Autor |
Zpráva |
< Servis ~ pískajúce brzdy |
SliM |
Zaslal: st červen 14, 2006 10:14 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Po výmene brzdových kotúčov a doštičiek (ATE) začali cca po 300 km pri brzdení pískať. Dá sa s tým niečo urobiť - asi to nie je normálne - alebo to časom prestane?
Saxo predsa musí vydávať akurát zvuky typu "šepot kvetín" - iné na iritujú (po slovensky serú)! |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: st červen 14, 2006 10:37 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Většinou to bývá nekvalitním brzdovým obložením, nebo když jsou brzdy špinavé, ale to u Tebe asi nehrozí , když to máš nový, takže asi ta první možnost. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: st červen 14, 2006 11:02 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Zkus to nastrikat sprejem proti piskani brzd. Treba u Kimtecu se to jmenuje Cistic brzd. Ale asi je blbost, ze by to bylo spinavyma brzdama. Treba to je jen do doby, nez si poradne sednou... |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: st červen 14, 2006 11:15 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
SliM |
Zaslal: st červen 14, 2006 11:22 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
aj kotúče aj doštičky sú ATE - som predpokladal že keď sú od jedného výrobcu že si budú "pasovať" a nie sa "hádať" ....
Niekde som čítal, že príčinou pískania väčšinou nie je trenie medzi platničkami a kotúčom, ale medzi platničkami a inými pohybl. častami brzd. systému: valček-oblož, obloženie- brzdiče atď. a pomôže tieto trecie plochy vyčistiť, namazať....
Čo vy na to? - s tým mazaním sa mi to nezdá... |
|
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: st červen 14, 2006 11:32 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Miki napsal: poriadne sportove brzdy musia piskat !!!
ty piskaji, kdyz sou studeny, ne? |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
Ritchma |
Zaslal: st červen 14, 2006 11:45 am |
|
|
|
Mě pískaj brzdy taky a dal sem OMP kotouče i destičky. To neřešim |
|
|
Návrat nahoru |
|
hejhixx |
Zaslal: st červen 14, 2006 12:05 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no me piskaji taky a to jsou novy jak trmeny tak kotouce a desticky ... asi jim davam co proto |
_________________ Saxo 40kw |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: čt červen 15, 2006 7:01 am |
|
|
|
No je to trochu jinde to co napíšu, ale částečně srovnatelné to je...
Na motorce mi začala pískat jednou zničeho nic při brždění kotoučová brzda a bylo to tím, že se málo vracely pístky v brzdovém třmenu, tak jsem rozebral a vyčistil brzdovej válec a třmen a bylo to OK. Nejhůře na tom byl ten brzdový třmen u něhož bránila v pohybu pístků oxidace materiálu. Pístky jsem vytlačil přirozeným pohybem brzdící páčky a slabým hliníkovým plíškem jsem opatrně vyjmul z drážky těsnící kroužky pístků. Pístky i třmen bylo nutné opatrně vyleštit brusnou pastou, aby se odstranila oxidace. Drážka ze které jsem vyjmul těsnící kroužek pístku, byla plná oxidace, která vypadala jako krystalky soli a tlačila na těsnící kroužek, který pak příliš tlačil na pístek a to způsobovalo jeho volnějšímu pohybu. Drážku je nutné tedy vyčistit např. měkkým hliníkovým plíškem. Pak jsem třmen i pístky řádně očistil technickým benzínem, abych smyl špínu a brusnou pastu. Těsnící kroužky jsem jemně zvlhčil vazelínkou a vsadil zpět do třmenu. Hodně lehce jsem máznul i pístky a pouze rukama jsem je zatlačil zpět do třmenu. Šlo to trochu z tuha, ale daly se dobře zatlačit a s trochou vůle i povytáhnout zase kousek ven, a to jen prsty. Pak už klasika, namontovat třmen zpět ke kolu, naplnit, odvzdušnit a paráda. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Zaghura |
Zaslal: čt prosinec 03, 2009 9:20 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
SliM napsal: Po výmene brzdových kotúčov a doštičiek (ATE) začali cca po 300 km pri brzdení pískať. Dá sa s tým niečo urobiť - asi to nie je normálne - alebo to časom prestane?
Saxo predsa musí vydávať akurát zvuky typu "šepot kvetín" - iné na iritujú (po slovensky serú)!
Cauko, situacia trochu opacna, po vymene platniciek a kotuca zacalo to piskat, ale pocas jazdy, pri brzdeni to stichne Kde sme udelali chybu? |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt prosinec 03, 2009 9:40 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
zřejmě trochu dřou destičky o kotouč, zrepásnul bych třmeny asi se špatně nebo málo vrací pístek |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Zaghura |
Zaslal: čt prosinec 03, 2009 9:49 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: zřejmě trochu dřou destičky o kotouč, zrepásnul bych třmeny asi se špatně nebo málo vrací pístek
a toto ma napadlo, len ono to nerobi permanentne, chculu a potom to stichne. Keby sa tie brzdy trochu vysuchali, prestane to? Vas nazor? |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: čt prosinec 03, 2009 10:00 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
přestane to protože pístek nakonec zaskočí, je jasné že nakonec to přestane až se destičky trochu sjednou jde jen o to že se zbytečně obrušujou ale tak brzdy se maj zajíždet cca 500km tak bych asi taky počkal jak si to sedne |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Casari |
Zaslal: čt prosinec 03, 2009 11:54 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
mi to taky piska a dokonce tam i obcas neco chrasi ale rekl bycvh ze to je jen tim ze tam je bordel no ale musim rict ze me to vic nez sere |
_________________ Saxo 1.1, 44KW, červená, zatím bez větších úprav
čím dřív zemřeš,tím dýl budeš mrtvý...
http://casari.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
|