnut uchyt prevodovky, ci nieje povolena.

MaTToS8806
Zaslal: po únor 18, 2008 11:10 pm Odpovědět s citátem
Mno zasa nie taka rana, proste som tam dal normalne dvojku a nieco tam buchlo a vobec sa nedalo uz radit ani nic radiaca paka bola uplne volna atd., som dosiel do servisu a zistili ze nejaky srob mi odtial vypadol tak ho namontovali naspet a uz to fungovalo ale malo to trochu vecsiu vôlu ako predtym a teraz mi funguje vsetko krasne az nato ze jednotka vobec nejde a dvojka dost tazko teda ... uz idem do servisu ani sa ja nato nechcem pozerat uz radsej

Zaslal: út říjen 07, 2008 12:26 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 01. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Ústí n.L.
Ahoj, všem, pomalu začínám pociťovat špatné řazení. Jednička OK 2 trochu se silou či slabím meziplynem 3,4,5 když řadim nahoru dobrý, ale jakmile chci podřadit z otáček, tak mam pocit, že mi to jde přes zuby či že si trošku škrtám. Samozřejmě řadit umím takže se nemusíte bát, že tam ve 120 cpu 3. to neee. 5adím pokaždé v limitech (na 3 pod 60 apod). Mám podezření na již špatné sinchrony, nevíte někdo kolik by stála oprava nebo jestli to zvládnu sám?? Je to někdy problem kdyz si auti pujci pritelkyne a tezko se vysvetluje ze kdyz tam nejde rychlost tak to chce trosku plynu a pomoct prevodovce. Dík za rady

Zaslal: út říjen 07, 2008 9:37 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 02. 2008 Příspěvky: 1180 Bydliště: Jičín
To já tam tu trojku klidně ve 110-120 loupnu Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Bishboun
Zaslal: st říjen 08, 2008 7:14 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 01. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Ústí n.L.
Skrbla napsal:
To já tam tu trojku klidně ve 110-120 loupnu Very Happy

To kdybych udělal u svých dieslouše tak mi ta převodovka z auta vystoupí a šlehne mě přes ksicht šeltrpákou Very Happy

Zaslal: st říjen 08, 2008 7:23 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 09. 05. 2007 Příspěvky: 235 Bydliště: Zlonice , Okres kladno
Mno jo mno Diesel je neco jinyho nez VTS.....teda jestli ma "Skrbla" 1.6VTS prijmo u 16V jde trojka do 150km/h takze neni problem s radnym meziplynem ji tam cáknout i ve 130km.... Smile Very Happy
blesk65
Zaslal: čt říjen 30, 2008 2:27 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
Bishboun napsal:
Ahoj, všem, pomalu začínám pociťovat špatné řazení. Jednička OK 2 trochu se silou či slabím meziplynem 3,4,5 když řadim nahoru dobrý, ale jakmile chci podřadit z otáček, tak mam pocit, že mi to jde přes zuby či že si trošku škrtám. Samozřejmě řadit umím takže se nemusíte bát, že tam ve 120 cpu 3. to neee. 5adím pokaždé v limitech (na 3 pod 60 apod). Mám podezření na již špatné sinchrony, nevíte někdo kolik by stála oprava nebo jestli to zvládnu sám?? Je to někdy problem kdyz si auti pujci pritelkyne a tezko se vysvetluje ze kdyz tam nejde rychlost tak to chce trosku plynu a pomoct prevodovce. Dík za rady

ano vymenu sinchronu zmaknes sam,neni to zas tak problem,
pocitej s tim ze doma usetris cca 3az 6 tis zalezi od servisu ze a to je dost .
dej si pozor jen na to ze je to francouz,ti delaji prevodovky ktere obces nedavaji smysl pri skladani

kdyz si to rozhodis tak si tam muzes zrovna zmenit stali prevod pokud si zvysoval vykon

Zaslal: pá listopad 27, 2009 1:20 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 05. 2008 Příspěvky: 54 Bydliště: Bratislava, SR
Dratak napsal:
Zdravim, mam takovej mensi problem.
Když zařadim zpátečku a chvíli na ni jedu, tak mi vyskočí - čím to?
pak občas mi tam nejde jednička, jde tam tak nějak strašně ztuha a celkově řazení je takový hlasitý, když řadim dvojku tak jako by to skočilo přes zub, když trojku tak to samý, ale čtyři pět už to je v pohodě. Spojku mám novou a správně naštelovanou. HELP?

Z radenim mam detto problem. Ide dost z tuha, ale uz som to ani neriesil. Teraz ked to citam, tak mi to neda. Cez zub mi to skoci medzi 1 - 2, a obcas 3-4. Naahodou, nemoze to byt zlou technikou radenia. Neviem, je x nazorov a nikto neda jasnu odpoved. Niekto pise, ze treba radit rychlo, niekto dava prestavku v neutr. Sam som odpozoroval, ze ked radim, a medzi 1 a 2 dam prestavku, tak zub nepocujem, detto 3-4. A pripadne otacky. Ak sa niekomu chce, viete mi sem napisat v akych otackach radit pri tom ktorom stupni? Niekto tu dokonca pisal ze jazdi na 1500 otackach s benzinom. TAk odbornik nie som, ale zda sa mi to trochu urvane. Mam 1.1, benzin.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: