Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Roseni oken |
CJ.01 |
Zaslal: st září 24, 2008 4:10 pm |
|
|
Banned!!
|
ja si myslim ze nee..to by tam bylo snad neco mokreho ne??? a neni to tim proc to nehreje ze mam klimacku???? |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: st září 24, 2008 4:22 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
No to ze to nekuri moze byt upchaty radiator, slabo odvzdusnene, zly termostat....
To ze sa to rosi bude sposobovat len vlhkost, ktora sa tam niekde musi byt....
Inak ked zapnes klimu, tak by sa ti mali ovela rychlejsie odrosit okna, kedze klima pomocou dehydratora susi vzduch. Teda ak je funkcny.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: čt září 25, 2008 7:34 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
CJ.01 |
Zaslal: čt září 25, 2008 8:33 am |
|
|
Banned!!
|
KenaD napsal: Zahřívá se ti normálně auto nebo ne? Je možne že máš špatný termostat.
zahrivase se normalne aj termostat tam je pul roku novy.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Johny |
Zaslal: čt září 25, 2008 8:42 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
kukni pod tapacira čo ti nejaký odborník nedemontoval igelit z dverí napr. |
_________________ 1/4mile za 14,26 Trenčín 2007, 14,107s Trenčín 2008, váha 785kg výkon 140,7PS 6950ot/min
|
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: čt září 25, 2008 9:02 am |
|
|
EX-Saxoclubák
|
Johny napsal: kukni pod tapacira čo ti nejaký odborník nedemontoval igelit z dverí napr. kua aky igelit??? to nemam ani ja |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182
|
|
Návrat nahoru |
|
kloub |
Zaslal: so září 27, 2008 10:41 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
skokan napsal: Johny napsal: kukni pod tapacira čo ti nejaký odborník nedemontoval igelit z dverí napr. kua aky igelit??? to nemam ani ja se mi rosi boční okna,saxo jako topí ale nic moc jako dřívější axko topilo jak vztekle a toto je uplne o ničem.přední okno mi to odrosy ale nechapu proc se mi srazí ta vlhkost na bocních sklech.vzdycky musim v zime na chvili otevrit okno aby to zmizlo. |
|
|
Návrat nahoru |
|
darce |
Zaslal: so listopad 22, 2008 11:15 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
sory ze vstupuji,kde presne najdu tu klapku na ten vzduch????diky |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: so listopad 22, 2008 11:21 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
darce napsal: sory ze vstupuji,kde presne najdu tu klapku na ten vzduch????diky mněla by bejt za kaslíkem |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 7:43 am |
|
|
|
Tak samozrejme ze v zime se okna rosi, jde o to jak hone, neni mozny, aby kapala ze stropu voda jak v jeskyni. Staci vlezt do auta s mokrou hlavou nebo bundou a jak clovek schne, tak se dela vlhkost. Taky zalezi na tom jestli je nekdo prase a leze do auta s botama obalenyma snehem a gro na tom je, kdyz ma jeste textilni ( velurove ) koberce, nebo vubec zadne.
Jak rikali kluci, hledal bychzavadu v tom proc nefunguje topeni. Bud je spatnej termostat ( i novy muze zlobit ) nebo je snizena pruchodnost radiatoru ( casto zanedbanou pravidelnou vymenou chladici kapaliny ), nebo je to zavzdusneny a nebo mas malo otevrenou klapku a do auta jde malo tepleho vzduchu. Me uz po ujeti cca 0,5Km auto zacina temperovat a po par Km je v aute teplo. Prakticky nikdy nejezdim s topenim otevrenym na 100% ( realne tak na 70% ), protoze pak je na jizdu nebezpecne horko a neni to tim, ze bych byl obalenej sadlem. Ovsem take pouzivam ventilator a to temer celorocne, v lete na vyvetrani a v zime jede porad minimalne na I. rychlost s nasmerovanym vzduchem jen na okna s uzavrenym velkym pruduchem na stredu palubovky a po uplnem ohrati motoru nasmeruji proud vzduchu na Okno + nohy a stredovy pruduch na palubce otevru. Tim dociluji toho, ze se okna sama efektivne odmlzuji a nemusim smudlat pazourama nebo hadrem po prednim skle, abych videl na cestu.
I pres to vsecno se muze stat, ze po nasednuti do studeneho interieru zamrzne okno ze vnitr. Pricina toho byva nahla zmena venkovni teploty a rozdily teplot v aute a venku udelaji sve.
Jeste bych chtel reagovat na tu absenci ''igelitu'' pod tapecirem. Pokud tam neni, je to spatne a nekdo ho pravdepodobne vyndal pri montazi repraku, nebo oprave dveri, Vice nez igelit pripomina material slaby polystyren. Kazdopadne neco by tam byt melo, neco co izoluje vlhkost, tim padem i teplo a hluk. Je to tam nalepene celoplosne. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
kubik106 |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 10:43 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
lakinooo napsal: No to ze to nekuri moze byt upchaty radiator, slabo odvzdusnene, zly termostat....
To ze sa to rosi bude sposobovat len vlhkost, ktora sa tam niekde musi byt....
Inak ked zapnes klimu, tak by sa ti mali ovela rychlejsie odrosit okna, kedze klima pomocou dehydratora susi vzduch. Teda ak je funkcny....
presne tak !
skontroluj tieto tri veci jak pisal lakino + ci nemas vhlky koberec pod pristrojovkou, to by mohol sposobit tecuci radiator kurenia.
a s klimou sa da rychlo a efektne odrosit okna. |
_________________ kovana 1.6 na klapkach uz coskoro |
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 11:17 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Cafa, ja mam podobny problem, ktory vznikol tak, ze som menil celne sklo (kamen od nakladaku...) a po vymene mi zle zatesnili celne sklo. Zdalo sa mi auto nejake hlucnejsie, prudenie vzduchu pri vacsej rychlosti, akoby som mal v aute turbinku A ked som vosiel do auta po dlhsom case bola na nom rosa ako nikdy predtym. Jednoznacne mas niekde zle zatesnene auto-tym padom ta sustavna vlhkost a rosa na sklach. |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 11:24 am |
|
|
|
DarkMIKE napsal: Cafa, ja mam podobny problem, ktory vznikol tak, ze som menil celne sklo (kamen od nakladaku...) a po vymene mi zle zatesnili celne sklo. Zdalo sa mi auto nejake hlucnejsie, prudenie vzduchu pri vacsej rychlosti, akoby som mal v aute turbinku A ked som vosiel do auta po dlhsom case bola na nom rosa ako nikdy predtym. Jednoznacne mas niekde zle zatesnene auto-tym padom ta sustavna vlhkost a rosa na sklach.
Ako sa da sklo zle zatesnit? Ved je naklepene na karoserii po celom obvode.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
DarkMIKE |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 11:41 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Vidis ,da sa...A prisiel som na to tak,ze mi v rohoch celneho skla jemne fukalo dovnutra a to pri zapnutom vnutornom okruhu a vypnutom ventilatore a stiahnutom okruhu na nohy... A mne v rohoch jemne fukalo. Cim som siel rychlejsie tym viac fukalo. Hoci to bolo iba trocha, malo to za nasledok rosenie skiel a sykot sania pocas jazdy. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|