punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Brzdy

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Brzdy

skokan
Zaslal: út listopad 18, 2008 12:25 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 18. 05. 2007 Příspěvky: 3348 Bydliště: Slovensko - NMnV
dyk ... zhodou okolnosti som sa nedavno viezol na saxe co malo Brembo MAX predne koduce a nejake lepsie oblozenie (mozno Ferodo, neviem presne) a musim povedat ze oproti seriovym kotucom, ktore mam zatial este aj ja to bola parada. Brzdny efekt tak o 50% lepsi ako na serii a pri pevnejsom dobrzdeni to islo az do smyku (bez ABS) ... pre mna to bolo prijemne prekvapenie a teda ich doporucujem. Pripadne kombinacia kotuce Zimmermann a oblozenie Ferodo ..tiez odskusane a uspokojujuce.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
maki
Zaslal: st listopad 19, 2008 11:09 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 02. 12. 2007 Příspěvky: 46 Bydliště: Bezdruzice
ja mam zimermany uz druky a oboje mi po 5000 km praskli a desky mam ds 2000 s tema jsem spokojenej ale kotouce na brzdny ucinek super ale na vydrz nic moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dyk77
Zaslal: st listopad 19, 2008 11:41 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
skokan: možná jsem se už namlsal a kdybych sednul do Saxíka s původními brzdami, tak bych se možná divil. Jen jsem to tak nějak porovnával s ATE sadou a tak mě napadlo, tam zkusit dát k těm Brembo příště destičky ATE, tak jak tu psal NICK. Ony přeci jen ty destičky Ferodo stály asi jen 600,-Kč a ATE o 1000,-Kč víc, tak si myslím, že ta cena se odvíjí od kvality a mohlo by se tím ještě něco vylepšit. Chce si to prostě odzkoušet, každopádně by Saxo zasloužilo o něco málo větší průměr kotoučů a pak by nebylo co řešit, jenže to by tam Citroen musel nacpat standardně alespoň 15" kola a nepočítat se 13" , kam se už větší kotouč nevejde no Confused

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
skokan
Zaslal: čt listopad 20, 2008 7:34 am Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 18. 05. 2007 Příspěvky: 3348 Bydliště: Slovensko - NMnV
dyk77 - no ja som myslel ze si tam mal tie Feroda DS2000 a nie nejake zakladne Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
vtsko
Zaslal: čt listopad 20, 2008 4:08 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 03. 2008 Příspěvky: 4167 Bydliště: Malacky
ja som mal Ate power disk kotuce,seria platnicky,teraz tam mam aj ATE platnicky a ucinok je taky isty.

http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0
Crack
Zaslal: čt listopad 20, 2008 9:59 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 01. 2006 Příspěvky: 847 Bydliště: Miletín
dyk77 napsal:
skokan: možná jsem se už namlsal a kdybych sednul do Saxíka s původními brzdami, tak bych se možná divil. Jen jsem to tak nějak porovnával s ATE sadou a tak mě napadlo, tam zkusit dát k těm Brembo příště destičky ATE, tak jak tu psal NICK. Ony přeci jen ty destičky Ferodo stály asi jen 600,-Kč a ATE o 1000,-Kč víc, tak si myslím, že ta cena se odvíjí od kvality a mohlo by se tím ještě něco vylepšit. Chce si to prostě odzkoušet, každopádně by Saxo zasloužilo o něco málo větší průměr kotoučů a pak by nebylo co řešit, jenže to by tam Citroen musel nacpat standardně alespoň 15" kola a nepočítat se 13" , kam se už větší kotouč nevejde no Confused
když budeš mít 243ky brzdy co má vts,tak e ti tam vejdou i 13ky Wink

Jinak nejlepší zkušenost co zatím mám z brzd co jsme měl tak to byly ATE,měl jsem kotouče ate powerdisk a destičky ate a musím říct že to bylo super,jinak si myslím že kotouče ate a ate powerdisk vyjdou možná snad i líp obyč ate,jelikož ty drážky na nich se mě po čase začaly ztrácet až vymizely uplně a to kotouče neměly ještě zdaleka minimální tlouštku a učinek byl stále stejný!

Zaslal: čt listopad 20, 2008 11:06 pm Odpovědět s citátem
Nejspíše ty základní Ferodo destičky vyhodím a dám tam něco pořádnýho. Se ještě musím podívat co to jsou Feroda DS2000 vůbec zač Smile

Spotřeba CITROEN SAXO
dyk77
Zaslal: čt listopad 20, 2008 11:13 pm Odpovědět s citátem
Crack napsal:
...když budeš mít 243ky brzdy co má vts,tak e ti tam vejdou i 13ky Wink
...jelikož ty drážky na nich se mě po čase začaly ztrácet až vymizely uplně a to kotouče neměly ještě zdaleka minimální tlouštku a učinek byl stále stejný!

Brzdy z VéTéEs tam dávat nebudu , ani nevím co by překopání obnášelo , ale pro moje potřeby bude stačit vychytat brzdové obložení, je to relativně jednoduchý a levný a těch možností na výběr už moc nemám Smile
Drážkovaný kotouče jsem tam dal hlavně proto, že to vypadá s elektronama precizně. Lidi si všímaj Idea

Spotřeba CITROEN SAXO
lakinooo
Zaslal: pá listopad 21, 2008 12:07 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Skus si este pozriet v akom stave mas zadne brzdy. Ked som dal nove predne brzdy ( kotuc Roadhouse, dosticky Textar) tak to strasne chabo brzdilo, kolesa skoro nechceli ist do smyku, pedal zaberal niekde cca od stredu. Kukol som zadne brzdy a tiekol mi valcek. Vymenil som obydva valceky aj s celustami, rozchodil som samonastavovaci mechanizmus a zmena o sto percent. Pedal zabera hned od vrchu, brzdny ucinok tak dvojnasobny.... Skus popatrat, ci mas vzadu vsetko OK.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nick
Zaslal: pá listopad 21, 2008 10:19 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 30. 08. 2008 Příspěvky: 637 Bydliště: Otrokovice
lakinooo napsal:
Skus si este pozriet v akom stave mas zadne brzdy. Ked som dal nove predne brzdy ( kotuc Roadhouse, dosticky Textar) tak to strasne chabo brzdilo, kolesa skoro nechceli ist do smyku, pedal zaberal niekde cca od stredu. Kukol som zadne brzdy a tiekol mi valcek. Vymenil som obydva valceky aj s celustami, rozchodil som samonastavovaci mechanizmus a zmena o sto percent. Pedal zabera hned od vrchu, brzdny ucinok tak dvojnasobny.... Skus popatrat, ci mas vzadu vsetko OK.

joi to budu muset prohlednout ten zadek,sice to brzdí ale ne na moje očekáváni,jinak ty desky co mám Sparco je prej dobré s kotoučema Zimerman,ty nemám tak nevím ale pudjou asik pryč a dám tam ate desky,kámoši jsou snimi spokojeni.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Crack
Zaslal: pá listopad 21, 2008 3:48 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 01. 2006 Příspěvky: 847 Bydliště: Miletín
dyk77 napsal:
Crack napsal:
...když budeš mít 243ky brzdy co má vts,tak e ti tam vejdou i 13ky Wink
...jelikož ty drážky na nich se mě po čase začaly ztrácet až vymizely uplně a to kotouče neměly ještě zdaleka minimální tlouštku a učinek byl stále stejný!

Brzdy z VéTéEs tam dávat nebudu , ani nevím co by překopání obnášelo , ale pro moje potřeby bude stačit vychytat brzdové obložení, je to relativně jednoduchý a levný a těch možností na výběr už moc nemám Smile
Drážkovaný kotouče jsem tam dal hlavně proto, že to vypadá s elektronama precizně. Lidi si všímaj Idea
Však 243ky jsou i na obyč 1,4ce Wink ne to já jen tak oponoval že když dáš větší brzdy,tak i tímto způsobem na auto budou pasovat 13ky Wink já bych asi ani na 1,1 větší brzdy neřešil,takže když vychytáš komponenty bude to určitě nejlepší a i levnější řešení Wink

Zaslal: pá listopad 21, 2008 10:39 pm Odpovědět s citátem
JJ rozumíme si Wink

Spotřeba CITROEN SAXO
Nick
Zaslal: út listopad 25, 2008 9:44 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 30. 08. 2008 Příspěvky: 637 Bydliště: Otrokovice
Takže jsem tam šoupl brzdové desky ATE takže s powerdikem drážkováným od ATE jsem zvědav jak se to bude chovat,jinak vyjádření pro ty desky Sparco nesjou špatné ale musí se zahřát = dobré použití pro amaterské závodníky ,není to špatný prej zkombinovat se Zimermanem kotoučema. jiank asik je prodám původní cena 2000kč nedokážu odhadnou kolik za ně chtít. říkám to otevřeně nebyl jsem sněma spokojený ale věřím že by se to mělo zkombinovat s jinýma kotoučema.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 2 z 2
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přejdi na: