punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Problem so starterom.

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Problem so starterom.

vladob8
Zaslal: čt červenec 20, 2006 10:39 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 06. 07. 2006 Příspěvky: 24 Bydliště: Bratislava
Caute ludia.
Mam tento problem, ked zastartujem vsetko OK a tesne po nastartovani a pusteni klucika sa na 1/2sek. ozve zvuk ako z karbofrezky strasne zachripanie zubov. Par krat sa mi stalo ze pri startovani bolo pocut bzukot elektromotora ale motor sa netocil, na druhy krat OK. Mne sa zda ze tazko vyskakuje pastorok na zotrvacnik (tak to bolo na S120) ale co na Saxe? Da sa to nejak vycistit a premazat alebo novy starter, bojim sa co to bude robit v zime. Ma s tym niekto skusenosti ? Poradi mi niekto? Sad Dik Vlado.

Awex
Zaslal: pá červenec 21, 2006 11:49 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 82 Bydliště: Prešov a Galanta
Taky cudny zvuk hned po nastartovani urobi aj mne......ako keby to prebehlo cez zuby..........ale niekde to uz tu na fore bolo rozobrate a ze saxa to vo vseobecnosti robia........

dave_m
Zaslal: pá červenec 21, 2006 1:04 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
no a mne nekdy hned po nastartovani klesnou otacky tak na 600 ot/min. Pri startu vyleti pres tech 1000 a jak padaji, tak spadnou na tech cca 600. Je to vada toho krokovyho motorku? Jednou To skoro az zdechlo...

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Miki
Zaslal: pá červenec 21, 2006 2:45 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
dave_m napsal:
no a mne nekdy hned po nastartovani klesnou otacky tak na 600 ot/min. Pri startu vyleti pres tech 1000 a jak padaji, tak spadnou na tech cca 600. Je to vada toho krokovyho motorku? Jednou To skoro az zdechlo...

oni o voze ty o koze

robia to saxa, ked trosku dlhsie podrzis klucik , podla mna nic vazne , zvyknete si Wink

Zaslal: pá červenec 21, 2006 2:50 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 2233
Mě to dělá taky něco takovýho když je saxo studený a nastartuju tak to zachrastí a když je pak motor teplej tak už ne
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dave_m
Zaslal: pá červenec 21, 2006 3:16 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
Miki napsal:
oni o voze ty o koze

robia to saxa, ked trosku dlhsie podrzis klucik , podla mna nic vazne , zvyknete si Wink

promin Miki za OT. Na co zakladat novy tema? Tak se primluv u in0 aby to smazal. Dik

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Miki
Zaslal: pá červenec 21, 2006 4:01 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
dave_m napsal:
Miki napsal:
oni o voze ty o koze

promin Miki za OT. Na co zakladat novy tema? Tak se primluv u in0 aby to smazal. Dik

Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

10 klikov a 20 drepov , šup šup !

Zaslal: út duben 07, 2009 7:29 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
vladob8 napsal:
Caute ludia.
Mam tento problem, ked zastartujem vsetko OK a tesne po nastartovani a pusteni klucika sa na 1/2sek. ozve zvuk ako z karbofrezky strasne zachripanie zubov. Par krat sa mi stalo ze pri startovani bolo pocut bzukot elektromotora ale motor sa netocil, na druhy krat OK. Mne sa zda ze tazko vyskakuje pastorok na zotrvacnik (tak to bolo na S120) ale co na Saxe? Da sa to nejak vycistit a premazat alebo novy starter, bojim sa co to bude robit v zime. Ma s tym niekto skusenosti ? Poradi mi niekto? Sad Dik Vlado.

cao, trosku to tu ozivim, presne toto aj mne zacalo robit cca tyzden ...dnes som bol v jednom servise si nastavit svetla (ma mozte ukamenovat ze co som si to nerobil sam, ale obe svetla su nove a nescelo sa mi s tym srat, a tak presne to nenastavim), a popri tom som sa spytal na ten zvuk a tiez mi vravel, ze to robi starter ked to dlhsie necham pod plynom tak to prestane, ze pastorok s5 zasadne na miesto ci co : otazka znie: dalo by sa s tym daco poriesit ? bud to novy alebo repas alebo nejaka ina moznost ? ..co som cital tak je umiestneny niekde zboku motora ...dik
Barth3Z
Zaslal: st duben 08, 2009 7:43 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
mno dnes som pozeral kde sa ten starter nachadza a popripade ho vymenit za druhy, ak to niekto uz menil tak pls know how, zvrchu pristup nahovno ..som skusal cez airbox resp som ho dal dole, a pod nim hadice a kable pristup naprd, odspodu takisto naprd jedine cez hlavu sania ..inak to nevidim mozno odspodu by sa dalo ale rovno krizom je tam poloos Confused pls help
beniro
Zaslal: st duben 08, 2009 7:59 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
ja som starter menil, pristup nahovno, ale zhora sa to dalo, filter box som uplne vybral
tie kablove zvazky nad starterom som opatrne posunul aby som sa dostal ku skrutkam

0. baterku odpojit !!!
1. najprv musis odpojit hruby + vodic 13kluc a tenky ovladaci kabel 10kluc, vsetko prakticky naslepo iba hmatom;-)
pozor: ak su tie stifty velmi hrdzave, tak lahko ich vytrhnes a potom vymena je urcite nutna
2. starter drzia 3 dlhe skrutky, ked si dobre pamatam, tak 2 zo strany startera a jedna zo strany prevodovky 13gola

je tam vsade velmi malo miesta, tak stale iba max strvrt otacky skrutky, chrbat ma bolel este tyzden Very Happy
novy bosch starter 120Eur
stary som si nechal, da sa zrepasovat a vymenit elektromagnet, ale vtedy som to potreboval okamzite spojazdnit

Zaslal: st duben 08, 2009 8:22 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
oki, dik, no budem to moset asi tade aj ja, budem ho moset preventivne vymenit nechcem cakat kym mi to vobec nenakopne mozno este to fakt skusim odspodu Smile, este raz dik
Barth3Z
Zaslal: st duben 15, 2009 11:36 pm Odpovědět s citátem
Anonymní
zdar, tak starter som vybral (predvcerom), asi vsetky mozne nadacky co poznam som pouzil, jedine zvrchu, a tak ako pisal beniro, sice som mosel najskor ho odmotovat a az potom odpojit bo placu ze ani golu som tam nevedel dostat, zpredu tiahlo, zvrchu hlava sania, kable akurat ziadna vola, skrutka zkorodovana jedna aj druha, dnes resp, vcera som bol pre uz zrepasovany starter komplet vsetko co sa na nom dalo je vymenene, dnes nahodim snad, a krize dovi dopo vykruteny jak paragraf, snad sa zadava odstrani a bude zase chvilku pokoj... mozno spravim aj nejake foto este uvidim ...

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: