Autor |
Zpráva |
< Servis ~ zapojení diodových trubic |
FLin |
Zaslal: po leden 19, 2009 9:52 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
čauu, řešim ted takovou prkotinu. K vánocum jsem dostal 2 menší neonové trubice samozřejmě s koncovkou do zapalovače a to já nechci..jedná se o světlo v interiéru auta a budou umístěny podél střešního světla takže na stropě auta...z tohoto důvodu bych to rád zapojil právě do stropního světla...na elektriku jsem uplná lama..tak prosím o podrobnej návod krok po kroku a co je k tomu zapotřebí dokoupit...díík FLin |
_________________ Sílu 1.1i poznáš teprve v cíli |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po leden 19, 2009 10:09 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
dokoupit nic. Pokuď ti opravdu stačí aby svítily jen se stropním světlem tak jen odstřihni tu zástrčku do zapalovače a ty dva drátky napoj na konektor do stropního světla nebo ještě lépe přímo na kontakty žárovky toho světla aby se to dalo ovládat tim stropním světlem. Pak to bude mít ty tři funkce zhasnuto/svítí při otevření dveří/svítí furt. Eventuelně na ten kabel můžeš přidat i vypínač kdyby si je chtěl občas vypnout aby nesvítili při každym otevření dveří. No a pokud to chceš mít zapojený nezávysle na stropním světle tak potřebuješ vypínač a z konektoru ze stropního světla si vemeš 12V a kostru. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
FLin |
Zaslal: po leden 19, 2009 10:24 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: dokoupit nic. Pokuď ti opravdu stačí aby svítily jen se stropním světlem tak jen odstřihni tu zástrčku do zapalovače a ty dva drátky napoj na konektor do stropního světla nebo ještě lépe přímo na kontakty žárovky toho světla aby se to dalo ovládat tim stropním světlem. Pak to bude mít ty tři funkce zhasnuto/svítí při otevření dveří/svítí furt. Eventuelně na ten kabel můžeš přidat i vypínač kdyby si je chtěl občas vypnout aby nesvítili při každym otevření dveří. No a pokud to chceš mít zapojený nezávysle na stropním světle tak potřebuješ vypínač a z konektoru ze stropního světla si vemeš 12V a kostru.
no je to celkem logický a zní to i docela jednoduše...byla by pro mě nejpřijatelnější ta poslední varianta...a to mit vypínač nezávisle na tom abych si to mohl kdykoli zapnout a vypnout...jenže průser je jak zadělat do stropu nějakej ten vypínač...a chápu to dobře že mi stačí připojit kabel ke konektorum žárovky, pak napojit vypínač, nějak zaslepit a mělo by to fakčit? |
_________________ Sílu 1.1i poznáš teprve v cíli |
|
Návrat nahoru |
|
Nosmis |
Zaslal: út leden 20, 2009 3:43 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Tak kdybych ti mohl poradit tak si pořiď 3 polohový vypínač (přepínač) a okopíruj zapojení vnitřního světýlka.
Napětí vemeš z konektoru u světýlka.
prostřední kablík napojíš na neon
a krajní na dvě pozice u vypínače (3 pozice zůstane volná pro vypnutí neonu)
Když to takhle zapojíš tak si budeš podle nálady moct volit co a kdy má svítit.
Snažil jsem se dokreslit do schématu jak to myslim a pak pro přehlednost i překreslil jen to co tě zajímá tak doufám že ti to k něčemu bude
|
|
|
Návrat nahoru |
|
FLin |
Zaslal: út leden 20, 2009 6:32 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
pánové moc dík...určitě to pomůže a dnes to zadělám...ještě jednou dík |