Autor |
Zpráva |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 27, 2008 12:11 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Tak před chvílí se my zase povedla pěkná blbost. Ráno sem dolíval chladící směs no a nalil sem jí tam skoro až pod víčko no a tědka sem jel 20Km a když jsem dojel tak jse mi najednou začala valit voda z pod kapoty a auta. Tědka to sstojí na parkovišti s louží vespod a vůbec nevím odkaď ta voda tekla. jestli jen z pod víčka že jí tam bylo moc tak je to dobrý ale jestli i od jinud. Tak mam na vás dotaz co se mohlo stát? |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 27, 2008 12:32 pm |
|
|
|
Tak co napadá vás něco jěšte mam dotaz kde je na tý nádopce maximum na starym saxe sem lil dicky skoro plnou a nikdy se nic nestalo a tady hned tohle |
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po říjen 27, 2008 3:28 pm |
|
|
|
neviem aky mas ty chladis,ale u mna je ryska z vonku na nadobke,take dva vystupky.Je tam medzi nimi asi 10-15cm rozdiel.Pokial neni praskly chladic,tak asi len vytekalo z nadobky.Poriadne popozeraj,poutieraj...dolej vodu a potom uvidis...ci potecie.pozri aj hadice,ci nevystrelila,nepraskla |
_________________ Saxik 1.6 16V VTS
r.v. 2002, 125,5ps
vaha prazdneho auta 920kg
http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0 |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 27, 2008 3:54 pm |
|
|
|
tak už sem to omrknul máš pravdu jen vytekla přebytečná voda teď sem to byl project a je to v pohodě. Já mam právě na chladiči jen výstupek minimum a maximum tam buď neni a nebo sem slepej a to už mam druhý saxo |
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po říjen 27, 2008 4:39 pm |
|
|
|
martanc napsal: tak už sem to omrknul máš pravdu jen vytekla přebytečná voda teď sem to byl project a je to v pohodě. Já mam právě na chladiči jen výstupek minimum a maximum tam buď neni a nebo sem slepej a to už mam druhý saxo
hod foto chladica |
_________________ Saxik 1.6 16V VTS
r.v. 2002, 125,5ps
vaha prazdneho auta 920kg
http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0 |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 27, 2008 6:26 pm |
|
|
|
vtsko napsal: martanc napsal: tak už sem to omrknul máš pravdu jen vytekla přebytečná voda teď sem to byl project a je to v pohodě. Já mam právě na chladiči jen výstupek minimum a maximum tam buď neni a nebo sem slepej a to už mam druhý saxo
hod foto chladica no teď večer na to už asi neuvidim ale zejtra nahodim, nejde ani tak o chladič jako o expanzní nádobku a ty by mněla bejt na všech saxax co jí maj na chladiči stejná ne? Já měl za to že maximum je ten lem nahoře tak dištak sem můžeš dát foto i ty s označením maximem pro blbce |
|
Návrat nahoru |
|
gordon SVK |
Zaslal: po říjen 27, 2008 6:59 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 27, 2008 7:01 pm |
|
|
|
gordon SVK napsal: no u mna je to takhle nejak
[img]http://img224.imageshack.us/my.php?image=amxng2.jpg[/img] aha tak dík no tak budu zejtra odsávat no |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: po říjen 27, 2008 7:20 pm |
|
|
|
gordon SVK napsal: no u mna je to takhle nejak
tos kvuli nam byl ted sundat naraznik, jo |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 27, 2008 8:14 pm |
|
|
|
no tak sem dojel domu a zjistil jsem nemilou věc a to že voda my ubejvá ale sakra nevim kde takže zejtra to budu muset omrknout |
|
Návrat nahoru |
|
kubopn |
Zaslal: po říjen 27, 2008 8:22 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ono mi to 1.1 dělala take .. furt mizla voda nebo bublala bestie ... nakonec se vyměnilo tesnení pod hlavou a furt bestia voda mizla. Zistili jsme že teče vrškem přes víko, protože okruh vody nebyl odvzdušnen .. od té doby mi děda automechanik poradil, že u dolejvání vody jenom s nastartovaným motorem, zapnutým topením na max teplo a otevřeným odvzdušňovacím ventilem. Dolila se tak voda a bylo po problému.
Nemáš to jenom zavzdušnené? Voda ti múže buď téct do motoru (špatné těsnení, prasklá hlava nebo tak) anebo vytékat, buď přes špatný spoj, nebo prasklou hadičku, nebo jestli to máš zavzdušnené tak právě přes todlecto víčko nádobky a to si pak ani nevšimneš kdy a jak. |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po říjen 27, 2008 8:27 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 27, 2008 8:33 pm |
|
|
|
vtsko napsal:
a ako vies?Pozeral si do nadobky,alebo sisi nasiel kaluz pod autom??? koukal sem do nádobky a měl sem vodu v tom žlábku na nárazníku, jinak zavzdušnení to asi neni topí a chladí to normálně |
|
Návrat nahoru |
|
kubopn |
Zaslal: po říjen 27, 2008 8:42 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
hm, tak na nárazníku u nádobky by to mohlo bejt proto, že to steklo po nádobce když ti to vytrisklo přes vrch. ... buďto ti to někde teče z hadiček, nebo rychlej test ... koukni na olej na tyčince ... jestli tam neni voda nebo neni zašednutej .. pokuď jo, voda ti zdrhá do motorového prostoru pokuď ne mizne jidne (to je ten lepší varian si myslím). |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po říjen 27, 2008 8:45 pm |
|
|
|
kubopn napsal: hm, tak na nárazníku u nádobky by to mohlo bejt proto, že to steklo po nádobce když ti to vytrisklo přes vrch. ... buďto ti to někde teče z hadiček, nebo rychlej test ... koukni na olej na tyčince ... jestli tam neni voda nebo neni zašednutej .. pokuď jo, voda ti zdrhá do motorového prostoru pokuď ne mizne jidne (to je ten lepší varian si myslím). olej je čistej, jak víčko tak měrka. Takže voda zdrhá někde jinde. No ale nádobka je suchá i okolí louže je až pod chladičem takže to vypadá na výměnu :cry:protože mam podezření na spoj expanzky a chladiče |
|
Návrat nahoru |
|
|