punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Škubání motoru

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Škubání motoru

Bishboun
Zaslal: čt únor 19, 2009 6:32 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 01. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Ústí n.L.
Ahoj,

mam problém se škubáním motoru. Ráno přijdu nakopnu fáro (1.5D) a na volnoběh po chvilce pozoruju jakési vteřinové škubnutí a to se opakuje pár minut. Pokud se rozjedu tak to vypadá, že motor začné nabírat otačky cca do 1500 a od 1500 do 2000 to škube jako svina. Jakmile se dostanu na 2000 a výš vše OK. To škubání při jízdě vypadá jako autoškola která se skákavě rozjíždí. Zřejmě to nebude zimou protože za teplého počasí to dělá taky...jo a při tom škubání má vejfuk tendenci vyflusávat špatně spálený palivo (něco jako Tatra 815), bělejší smrad co štípe v očích. Po zahřátí motoru po 1km už to nedělá. ..A dál mám problém jakého si cinkání, kdybych za autem táhnul řetízek od špuntu, ale neni to v závislosti na otačení kol a dělá to řekl bych při každé jízdě, ale néé pravidelně pořád...prostě se to ozývá při povolení nebo sešlápnutí plynu. A poslední otázka...Kolik stojí seřízení ventilů popř jak se to dělá???

Dík za radu B.

Zaslal: čt únor 19, 2009 8:46 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
zkus ozkouset zhavici svicky... taky mi ropacek pocukaval - ale vypadalo to spis jakoze jeden valec nezapalil...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
lakinooo
Zaslal: čt únor 19, 2009 9:11 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Kludne to mozu byt zhavice, trysky, zavzdusneny system, spinavy naftova filter a vela inych veci.... Tazko takto radit. Zacal by som zhavicmy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bishboun
Zaslal: čt únor 19, 2009 9:16 pm Odpovědět s citátem
lakinooo napsal:
Kludne to mozu byt zhavice, trysky, zavzdusneny system, spinavy naftova filter a vela inych veci.... Tazko takto radit. Zacal by som zhavicmy.

Zkusím svíčky , protože filtry, těsnění systému je OK

Zaslal: pá březen 12, 2010 9:57 pm Odpovědět s citátem
Tááák závada odstraněna. Všem co se to děje .... nechte si upravit rozvody resp. je posunuté čerpadlo o zub. Nechal jsem to jako poslední možnost, ale vyplatilo se to...Auto má i lepší výkon.

Zaslal: so duben 17, 2010 9:33 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 02. 03. 2008 Příspěvky: 1 Bydliště: Robeč 33
Ahojky

Mám trošku jiný problém, začali mi kolísat otáčky,ale to co jsem našel v těchto ruzných odkazech to není, ačkoli je motor zahřátý a venkovní teplota na 15 stupňů, začali otáčky stoupat až k 2000, je to jak bych přidával plyn,nebo by stále naskakoval sytič,
mam Saxo 1.1 44kw 1999
Prosím o radu Vladazv
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: