Autor |
Zpráva |
|
lakinooo |
Zaslal: ne říjen 26, 2008 6:25 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Som teraz kusok pobehal po nete a som zistil, ze 75W90 je plna syntetika a 75W80 je mineralny olej specialne len pre PSA. Sice tomu moc neverim ale za tych 600 Sk za 2 litre mi to stoji za skusku..... |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: ne říjen 26, 2008 7:03 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
lakinooo napsal: Som teraz kusok pobehal po nete a som zistil, ze 75W90 je plna syntetika a 75W80 je mineralny olej specialne len pre PSA. Sice tomu moc neverim ale za tych 600 Sk za 2 litre mi to stoji za skusku.....
myslis ako ten co davaju v citroene?ja som tiez chcel dat origo,ale po rozhovore s mechanykom,som ho nechal tak.Odporucili mi ho viaceri...samo ze v citroene by povedali nieco ine |
_________________ Saxik 1.6 16V VTS
r.v. 2002, 125,5ps
vaha prazdneho auta 920kg
http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0 |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne říjen 26, 2008 7:15 pm |
|
|
|
Som nasiel Valvoline 75W80 za 230 Sk / liter, co je naozaj mala investicia. |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: ne říjen 26, 2008 7:17 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
|
Návrat nahoru |
|
saxodiesel |
Zaslal: ne říjen 26, 2008 8:43 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Mam Saxo 1.5D teprve kratce a nekolik malych problemu.
A) Pri couvani (rychlejsim popripade lehce do kopce) popripade nekdy pri razeni 5. stupne (mimo zatez) se ozyva divny kvilivy zvuk (podobne jako kdyz couvaly stare ziguliky ci skodovky velkou rychlosti). Bude to spis spojka nebo prevodovka ? Pomuze na to evt. nejaka "zazracna kapalina" resp. ma smysl zkouset nejaky prisady do prevodoveho oleje? JInak co se tyka vlastniho razeni i zaberu atd. problem zadny neni
B) neco mi boucha od kola resp. kdyz otocim volantem - sice jsem cetl tady diskuse ale presto nevim jak poznat podle zvuku jestli to je nejaky cep nebo stabilizator nebo neco jinyho
diky
zdravi
saxodiesel |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne říjen 26, 2008 8:48 pm |
|
|
|
saxodiesel napsal: Mam Saxo 1.5D teprve kratce a nekolik malych problemu.
A) Pri couvani (rychlejsim popripade lehce do kopce) popripade nekdy pri razeni 5. stupne (mimo zatez) se ozyva divny kvilivy zvuk (podobne jako kdyz couvaly stare ziguliky ci skodovky velkou rychlosti). Bude to spis spojka nebo prevodovka ? Pomuze na to evt. nejaka "zazracna kapalina" resp. ma smysl zkouset nejaky prisady do prevodoveho oleje? JInak co se tyka vlastniho razeni i zaberu atd. problem zadny neni
B) neco mi boucha od kola resp. kdyz otocim volantem - sice jsem cetl tady diskuse ale presto nevim jak poznat podle zvuku jestli to je nejaky cep nebo stabilizator nebo neco jinyho
diky
zdravi
saxodiesel
Skus pozriet si mas dost oleja v prevodovke.....
A to buchanie moze mat asi tak 50 pricin... |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: út říjen 28, 2008 7:37 pm |
|
|
|
Dnes mi prisiel Olej do prevodovky. Celkom rychlo.... Valvoline 75W80. Na flasi je normalne napisane pre peugeot a citroen. Rozdiel medzi ARAL 75W90 a tymto je v specifikacii. Aral je API GL-4, a Valvoline je API GL-5. GL-5 znamena olej pre vysoko zatazene hypoidne prevodovky, coz netusim co je, ale asi v tom nieco bude. Uvidim vo stvrtok. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|