punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - LED tlačítka

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  LED tlačítka

Luki
Zaslal: st únor 11, 2009 2:28 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 14. 09. 2008 Příspěvky: 387 Bydliště: Semily
Tak jsem podle tohoto návodu: http://www.saxperience.com/forum/showthread.php?t=74265 trošku poupravil tlačidla. Povedlo se mi rozchodit pouze spínání výstražných světel a vyhřívání skla ne. Zkoušel jste to taky někdo?
Ty výstražný se rozsvítěj při zapnutí světel a když vystražné zapnu tak to jen bliká a ne jako u origo, že to pohasíná a rozjasnívá.
A to vyhřívání skla jen blikne při zapnutí vyhřívání a při rozsvícení parkovaček nic.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
martanc
Zaslal: st únor 11, 2009 2:36 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
předpokládám že si tam dal LED diody místo žároviček, problém je v tom že například u toho vyhřívání skla je to udělané tak že při zapnutých světlech tam de poloviční napětí a když zapneš vyhřívání tak tam de plné napětí a svítí to jasněji. Tohle žárovce nevadí ta svítí jen rozdílnou intenzitou kdežto ta Ledka se prostě nerosvítí na nižší intenzitu proto to podsvícení nefunguje. U těch výstražnejch to nepohasíá taky z toho důvodu že sou tam LEDky protože ty nemají žádné vlákno tudíž vnich nemá co pohasínat. Sku se někde přečíst na jakém principu funguje LED dioda a pochopíš proč to tak je.

Luki
Zaslal: st únor 11, 2009 2:40 pm Odpovědět s citátem
martanc napsal:
předpokládám že si tam dal LED diody místo žároviček, problém je v tom že například u toho vyhřívání skla je to udělané tak že při zapnutých světlech tam de poloviční napětí a když zapneš vyhřívání tak tam de plné napětí a svítí to jasněji. Tohle žárovce nevadí ta svítí jen rozdílnou intenzitou kdežto ta Ledka se prostě nerosvítí na nižší intenzitu proto to podsvícení nefunguje. U těch výstražnejch to nepohasíá taky z toho důvodu že sou tam LEDky protože ty nemají žádné vlákno tudíž vnich nemá co pohasínat. Sku se někde přečíst na jakém principu funguje LED dioda a pochopíš proč to tak je.

Ale to já chápu. Jen mě spíš zajímá jestli to náhodou neni tak, že například při zapnutí parkovaček do tlačítka teče proud jedním směrem a při sepnutí tlačítka zase druhým...

Jo a to vyhřívání nesvítí vůbec, jen to blikne, jak jsem psal...
martanc
Zaslal: st únor 11, 2009 3:09 pm Odpovědět s citátem
Luki napsal:
Ale to já chápu. Jen mě spíš zajímá jestli to náhodou neni tak, že například při zapnutí parkovaček do tlačítka teče proud jedním směrem a při sepnutí tlačítka zase druhým...

Jo a to vyhřívání nesvítí vůbec, jen to blikne, jak jsem psal...
proud teče vždy jen nedním směrem to je základ elektřiny. Mnění se tam jen velikost napětí. Při potkáváčkách tam de omezené napětí a když to zapneš tak tam de napětí plné. Ale pokud ti to jen blikne tak máš problém ještě někde jinde. vyděl bych to na něaký špatný kontakt jak si to tlačítko rozebral a svítí to jen když na něj zatlačíš při sepnutí a nebo by to mohl být ještě jeden problém a to že to tlačítko by mohlo bejt udělaný tak že při zapnutí se tam změní polarita napětí a pak by ta dioda taky zhasla. Chtělo by to znovu rozebrat a proměřit.

martanc
Zaslal: st únor 11, 2009 3:20 pm Odpovědět s citátem
tak sem teďka koukal do schémat. Ten spínač by měl bejt zapojenej tak jak sem říkal při zapnutí světel de do kontrolky napájení přes odpor a po zapnutí vyhřívání už tam de napětí plné. Takže pokud ti to nezůstane svítit chyba bude ve spínači.

DiNOkitovec
Zaslal: st únor 11, 2009 3:23 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
Luki, ty máš taky starej model? zrovna deska se na ty spínače asi vrhnu, zatím jsem dělal jen spínač klimy a vnitřního okruhu, u starejch sax to vypadá malinko jinak než v tom návodu.

