Autor |
Zpráva |
|
JohnyVTR |
Zaslal: pá duben 17, 2009 9:56 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zdravím Saxoclubáci Vím, že už se tu několikrát řešila podobná věc, ale v mém případě je problém následující..v tomto pěkném počasí, jaké bylo teď v týdnu, se mi abnormálně často spínala sahara za jízdy (to nemluvím o tom, když jsem stál někde na semaforu)! Nedokážu si představit, co že by to dělalo v létě Jinak jednu letní sezónu mám s tímto Saxem odjetou a v pohodě. Tak netuším co tam mohlo odejít Sahara mi spíná fakt skoro pořád, jen to zchladí a hned se rozjede nanovo. Vody je dost, ale když dojedu, nechám to zchládnout, chci otevřít víčko od expanzky, tlaky jako kráva, vychrčí deci až dvě vody; oleje Total Q7000 je málo (ryska MIN - ihned doleju - může to mít souvistost s tím, že je tam málo oleje?). Jinak mám Saxo 1.6 VTR, 8V, r.v.12/96, s klimou, takže vrtule mám dvě před chladičem
Díky moc předem za vaše rady! |
_________________ Saxo 1.6 8V VTR...už není
teď: Xsara 2.0 16V VTS |
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: pá duben 17, 2009 11:09 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
JohnyVTR napsal: Zdravím Saxoclubáci Vím, že už se tu několikrát řešila podobná věc, ale v mém případě je problém následující..v tomto pěkném počasí, jaké bylo teď v týdnu, se mi abnormálně často spínala sahara za jízdy (to nemluvím o tom, když jsem stál někde na semaforu)! Nedokážu si představit, co že by to dělalo v létě Jinak jednu letní sezónu mám s tímto Saxem odjetou a v pohodě. Tak netuším co tam mohlo odejít Sahara mi spíná fakt skoro pořád, jen to zchladí a hned se rozjede nanovo. Vody je dost, ale když dojedu, nechám to zchládnout, chci otevřít víčko od expanzky, tlaky jako kráva, vychrčí deci až dvě vody; oleje Total Q7000 je málo (ryska MIN - ihned doleju - může to mít souvistost s tím, že je tam málo oleje?). Jinak mám Saxo 1.6 VTR, 8V, r.v.12/96, s klimou, takže vrtule mám dvě před chladičem
Díky moc předem za vaše rady!
Skoušel si pořádně odvzdušnit? Mě to pomohlo... Odvzušnoval sem na vice krát |
_________________ Vts zlate 1,6 8V - ex
Vts bile 1,6 16V - ex
Saxo Vts r.v. 2002 ; 1,6 16V - LPG, ex
Škoda octavia 1,9tdi 4x4 ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=170 |
|
Návrat nahoru |
|
JohnyVTR |
Zaslal: pá duben 17, 2009 11:57 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
KenaD napsal: Skoušel si pořádně odvzdušnit? Mě to pomohlo... Odvzušnoval sem na vice krát
Myslíš nechat otevřenou expanzku a mít nastartované? Jj, to jsem zkoušel Nějak to nepomohlo. Nebo povolit všechny ty odvzdušňovací šrouby? Jenže abych se přiznal, nevím kde všechny jsou.. Termostat v háji být nemůže třeba? Ale bude to zavzdušněné jak sviňa..když si pustím ventilátor interiéru, tak slyším jak bublá voda.. |
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: pá duben 17, 2009 12:21 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
nemáš špatný těsnění pod hlavou? mi to podobně kravilo, a bylo slyšet jako od podběhu opřed spolujezdcem bublání. |
_________________ Saxokiller
|
|
Návrat nahoru |
|
JohnyVTR |
Zaslal: pá duben 17, 2009 2:04 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
DiNOkitovec napsal: nemáš špatný těsnění pod hlavou? mi to podobně kravilo, a bylo slyšet jako od podběhu opřed spolujezdcem bublání.
O tom jsem taky uvažoval, jenže to by nejspíš bralo vodu, bublala by voda v otevřené expanze s nastartovaným motorem a tvořila by se taková ta hnusná bílá emulze na víčku a měrce oleje (jak na škodovce), ne? |
|
Návrat nahoru |
|
DiNOkitovec |
Zaslal: pá duben 17, 2009 2:29 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
no to ti víc neporadim, je to prostě jedna z možností.. |
_________________ Saxokiller
|
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: pá duben 17, 2009 3:22 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
rozdelej termostat muzes ho mit zasekly a neotevre se ti tim padem mas maly okruh zkus jestli ti funguje odvetrani nadrzky |
|
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: pá duben 17, 2009 3:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Jestli ti to bubla myslíš to bublani jde slyšet jakoby od spolujezdce ne? Tak to máš 100% zavzdušněne... Sou 3odvzušnovaky 1. na chladiči 2. na potrubi je tam jakoby čepka z ventilku 3. musíš vzit imbus a u termostatu na potrubi
Kdyžtak nafotim... |
Vts bile 1,6 16V - ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: pá duben 17, 2009 3:26 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Termostat to muže byt taky ale nejdřív to pořadně odvzušni myslím že problem bude v tom.... Nedavno sem dělal to same a pomohlo |
Vts bile 1,6 16V - ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
|
Návrat nahoru |
|
JohnyVTR |
Zaslal: pá duben 17, 2009 7:17 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Chlapi, díky moc za rady! Jj, bublání bylo slyšet jakoby od spolujezdce.. Snad se to podařilo a sice tou nejlevnější cestou! Odvzdušňoval jsem to (ty tři šrouby-špunty naráz..prý by se to mělo dělat postupně, ale co už)..a nechápal jsem..dolil jsem tam 1,5 litru destilky To je fakt drsné! Jsem si myslel, že je jí tam dost, protože se to vždy zdálo plné v expanzce. Takže pro ostatní..nenechte se odradit množstvím destilky, může tam být vzduch! Njn, zase jsem o něco chytřejší.. |
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: pá duben 17, 2009 9:04 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
JohnyVTR napsal: Chlapi, díky moc za rady! Jj, bublání bylo slyšet jakoby od spolujezdce.. Snad se to podařilo a sice tou nejlevnější cestou! Odvzdušňoval jsem to (ty tři šrouby-špunty naráz..prý by se to mělo dělat postupně, ale co už)..a nechápal jsem..dolil jsem tam 1,5 litru destilky To je fakt drsné! Jsem si myslel, že je jí tam dost, protože se to vždy zdálo plné v expanzce. Takže pro ostatní..nenechte se odradit množstvím destilky, může tam být vzduch! Njn, zase jsem o něco chytřejší..
Tak to jsem rád že to pomohlo |
Vts bile 1,6 16V - ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: so duben 18, 2009 5:06 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
A nezabudni pred zimou naliat fridex!!! |
|
|
Návrat nahoru |
|
Nick |
Zaslal: so duben 18, 2009 8:38 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
no mě to dělá taky ale přitom mi v půlce teploty ještě začne blikat řervené světílko se rozsvítí a zase zhasne a pak zase tak si taky nevím rady ale zkusim to co JohnyVTR |
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: so duben 18, 2009 3:13 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Nick napsal: no mě to dělá taky ale přitom mi v půlce teploty ještě začne blikat řervené světílko se rozsvítí a zase zhasne a pak zase tak si taky nevím rady ale zkusim to co JohnyVTR
V půlce teploty? Tak bud ti špatně ukazuje teplotu a nebo ti špatně značí kontrolka přehřátí....fungují nezávysle na sobě. |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
|