Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Nefunkční zadní mlhovka |
Bishboun |
Zaslal: so říjen 18, 2008 6:11 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Ahoj chci se optat na funkčnost zadní mlhovky. Po zapnutí svítila normálně, ale teď svítila jen 5 minut a zkontroloval (vyměnil) jsem pojistku a žárovku ale pořád nic. Nevíte někde kde je bota????? Dík |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: so říjen 18, 2008 8:56 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
no to může bejt na více místech pokud pojistka i žárovka je dobrá tak může bejt problém v kabelech a nebo v samotném spínači ale nejsem si teď jistej jestli je zadní mlhovka spínaná přes relé a nebo jí spíná rovnou levá páčka ale pokud je tam relé tak bych hledal problém tam |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: so říjen 18, 2008 9:06 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No joo je tam 5A pojistka, takže to asi bude přes relé, mrknu do knížky jestli to tak je a popř koupím a zkusím relé, díky |
_________________ Trumpeta z kamionu o mě dává vědět když mě nekdo přehlídne a 230V v autě najdu taky. |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: so říjen 18, 2008 9:29 pm |
|
|
|
Bishboun napsal: No joo je tam 5A pojistka, takže to asi bude přes relé, mrknu do knížky jestli to tak je a popř koupím a zkusím relé, díky jj nemáš zač i když ta 5A pojistka je tam celkem zbytečně protože to jednou žárovkou rozhodně neproteče |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: ne říjen 19, 2008 11:09 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no koukal jsem do nejakyho schema a rekl bych ze to pres to rele nejde . Pres rele jdou predni mlhovky, ale ty jsem dodelal uplne jinak takze pres origo rele nejdou. Nevis jaky rele by to mohlo byt, nebo jsou vsechny stejny? |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne říjen 19, 2008 11:20 am |
|
|
|
Bishboun napsal: no koukal jsem do nejakyho schema a rekl bych ze to pres to rele nejde . Pres rele jdou predni mlhovky, ale ty jsem dodelal uplne jinak takze pres origo rele nejdou. Nevis jaky rele by to mohlo byt, nebo jsou vsechny stejny? to bohužel nevim ale je možný že tam žádný není protože skoro na to neni ani potřeba a v tom případě bych to vyděl na páčku. |
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: ne říjen 19, 2008 7:43 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
čau...je to blbost z kterou asi zase nepomuzu....ale kdyz rozeberes zadni svetlo tam kde je mlhovka tak je tam takovej ctverec se zarovkama a knemu pripichnutej svazek kabelu prez takovou cokoladu zejo ? ja resil to ze mi nesviti taky mlhovka a mel jsem skorodovanej jen tu zastrcku co jde k mlhovce.otevri to a koukni doty cokolady...jen tak na venek to videt neni.Taky sem nechapal....ale vycistil jsem to a vse oka....takze kdybys uz byl v koncich tak se mrkni..... |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne říjen 19, 2008 9:09 pm |
|
|
|
Dar3cek napsal: čau...je to blbost z kterou asi zase nepomuzu....ale kdyz rozeberes zadni svetlo tam kde je mlhovka tak je tam takovej ctverec se zarovkama a knemu pripichnutej svazek kabelu prez takovou cokoladu zejo ? ja resil to ze mi nesviti taky mlhovka a mel jsem skorodovanej jen tu zastrcku co jde k mlhovce.otevri to a koukni doty cokolady...jen tak na venek to videt neni.Taky sem nechapal....ale vycistil jsem to a vse oka....takze kdybys uz byl v koncich tak se mrkni..... jo to je klidně možný asi ti tam trochu zatékalo to těsnění holt nebude 100% |
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: po říjen 20, 2008 9:51 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Mno Trochu asi ne...po tydnu co jsem si privez auto sem nekam jel a kamarad name porad blikal tak jsem zastavil ptam se ho co se deje...a on ze mam misto svetla akvarko tak se nato koukam a cely svetlo plny vody..fakt tak dat rybycku...tak sem tuner jak blazen tak sem to rozebral a to tesneni bylo navrchu vypadli.to byste neverili co vody se tam veslo .... mno a po tydnu sem resil tu mlhovku |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po říjen 20, 2008 9:56 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 20, 2008 1:19 pm |
|
|
|
já měl na starim saxu taky akvárko ale bylo to tím že to světlo bylo celý prasklí asi stim předešlej majitel někam nacouval a než sem se dostal k jeho výměně tak sem o to auto přišel. Sranda je že ho někdo opravil a teď snim jezdí něaká slečna a co myslíte světlo je prasklý pořád |
|
Návrat nahoru |
|
troskalp |
Zaslal: po říjen 20, 2008 3:54 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
to viš ženská ta než to spravi tak se ji auto rozsype pod rukama |
_________________ saxik 1.6 8v BÍLÁ KŮŽEE exxx - nezapomenu na nej-prvni auto
Citroen c4 vts 2.0 16v 130kw aktual muj RED DEVIL
Další citroen C5 |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 20, 2008 7:37 pm |
|
|
|
jak která znam i šikovný ženský ale to je spíš víjímka :Djinak to auto bylo v celkem dobrým stavu ale tovíš teďka je to opravená totálka takže už bych nechtěl vědět v jakym stavu je teď |
|
Návrat nahoru |
|
Bishboun |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 2:40 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Halo halo, hlásím odstranění závady.
jak jsem již říkal , mlhovka mi šla jen 5 min a pak mrtvola. Zhasnula mi i kontrolka.
Jelikož jsem zkontroloval pojistku a žárovku kde vše bylo OK šel jsem po té nejdražší věci..páčka blinkru kde je teda i mlhovka. Mám sice jen páčku se zadní mlhovkou, ale možná že i pro přední je to stejně.
Vycházel jsem s toho že na zadní mlhovku (1 žárovku) není třeba relé (ani tam není). Vyndal jsem páčku (teda to bylo mordování, volant apod, vše dolu). Přímo do té mlhovky vedou vnějškem dva černý kablíky. Zřejmě stářím ztuhly a jak se používá blinkr tak uvnitř byl rozpraskaný a tudíž bez kontaktu. Jen jsem ho trochu promačkal a mlhovka najednou šla. Takže je to tam sice malo místa, ale vyměnit ten kablík (aspoň to poškozené místo) jiným (licnou)
Kdo to tak má ušetří 1800,- za páčku
čus bus |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt listopad 06, 2008 2:46 pm |
|
|
|
tak gratuluju k odstranění závady a dík že si konečně potvrdil předpoklad že zadní mlhovka je bez relé |
|
Návrat nahoru |
|
|