Jinak k tvému problému - pokud to je tak jako u mě, vedou ti tam dva kontakty pro svícení:
1/svítí při vypnutém spíanči (přes odpor který je na patici toho celýho spínače zevitř)
2/svítí při zapnutém spínači (přímo)
Takže pokud ti to při zapnutí nesvítí, je něco špatně. Při vynutém standartně ledka svítit nebude, je tam ten odpor ketrý je moc velký (vis martancův příspěvek)

edit: tak mě martnac předběhl než jsem to napsal, no je to prostě tak Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
martanc
Zaslal: st únor 11, 2009 3:30 pm Odpovědět s citátem
DiNOkitovec: já sem rychlej Very Happy k tomu odporu ten co tam je vyndej a dej tam jen něakej malej aby si snížil napětí cca o 1-2V, ta LEDka by to měla skousknout a svítit míň dal bych tam odpor tak 50

Luki
Zaslal: st únor 11, 2009 3:34 pm Odpovědět s citátem
Takže tam jedině nějak vymslet nějaké přemostění... Asi skočím do auta a nafotím to nebo nahraju abyste viděli co a jak...
martanc
Zaslal: st únor 11, 2009 3:39 pm Odpovědět s citátem
Luki napsal:
Takže tam jedině nějak vymslet nějaké přemostění... Asi skočím do auta a nafotím to nebo nahraju abyste viděli co a jak...
no něco takovýho, jj nafoť to. Pak mě napadlo ješte tam dát dvě ledky s různou svítivostí kdyby se tam něak vešli no a nebo třeba tam dát dvoubarevnou ledku že by to svítílo jinou barvou při podsvětlení a jinou při zapnutí alespoň tak to mam v plánu já Very Happy

Luki
Zaslal: st únor 11, 2009 5:01 pm Odpovědět s citátem
Tak tady jsem to nahrál. http://www.youtube.com/watch?v=aB4om9f5qw4
Nakonec jsem do ohřevu okna nedal ledku, protože to přestalo svítit úplněSmile
Asi se spokojím s tím jak to je...
martanc
Zaslal: st únor 11, 2009 5:30 pm Odpovědět s citátem
Luki napsal:
Tak tady jsem to nahrál. http://www.youtube.com/watch?v=aB4om9f5qw4
Nakonec jsem do ohřevu okna nedal ledku, protože to přestalo svítit úplněSmile
Asi se spokojím s tím jak to je...
no takhle to funguje tak jak ma teda je mi divny ze ti funguje podsvetleni spinace na varovky protoze tam je to taky reseny pres odpor, ten si asi už přemostil teda.

Luki
Zaslal: st únor 11, 2009 6:56 pm Odpovědět s citátem
Tak jsem ještě udělal pár fotek spínače ohřevu s ledkou

http://img4.imgup.eu/Snap.bmp

http://img6.imgup.eu/Snap2.bmp

http://img8.imgup.eu/Snap3.bmp

http://img9.imgup.eu/Snap4.bmp

http://img0.imgup.eu/Snap5.bmp
martanc
Zaslal: st únor 11, 2009 7:25 pm Odpovědět s citátem
na co dva odpory, si neměl patřičnou hodnotu? Jinak ten spodní šedivej odpor je ten na snížení svítivosti jak sem psal víše tak pokud tam tu ledku opravdu chceš tak ten sspodní odpor vyměn za něakej hodně malej a mělo by to svítit míň při zapnutejch světlech

Luki
Zaslal: st únor 11, 2009 9:06 pm Odpovědět s citátem
martanc napsal:
na co dva odpory, si neměl patřičnou hodnotu? Jinak ten spodní šedivej odpor je ten na snížení svítivosti jak sem psal víše tak pokud tam tu ledku opravdu chceš tak ten sspodní odpor vyměn za něakej hodně malej a mělo by to svítit míň při zapnutejch světlech

Mno tak já ho zkusím dát pryč a šoupnu tam jeden z těch dvou. Patřičnou hodnotu mám, ale neměl jsem usměrňovací diodu, tak jsem ho tam šoupnul. Lepší než nic a odpálit ledku:-) Sice otázka pár kaček, ale kdo má furt lítat do města to kupovat:-D
martanc
Zaslal: st únor 11, 2009 9:13 pm Odpovědět s citátem
Luki napsal:
martanc napsal:

Mno tak já ho zkusím dát pryč a šoupnu tam jeden z těch dvou. Patřičnou hodnotu mám, ale neměl jsem usměrňovací diodu, tak jsem ho tam šoupnul. Lepší než nic a odpálit ledku:-) Sice otázka pár kaček, ale kdo má furt lítat do města to kupovat:-D
no moment u ledky musíš nechat jeden v sérii nevim jaký máš Ledky ale jeden bude tak okolo 450 tak ten nech u Ledky a místo toho ve spínači dej něakej 30-50. Jinak o ledku se bát v tomhle směru opravdu nemusíš když před ní dáš dostatečně velkej odpor

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: