punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Motor sa prehrieva

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Motor sa prehrieva

milo1
Zaslal: ne březen 29, 2009 3:16 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 03. 2009 Příspěvky: 61 Bydliště: https://t.me/pump_upp
dobry den
v serviese my povedali, že sa mi motor prehrieva. po priložení ruky na horný čierny kryt motora. čítal som, ale že saxa maju trochu vyššiu pracovnú teplotu
ako iné značky. neviem či by som nemal zmneiť olej. momentalne mám TOTAL 10W-40.

Zaslal: ne březen 29, 2009 3:38 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 19. 04. 2007 Příspěvky: 842 Bydliště: Košice
tak olej mas dobry ak ho mas dostatok, mozes mat zly termostat alebo niejake cidlo, alebo este skontroluj chladiacu kvapalinu ci je jej dost
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Sandman
Zaslal: ne březen 29, 2009 3:51 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 05. 08. 2008 Příspěvky: 1500 Bydliště: Piesok
to chytil rukou a povedal ze sa prehrieva Laughing ?a kontrolka ti ukazuje zvysenu teplotu vody aspon?lebo 1.1 asi snimac teploty oleja nema...

Just remember Torque is what you feel and HP is not always the best to have.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
lakinooo
Zaslal: ne březen 29, 2009 4:26 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Somsa kusok pobavil. Prilozil ruku na kryt motora a povedal ze sa prehrieva....
Ja som zas pocul o jednom servisakovy, ktory pozrel na rozvody A6 a len po pohlade povedal ze boli menene pred 50 tis km.....
Laik zasne, odbornik sa diví....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukes.2002
Zaslal: ne březen 29, 2009 4:50 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
milo1 napsal:
dobry den
v serviese my povedali, že sa mi motor prehrieva. po priložení ruky na horný čierny kryt motora. čítal som, ale že saxa maju trochu vyššiu pracovnú teplotu
ako iné značky. neviem či by som nemal zmneiť olej. momentalne mám TOTAL 10W-40.

Olej je dobrý...pokud ti nějáký "technik" opravdu řekl po přiložení ruky na motor že se přehřívá tak je to s prominutím pako. Pracovní teplota motoru je cca 90°C. motor se přehřívá řekněme při 105°C - 110°C stupních. Pokud ten rozdíl pozná rukou tak by se měl přihlásit do Guinesovky - nehledě na to že taková teplota (která se samozřejmě přenese na kryt) je pro lidskou kůži jen těžko vydržitelná.

Takže pokud ti kontrolka nic nehlásí , nedostává se olej do chladícího systému , neběží neustále bez přestání větráky a máš dost vody tak bych to absolutně neřešil a k tomu "technikovy" už bych si nešel ani dolít vodu.

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
blesk65
Zaslal: ne březen 29, 2009 8:19 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
ja mel auto a to melo provozni teplotu 110 stupnu, muzes to mit zavzdusneny me se to stalo ze sem podcenil vymenu kapaliny a vubec to nechladilo mel sem tam bublinu a nastesti si toho tata vsiml [pritom teplota se vzdy vysplhala na normal a drzala ] Exclamation
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
milo1
Zaslal: út duben 07, 2009 6:15 am Odpovědět s citátem
Lukes.2002 napsal:

Pracovní teplota motoru je cca 90°C. motor se přehřívá řekněme při 105°C - 110°C stupních. Takže pokud ti kontrolka nic nehlásí , nedostává se olej do chladícího systému , neběží neustále bez přestání větráky a máš dost vody.

ved práve to sem si myslel, že keby sa teplota vyšplhala nad tuším termostat zapína pri teplote nad 95 stupnov celzia (ked sa mylim opravte ma), tak by mi zasvietila kontrolka. chcem povedať, že som menil vodu (Antifreeze castrol modrá), ventilátor zapol takže to by bolo ok. ono me mrzí, že saxo nemá presnú kontrolu teploty kvapaliny len červenú kontrolku. a tiež nemá kontrolu teploty oleja.
Sad

Zaslal: út duben 07, 2009 12:45 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
njn to bys musel mít VTS aby si tam měl budíky na teplotu vody a nebo 1.6 16V a tam už je dokonce i budík na olej Very Happy

gordon SVK
Zaslal: út duben 07, 2009 8:14 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 12. 04. 2007 Příspěvky: 290 Bydliště: BN SVK
martanc napsal:
njn to bys musel mít VTS aby si tam měl budíky na teplotu vody a nebo 1.6 16V a tam už je dokonce i budík na olej Very Happy

mno ja mam VTS a tiez iba cakam kedy bude pruser a zasvieti na mna Smile nastastie som to videl iba raz

blesk65
Zaslal: út duben 07, 2009 8:25 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
s tím přehříváním já na soplu přehřál hlavu vznikla tam mala trhlinka a v hlavě se dělala malá vzduchová bublinka tiím mi přestala chladit hlava přitom mi to olej do vody netlačilo,trhlina byla u hlavy a voda v mikro kapkách šla do válce kamarád to zjistil na osciloskopu že klesa teplota svíčky Question za jízdy to skoro nebylo poznat otáčky držely
milo1
Zaslal: pá duben 10, 2009 8:51 am Odpovědět s citátem
blesk65 napsal:
s tím přehříváním já na soplu přehřál hlavu vznikla tam mala trhlinka a v hlavě se dělala malá vzduchová bublinka tiím mi přestala chladit hlava přitom mi to olej do vody netlačilo,trhlina byla u hlavy a voda v mikro kapkách šla do válce kamarád to zjistil na osciloskopu že klesa teplota svíčky Question za jízdy to skoro nebylo poznat otáčky držely

a jak ti to potom kamarát opravil, tu trhlinku ??? Question

Zaslal: pá duben 10, 2009 5:49 pm Odpovědět s citátem
některé se dají zavařit ale mi to neřešily tato opava by stála moc pěněz tlaková zkouška zavařit a znovu tlakovka a výsledek je nejistý tak sme dali new jetou Very Happy tuto jsem rozdělal a zanesl do zběru

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: