punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - otázky na starostlivosť o saxo

Autor Zpráva

<  Servis  ~  otázky na starostlivosť o saxo

josh_
Zaslal: út listopad 29, 2005 4:29 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
1/ Robíte antikoróznu prevenciu spodku auta - je to u Saxa opodstatnené ?
2/ Tiež máte príšerne doškriabané predné sklo ? Keď svieti slnko tak prd vidno - dá sa s tým niečo robiť ? Raz som natrafil na česky písané stránky, kde ponúkali akúsi technológiu minimálneho zabrusovania skla - to malo slúžiť práve na odstránenie škrabancov. Ale adresu som si neuložil...
3/ Máte osvedčené značky náhradných spotrebných dielov ( najlepšie v ekonomickej triede) ?
Napr. výfuky, brzdové časti...a všetko Wink
in0
Zaslal: út listopad 29, 2005 4:50 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
1/ o ta antikorozni ochrana by me taky zajimala, minuly rok sem menil stredni dil protoze byl uplne prorezavely. pokud vim tak to stoji par stovek a je klid, ne?

2/ taky sem na tom stejne, ale kaslu na to. jeste mu dam jednu zimu a skocim se pripojistit a to by bylo aby me nejaky ten zbloudily kaminek nezasahl Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
josh_
Zaslal: út listopad 29, 2005 5:04 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
in0 napsal:
1/ o ta antikorozni ochrana by me taky zajimala, minuly rok sem menil stredni dil protoze byl uplne prorezavely. pokud vim tak to stoji par stovek a je klid, ne?

2/ taky sem na tom stejne, ale kaslu na to. jeste mu dam jednu zimu a skocim se pripojistit a to by bylo aby me nejaky ten zbloudily kaminek nezasahl Wink

1/ Menil si stredný diel výfuku? mal som na mysli také klasické nátery podlahy ktoré sa robili /a dávajú robiť/ na trocha starších autách... Či by saxo v nastávajúcom veku 10-12 rokov nemalo tiež bez toho diery?

2/ Hm.. u nás som nevidel nejaké pripoistenie nato ani. Asi by som mal trocha obavy ako by mi vsadili nové sklo - ale pri kvalitnej robote je to určite dobré riešenie Smile
Adler
Zaslal: út listopad 29, 2005 7:15 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
1)Takže když uděláš dutiny nicemu neuskodis delal bych je co 2 roky....saxo ma uz pozink ale na svem aute r.v. uz jsem nejakou tu rez nasel takze letos sem komplet cely spodek natrel nejakym sajrajtem na spodek.....nejvic saxo rezne v zadu pod nadrzi a u zadnich podbehu a u kufru.....na svojim uz sem tak dlouho dloubal do puchyřku az sem se dodloubal do kufru:-( zboku od kola.....jinak podlaha prahy predni nosniky bez problemu nejhur je nato ten zadek

2) urco bych to resil pripojistenim nebal bych se ze to spatne nasadi na svem uz mam 2 sklo a tak za rok necham udelat 3 Smile......to co pises o tom brouseni sem to taky nekde nasel ale cena byla tusim za cca polovic novyho skla.....

3)díly zasadne beru febi bilstein jako silentbloky rozvody ajine.....jsou drazsi ale kvalitnejsi nez nejaky polsky ludry.....tlumice KYB celkem v poho cena este lepsi. brzdy ATE(lepsi uz jen snad Zimmermann a ferodo dsperformace) brzdovkla bendix(brzdy jsou odnich taky prej v poho) max spokojenost....vyfuk me ceka uz je tam nekde dirka tak asi bosal.... Cool

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
josh
Zaslal: čt prosinec 01, 2005 11:13 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 259 Bydliště: Slovensko, Bratislava
1/ konečne som sa po rokoch dozvedel niečo k veci. Doteraz len názory typu "tieto autá už nehrdzavejú" , "keby boli nejaké problémy s hrdzavením, už by sme o tom vedeli" (autoriz. servis). Určite to nebude tak zlé ako zadné dvere na š. felíciách, ale predsa je lepšia prevencia keď je známa hrozba. Kufor je kritický myslíš zdola ? Alebo aj vnútri plech pod tou hornou vrstvou ložného priestoru ?

3/ Vidím že si fajnový na svoj saxík, tiež by som rád bol.. ale musím sa orientovať na niečo medzi "polskými ludrami" a zvučne značkovými ND. Predsa ten rozdiel v príjmoch 60% ČR vs. SR si čiastočne odskáče aj moje vozidlo Embarassed

Zaslal: pá prosinec 02, 2005 12:42 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
1)ale hrdzavejuu zvlast kdyz maj neco odjete jako to moje......kufr myslim zespod..je tam takovy nosnik asi v prostred a na jeho koncich u podbehu se asi drzi voda pac sem to tam mel rezave....aj se nejak dostala voda ke stene kufru tak sem tam mel puchyrky a jaksem do toho stoural taksem tam udelal dirku az do kufru taklze to budu muset nejak v lete poresit Sad este zatou nadrzi to bylo trochu ...jinak v poho

2)jako raci priplatim nez to pak delat 2x...viz moje brzdy.....jinak sem do saxa investoval od doby co sem koupil az ted po 100tisicich po poslednim vecim servise... tak snad zase bude nachvilu pokoj Cool

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Anonymní
Zaslal: čt prosinec 08, 2005 3:25 pm Odpovědět s citátem
Tak učitě, když očištěný podvozek natřeš Tlumexem plast 2x a vystříkáš dutiny Rezistinem, nic tím nezkazíš. Mám saxo, co má už 6 let a jak už kdosi psal, hlavně vzadu pod kufrem a na nosnících to je vidět, že už to začíná... takže zavčas. Měl sem před Saxem citroen ZX a to jsem ho koupil, když měl už 13let a na podvozku nebylo vidět vubec nic, náždá koroze ani puchýře, byl tam původní nástřik z fabriky. Také mám dojem, že Saxo je jaksi hůř zpracované než ZX a to je Saxo novější auto... takže neleň a napajcuj auto jak jen to jde. Smile
nik
Zaslal: čt prosinec 08, 2005 7:19 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 217 Bydliště: Prostějov
Také,hned jak jsem koupil SAXO a prohlednul jsem si ho detajlněji v zadu u rezervy tak sem tam byly nějaké orezlinky.Vybrousil,udělal nastřik barvou a nakonec Bitumen.SUPER. Smile

Zaslal: st únor 15, 2006 3:18 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 05. 2005 Příspěvky: 259 Bydliště: Slovensko, Bratislava
dík za odpovede z 8.12.05, nebol som tu odvtedy Smile Rady sú iste dobré, len kam s tým v meste ísť aby som tú ochranu spravil sám.. Rolling Eyes

Zaslal: pá únor 17, 2006 8:58 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 75 Bydliště: Brno
urcite taky souhlasim - spodek jsem delal na podzim a kdyz vidlim letosni zimu vubec toho nelituju. At je to auto sebelip zkonstuovany tak ta sul se na tom podepise vzdycky

Zaslal: po březen 06, 2006 11:14 am Odpovědět s citátem
josh_ napsal:
2/ Tiež máte príšerne doškriabané predné sklo ? Keď svieti slnko tak prd vidno - dá sa s tým niečo robiť ? Raz som natrafil na česky písané stránky, kde ponúkali akúsi technológiu minimálneho zabrusovania skla - to malo slúžiť práve na odstránenie škrabancov. Ale adresu som si neuložil...

Tak som znova našiel adresu kde opravujú aj škrabance na sklách
http://www.netpraha.cz/sluzby.html na spodu stránky:
"ODSTRAŇOVÁNÍ ŠMOUH A JEMNÝCH ŠKRÁBANCŮ NA SKLECH
POPIS SLUŽBY - vyleštění čelních a bočních skel vozidel pomocí speciálního leštícího kotoučku napuštěného diamantovým práškem a speciálním leštícím přístrojem
Díky speciálnimu diagnostickému přístroji jsme schopni během pár vteřim říci zda škrábanec půjde odstranit či ne.
Sklo je možné odleštit i u zákazníka (pouze je-li dostupný přívod elektřiny ze sítě, nejlépe vlastní garáž)
Více o odstraňování škrábanců naleznete zde a zde
Některé typy hlubších vrypů mohou být odstranitelné jen částečně.
DÉLKA OPRAVY - od 30 minut do 3 hodin
CENAPosouzení konkrétního poškození skla (ZDARMA)
Základní sazba - 580,-- Kč s DPH,
spotřební materiál (leštící kotouček, diamantová pasta) paušálně - 400,-- Kč s DPH
sazba za každou započatou půlhodinu - 290,-- Kč s DPH
celkem od 1270,-- s DPH (dle rozsahu poškození)!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
josh
Zaslal: út květen 02, 2006 8:58 am Odpovědět s citátem
menil niekto katalyzátor ? Údajne má životnosť 60.000 km... a po rokoch aj jeho obal už dosť zhrdzavie. Takže kedy je čas na jeho výmenu ?

Zaslal: út květen 02, 2006 2:14 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 28. 06. 2005 Příspěvky: 358 Bydliště: Piestany, Slovensko
ja mam 115tkm a este zije Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
josh
Zaslal: st květen 03, 2006 6:47 am Odpovědět s citátem
no aj mne po 7,5 rokoch žije (aspoň zvonka) ale keď odhrdzavie ako výfuky zvyknú, tak... 10litrov za katalyzátor sa mi moc nebude chcieť tasiť.

Zaslal: st květen 03, 2006 7:45 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Já mam 140tkm a myslel sem že už je KO, ale on ho někdo vymlátil Laughing
Ale ten obal je ještě v pohodě
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: