Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Motor sa prehrieva |
milo1 |
Zaslal: ne březen 29, 2009 3:16 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
dobry den
v serviese my povedali, že sa mi motor prehrieva. po priložení ruky na horný čierny kryt motora. čítal som, ale že saxa maju trochu vyššiu pracovnú teplotu
ako iné značky. neviem či by som nemal zmneiť olej. momentalne mám TOTAL 10W-40. |
_________________ https://t.me/pump_upp |
|
Návrat nahoru |
|
Sparco900 |
Zaslal: ne březen 29, 2009 3:38 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
tak olej mas dobry ak ho mas dostatok, mozes mat zly termostat alebo niejake cidlo, alebo este skontroluj chladiacu kvapalinu ci je jej dost |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sandman |
Zaslal: ne březen 29, 2009 3:51 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
to chytil rukou a povedal ze sa prehrieva ?a kontrolka ti ukazuje zvysenu teplotu vody aspon?lebo 1.1 asi snimac teploty oleja nema... |
_________________ Silver 16V - "Holobyt"
Just remember Torque is what you feel and HP is not always the best to have. |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne březen 29, 2009 4:26 pm |
|
|
|
Somsa kusok pobavil. Prilozil ruku na kryt motora a povedal ze sa prehrieva....
Ja som zas pocul o jednom servisakovy, ktory pozrel na rozvody A6 a len po pohlade povedal ze boli menene pred 50 tis km.....
Laik zasne, odbornik sa diví.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: ne březen 29, 2009 4:50 pm |
|
|
|
milo1 napsal: dobry den
v serviese my povedali, že sa mi motor prehrieva. po priložení ruky na horný čierny kryt motora. čítal som, ale že saxa maju trochu vyššiu pracovnú teplotu
ako iné značky. neviem či by som nemal zmneiť olej. momentalne mám TOTAL 10W-40.
Olej je dobrý...pokud ti nějáký "technik" opravdu řekl po přiložení ruky na motor že se přehřívá tak je to s prominutím pako. Pracovní teplota motoru je cca 90°C. motor se přehřívá řekněme při 105°C - 110°C stupních. Pokud ten rozdíl pozná rukou tak by se měl přihlásit do Guinesovky - nehledě na to že taková teplota (která se samozřejmě přenese na kryt) je pro lidskou kůži jen těžko vydržitelná.
Takže pokud ti kontrolka nic nehlásí , nedostává se olej do chladícího systému , neběží neustále bez přestání větráky a máš dost vody tak bych to absolutně neřešil a k tomu "technikovy" už bych si nešel ani dolít vodu. |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: ne březen 29, 2009 8:19 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ja mel auto a to melo provozni teplotu 110 stupnu, muzes to mit zavzdusneny me se to stalo ze sem podcenil vymenu kapaliny a vubec to nechladilo mel sem tam bublinu a nastesti si toho tata vsiml [pritom teplota se vzdy vysplhala na normal a drzala ] |
|
|
Návrat nahoru |
|
milo1 |
Zaslal: út duben 07, 2009 6:15 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Lukes.2002 napsal:
Pracovní teplota motoru je cca 90°C. motor se přehřívá řekněme při 105°C - 110°C stupních. Takže pokud ti kontrolka nic nehlásí , nedostává se olej do chladícího systému , neběží neustále bez přestání větráky a máš dost vody.
ved práve to sem si myslel, že keby sa teplota vyšplhala nad tuším termostat zapína pri teplote nad 95 stupnov celzia (ked sa mylim opravte ma), tak by mi zasvietila kontrolka. chcem povedať, že som menil vodu (Antifreeze castrol modrá), ventilátor zapol takže to by bolo ok. ono me mrzí, že saxo nemá presnú kontrolu teploty kvapaliny len červenú kontrolku. a tiež nemá kontrolu teploty oleja.
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út duben 07, 2009 12:45 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
njn to bys musel mít VTS aby si tam měl budíky na teplotu vody a nebo 1.6 16V a tam už je dokonce i budík na olej |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
gordon SVK |
Zaslal: út duben 07, 2009 8:14 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: njn to bys musel mít VTS aby si tam měl budíky na teplotu vody a nebo 1.6 16V a tam už je dokonce i budík na olej
mno ja mam VTS a tiez iba cakam kedy bude pruser a zasvieti na mna nastastie som to videl iba raz |
_________________ 1.4 VTS so saxo polepem
|
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: út duben 07, 2009 8:25 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
s tím přehříváním já na soplu přehřál hlavu vznikla tam mala trhlinka a v hlavě se dělala malá vzduchová bublinka tiím mi přestala chladit hlava přitom mi to olej do vody netlačilo,trhlina byla u hlavy a voda v mikro kapkách šla do válce kamarád to zjistil na osciloskopu že klesa teplota svíčky za jízdy to skoro nebylo poznat otáčky držely |
|
|
Návrat nahoru |
|
milo1 |
Zaslal: pá duben 10, 2009 8:51 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
blesk65 napsal: s tím přehříváním já na soplu přehřál hlavu vznikla tam mala trhlinka a v hlavě se dělala malá vzduchová bublinka tiím mi přestala chladit hlava přitom mi to olej do vody netlačilo,trhlina byla u hlavy a voda v mikro kapkách šla do válce kamarád to zjistil na osciloskopu že klesa teplota svíčky za jízdy to skoro nebylo poznat otáčky držely
a jak ti to potom kamarát opravil, tu trhlinku ??? |
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: pá duben 10, 2009 5:49 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
některé se dají zavařit ale mi to neřešily tato opava by stála moc pěněz tlaková zkouška zavařit a znovu tlakovka a výsledek je nejistý tak sme dali new jetou tuto jsem rozdělal a zanesl do zběru |
|
|
Návrat nahoru |
|
|