punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Led diodové parkovačky-blikaj

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Led diodové parkovačky-blikaj

Luki
Zaslal: út prosinec 09, 2008 1:24 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 14. 09. 2008 Příspěvky: 387 Bydliště: Semily
Zdravim, když do pravého světla ( z pohledu z kabiny) dám ledku, tak po nějakém čase ( cca den ) začne blikat a pak úpně odejde. Bilkání je asi v takových intevalech jak se točí altik. Myslíte že je to třeba kostra? Nebo s tím máte někdo podobné zkušenosti? Ne levé straně je to v pohodě, tam vydrží.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Lotor
Zaslal: út prosinec 09, 2008 2:36 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 16. 04. 2008 Příspěvky: 594 Bydliště: Zvolen Sk
Luki napsal:
Zdravim, když do pravého světla ( z pohledu z kabiny) dám ledku, tak po nějakém čase ( cca den ) začne blikat a pak úpně odejde. Bilkání je asi v takových intevalech jak se točí altik. Myslíte že je to třeba kostra? Nebo s tím máte někdo podobné zkušenosti? Ne levé straně je to v pohodě, tam vydrží.

Mne robilo to iste musis medzi to dat daky rezistor ... tiez iba na jednej strasne mi to odchadzalo

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
DiNOkitovec
Zaslal: út prosinec 09, 2008 3:21 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
LEDka ti může odejít pouze tim že se do ní pouští víc než se smí, takže asi je tam malinko víc než v druhym světle. Dej tam větší odpor než tam je a bdue to OK.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
lakinooo
Zaslal: út prosinec 09, 2008 4:28 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Ledka potrebuje stabilne napatie. Skus tam dat vacsi odpor a este lepsie stabilizator na 12V.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
DiNOkitovec
Zaslal: út prosinec 09, 2008 4:51 pm Odpovědět s citátem
Nevim o co se přesně jdená, jestli si to dělal sám nebo jestli jsou to kupovaný přímo ledky v patici připravený do světel kdyžtak napiš sem nebo na icq a nějak ti s tim poradim Smile

edit - lakinoo, ehm, stabilizátor kvůli parkovačce? Laughing Laughing Laughing Laughing

lakinooo
Zaslal: út prosinec 09, 2008 5:38 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
DiNOkitovec napsal:

edit - lakinoo, ehm, stabilizátor kvůli parkovačce? Laughing Laughing Laughing Laughing

?????? Otazka mozno 30 Sk a mas pokoj....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martanc
Zaslal: út prosinec 09, 2008 5:41 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
musíš tam dát předřadnej odpor, dokonce u některejch Led parkovaček je přímo v balení. Nemusí bejt moc velkej třeba 10 ohmu ale chce to trochu vetší vatáž

dyk77
Zaslal: út prosinec 09, 2008 9:25 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Ten odpor je od výrobce už v patici té LEDky, já ho tam tedy mám, ale nemám to nyní na Saxu. LEDky jsem měl na Saxu dříve a dělalo to to samé. Hlavní problém bych viděl v tom, že na LEDku působí moc velké teplo od H4. Apak mám také zkušenost, že není LED jako LED, ty za pajdu nic nevydrží, ale koupil jsem jedny za 200,- a už je mám asi 3 roky

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martanc
Zaslal: út prosinec 09, 2008 9:30 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
Ten odpor je od výrobce už v patici té LEDky, já ho tam tedy mám, ale nemám to nyní na Saxu. LEDky jsem měl na Saxu dříve a dělalo to to samé. Hlavní problém bych viděl v tom, že na LEDku působí moc velké teplo od H4. Apak mám také zkušenost, že není LED jako LED, ty za pajdu nic nevydrží, ale koupil jsem jedny za 200,- a už je mám asi 3 roky
no to jo v patici už odpor samozřejmě je ale vetšinou zvolenej těsně a nebo je dokonce podimenzovanej výrobci ty odpory totož počítaj tak na 12-13V ale v parkovačkách může být i výc

dyk77
Zaslal: út prosinec 09, 2008 9:43 pm Odpovědět s citátem
Víc tam je určitě. Nabíjecí napětí je až 14,5V , ale právě než bych něco montil, tak koupím rovnou LED, které něco vydrží a jsou dělané na napětí, které se v autoinstalaci vyskytuje.

Spotřeba CITROEN SAXO
martanc
Zaslal: út prosinec 09, 2008 9:47 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
Víc tam je určitě. Nabíjecí napětí je až 14,5V , ale právě než bych něco montil, tak koupím rovnou LED, které něco vydrží a jsou dělané na napětí, které se v autoinstalaci vyskytuje.
no my se tu celou dobu bavíme o LED které sou na autoinstalaci dělané ale prostě občas jsou Made In China a i když by to měli snést tak to nesnesou Sad

DiNOkitovec
Zaslal: út prosinec 09, 2008 10:08 pm Odpovědět s citátem
Made in china je 95% všech elektrosoučástek (pokud teda neberu Taiwan jako ne-čínu).. Co se týče tohodle, přidat odpor kolem 50ohmů a je to, nebo před to hodit zenerovu diodu na 12V (pokud tomu řiká někod usměrňovač, budiž Rolling Eyes )

martanc
Zaslal: út prosinec 09, 2008 10:13 pm Odpovědět s citátem
DiNOkitovec napsal:
Made in china je 95% všech elektrosoučástek (pokud teda neberu Taiwan jako ne-čínu).. Co se týče tohodle, přidat odpor kolem 50ohmů a je to, nebo před to hodit zenerovu diodu na 12V (pokud tomu řiká někod usměrňovač, budiž Rolling Eyes )
no ten odpor stačí i menší aby zase ta ledka málo nesvítila. Jinak zenerka by mohla dělat bordel v elektroinstalaci

DiNOkitovec
Zaslal: út prosinec 09, 2008 10:19 pm Odpovědět s citátem
no pokud se mu spálí, tak si myslim že úbytek cca 1V je akorát ne? jako co jsem dělal v práci testy klasickejch ledek, tak když má psáno 3,5V, vydrží 4,5 některá 5... tak hodinu-dvě hooodně svítí nebo pulzuje a pak tma Wink

S tou zenerkou bych se nebál, do světel myslim neni problém.. ale dát tam odpor je podle mě lepší řešení

dyk77
Zaslal: út prosinec 09, 2008 10:56 pm Odpovědět s citátem
Já se také bavím o LED do auto el. instalace. Škoda, že už nevím pod jakou značkou byly vyrobeny ty co mám, ale mají černou patici a o něco protáhlejší kapku cca 12mm, tím se od Těch levných bílých liší

Spotřeba CITROEN SAXO

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: