Autor |
Zpráva |
< Ostatní ~ Aku najvacsiu blbost som spravil pri oprave |
lakinooo |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 10:32 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Na niektorych forach som videl taketo rubriky a boli dost zabavne. |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 5:18 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 5:36 pm |
|
|
|
OK.
Pri montazi prevodovky som zabudol dat na silemblok prevodovky rozpernu tycku. Auto drncalo, ako keby sa chcelo rozpadnut. Stalo ma to 3 hodiny zistovanie co je zle.... Uz som chcel skrtnut.
Este niekedy davno sme menili spojku, vsetko islo krasne od ruky, az moc v pohode. Vsetko sme zlozili, ze ideme sa previezt. Sadnem do auta a kukam na zem pred spolujazdcove sedadlo. Nejaka krabicka. Co to asi tak bolo??? Zeby spojkove lozisko????? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 7:38 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Tak ted ja jo? stalo se mi to teda jeste na škodovce...Někdy na jaře předminulého roku sem delal novy pakny na zadku....vse slo vpoho...akorat mi na konci chybel jeden sroub od kola:) "nevadi mame jich doma dost treba sem si donej kop a je nekde mimo rek sem si" po cca 3mesicich jezdeni se mi najednou zaseklo zadni kolo a zacalo vnem praskat atak.....mel jsem podezření nato ze povolilo obložení...sundal jsem buben a hadejte co vnem bylo? Šrou od kola.....fakt nevim jak se tam dostal.....mel jsem kliku hriznout se mi to ve vetsi rychlosti.....uz sem tu nemusel byt |
|
|
Návrat nahoru |
|
Majo |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 8:14 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
Barth3Z |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 10:40 pm |
|
|
Anonymní
|
Majo, len im to rozpis oni to nepoznaju, uz som cakal kym to sem napises |
|
|
Návrat nahoru |
|
kubik106 |
Zaslal: ne listopad 23, 2008 10:53 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
lakinooo napsal: Este niekedy davno sme menili spojku, vsetko islo krasne od ruky, az moc v pohode. Vsetko sme zlozili, ze ideme sa previezt. Sadnem do auta a kukam na zem pred spolujazdcove sedadlo. Nejaka krabicka. Co to asi tak bolo??? Zeby spojkove lozisko?????
totok dokaze fakt nasrat hlavne ked uz sedis v aute a chces sa pohnut uaaaa |
_________________ kovana 1.6 na klapkach uz coskoro |
|
Návrat nahoru |
|
BenzyL |
Zaslal: po listopad 24, 2008 12:09 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po listopad 24, 2008 5:47 pm |
|
|
|
Ještě s Oltcitem. Koupil jsem na to elektrony ...
http://www.saxoclub.net/index.php?ind=gallery&op=section_view&idev=79&order=&st=60
.. jenže pravé kolo nějak mlátilo. Sundal jsem ho a koukal na náboj, jeden ze tří šteftů byl volný, trochu se vyklal, tak jsem usoudil, že to bude asi ono, protože kolo na 3 díry je choulostivější na správné dotažení , obzvláště pokud náboj nemá a nikdy neměl středové osazení a správné vystředění kola zajišťují jen matky. Protože se ale nedala oprava udělat jinak, než že se musel náboj sundat a dát i nové ložisko, tak jsem kupoval celkem draze nové ložisko i náboj + manžeta, mazivo a těsnění. Kamarád v servisu provedl výměnu, kterou jsem mu samozřejmě zaplatil, nejsem darmožrout, nasadíme kolo, pustíme to ze zvedáku, vyjedu a pořád to samé. Myslel jsem že mi "itrnice" rupne ve švu. Kámoš říká jeď pomalu a já budu koukat co to je. No bylo to asi 10g závaží na ráfku a škrtalo o rameno, stačilo jej nalepit o kousek dál, a bylo opraveno ... a to se vyplatí |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: po listopad 24, 2008 5:58 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: po listopad 24, 2008 6:09 pm |
|
|
|
Zalomil jsem šroub na spojkovém unašeči na motorce. Koupil jsem nový unašeč a šroub. Dlouho potom jsem se rozhodl šroub odvrtat a nechat si unašeč jako náhradní díl. Vrták se opřel do šroubu a protože díra byla průchozí, tak zalomený šroub vyjel hladce druhou stranou a unašeč netknutý . Zase vyhozený prachy |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: po červen 29, 2009 8:23 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
No já jsem zatím opravář začátečník, takže moc zářezů na pažbě zatím nemám..
Ale měnil jsem si servo od centrálu v pravých dveřích. Protože jsem nevěděl jak tam je přidělané, vyndal jsem celý zámek. Pak jsem odháknul servo, rozřezal ho s tím, že bude vadný mikrák.. a zjistil, že je vadný motorek
Takže jsem zámek zamontoval zpátky do dveří bez serva.. a přitom jsem protáhl táhlo ke klice za takovou tou pechovou lištou co jakoby vodí okno. Zámek jsem už měl zamontovaný a dotažený.. klika šla trochu ztuha, ale nějak jsem tomu nevěnoval pozornost. A když už jsem nasazoval ty plastové vodítka pro to táhlo, zjistil jsem, že to táhlo mám blbě - takže jsem musel celý zámek znova dát ven a zas správně dovnitř
A musím říct, že co mi předtím trvalo 2 hodiny, měl jsem na druhý pokus za 5 minut
A nové servo z vrakoviště jsem další týden namontoval na zámek aniž bych ho vyndával ze dveří |
|
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: po červen 29, 2009 9:11 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Tak já se taky přidám. Bylo to ještě na fáčku, tekla mi převodovka, tak jsem jí vyndal rozebral, zkontroloval, přetěsnil, sestavil, zadělal do auta, až bylo komlet. Normálně kvalty tam šly jedna báseň, když jsem chtěl vyjet, dámneutrál, startuju a auto cová, ale co to? pořád tam byl kvalt , když jsem ji dával dohromady nějak se tam šprajclo zpátečkový kolečko. Takže zase znova auto na špalky, poloosy olej, rozebrat, opravit, přetěsnit a znova do auta. Na druhej pokus už to vyšlo |
|
|
Návrat nahoru |
|
Gaboš |
Zaslal: út listopad 23, 2010 8:12 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
ha tak na mě nemáte vyvyřoval jsem díru u praveho podběhu no než jsem začal vyvařovat tak jsem si tu dírečku pěkně obrousil nachystal a chtěl jsem si posvítit do dírečky mobilem co následovalo nebudu moc komentovat ta dírečka měla ca 10-15 cm jakože nespadl mi tam mobíl a vůbec to nebyl hlavní nosník který je dutý a vede do půlky auta...naslodoval krušná hodinka sekání a díra jak do prdelky ale poučení plyne byl o mobil bývalky = baba do garáže nepatří |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út listopad 23, 2010 8:19 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
tak to je moc. To se stát mě a bejt ten mobil starej nebo levnej tak ho tam normálně necham a zajdu si pro novou SIM a novej telefon k operátorovy. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
|