Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Darečkův problém z brzdama....:-) |
Dar3cek |
Zaslal: pá duben 17, 2009 6:30 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Čau budu mít asi dvě otázky.. Bude to taková slohovka aby ste me pochopili mam strašně promenlivý brzdy.....nebo promenlivy...když jedu do 60km tak mi prijde ze to brzdi normalne(urco zaflekuju kola) ale nad 60 a víc uz neeeee muzu se zaprit do sedacky div neutrhnu pedal a stejne nezaflekuju pouze to hodne brzdí.....Posilovac oka...brzdovej valec taky(pedal ma odpor nepropada se) kapalina se nikdy neztratila(mastný tio neni) podtlak oka...proste se ty brzdy chovaj porad jako zvadlí... davam to za vinu Super brzdám Fritech.....uz jen cenovka 5tis za komplet na cely auto je asi fakt malo..... nevim mno.....desticky zacinaj mit kolem 30% tak koupim nejaky lepsi a ptam se koupim poradny desticky ktery by nemeli za normalniho provozu vadnout...ale co koutouc? ma nato taky vliv? nebo vadnutí brzd delaj prevazne desticky? a co si myslite vy? proc to nebrzdí jak to ma? dědka faáčko brzdí 2krat lip akorat stim rozdilem ze saxo se nerozklepe
Mno a pak takovej druhej dotaz.... vzadu na naprave je regulator brzdnýho ucinku...mnohokrat taky probíraný téma....ale nikde sem nenasel odpoved nato jestli pouze s ridicem ma bejt spinac uplne vypnutej nebo ma bejt zaplej trosicku nebo jestli zapína fakt az po nalození..... tot je prome otazka kterou sem si polozil potom co jsem zjistil brzdy na predku maj tak 30% a na zadku sou absolutne netknutý.......vcera sem prijel z prace domu(nejezdim pomalu a brzdy fakt pouzivam) a zadní kotouce "prakticky"studený(pokojova teplota) mam ten regulator pri jednom cloveku jakoby vyplej... tudíš si myslim ze zadní kola nebrzdej kvuli nemu...na druhou stranu vim ze zadek brzdí malo....ale ze by se koutouce ani neohrali?? nevíte nekdo jak ma bejt sepnutej? trochu? vubec? steloval jsem to ale nemuzu to chytit,bud hned flekuje zadek a nebo (pravdepodobre brzdí pouze predek) ta stelovaci pruzina je tak taky vyborne vyresena to vam povim.... co vy nato? nejaky rady????
Slibuju ze uz zadny romany psat nebudu diky za odpovedi |
_________________ VTS 1.6 16V rv.98 |
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: pá duben 17, 2009 8:50 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
zadni brzdy vzdy brzdi o dost min,ponevac de o lehky vuz,je to normalni. brzdy za 5tis to je az dost holt chces od nich vyc nez oblozeni dokaze |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá duben 17, 2009 9:02 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
no já taky nad 60 nezaflekuju ale já mam vzadu bubny. Ono jde taky o to jak na ten pedál šlapeš jestli postupně a nebo to prostě zadupneš. Mam pro tebe takovej jeden typ skus zabrzdit levou nohou a budeš se divit jak dobře to brzdí |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
Ghofig |
Zaslal: pá duben 17, 2009 9:46 pm |
|
|
Site Admin
|
neni snazsi s tim zajet nekam do servisu, kde maji valce a vedi, co delaji, aby ti to seridili...? myslim, ze brzdy nejsou vec, se kterou se da hrat jen tak doma v garazi... |
_________________ ex černé Saxo 1,1i, 44kW
ex Opel Astra G 1,4 16v, 66kW
ex Škoda Fabia 1,9 TDi, 74kW
ex Opel Astra G 1,8, 92 kW
ex Škoda Octavia II 1,9 TDi, 77kW
Opel astra H, 1,7 CDTi, 74kW |
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: so duben 18, 2009 12:10 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: so duben 18, 2009 5:04 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Ghofig napsal: neni snazsi s tim zajet nekam do servisu, kde maji valce a vedi, co delaji, aby ti to seridili...? myslim, ze brzdy nejsou vec, se kterou se da hrat jen tak doma v garazi... Zase to nie je nijak svetoborns vec, v servise su tiez len ludia, ktory na to aj tak drbu.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
zura |
Zaslal: so duben 18, 2009 12:39 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
A co to máš za desky typ a jakou tam máš brzdovku? Pokud tam máš racingové fritech a brzd se nebojíš tak pokud maš obyč brzdovku se mohlo stat, že se ti přehřála a pak ju budeš muset vyměnit. |
_________________ 1.6 16V 127kW
206 2.0 S16 100kW |
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: so duben 18, 2009 3:25 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: so duben 18, 2009 3:41 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Taky si to myslim ze to dela ten regulator protoze je "vyplej".....jen jsem chtel sliset nazory... desky i kotouce obyc. fritech.... v krame sem sice rek neco lepsiho abych to za pul roku menenil znova "menim po roce" ten regulator je upa debilni neni tam normalni zavit ale jakoby samorejnej sroub natocenej v pruzince.... kdyz chces tocit sroubem pruzi i ta pruzina a neni videt okolik se to povolilo nebo utahlo... pokazdy sem to prehnal nebo vypnul
OLDO : nevis jak ma bejt seplej? kdyz sem v aute jen ja?asi trochu jo vid? uz sem premejslel ze ho udelam na klasicekej sroub bez pruziny seplej na stalo na nejakou hodnoutu.... nebudu celej den heverovat auto sundavat kolo a pak skouset dole na silnici stejne jezdim max ve dvou lidech |
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: so duben 18, 2009 6:48 pm |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
olda77 |
Zaslal: so duben 18, 2009 6:52 pm |
|
|
|
olda77 napsal: no seplej musi byt i s tebou.a pruzina tam musi byt kdyz se ti auto zhoupne tak to musi pruzit.jinak ten jakoby sroub stoji v citroenu 800kč pruzina jen 80kč.me treba auto brzdi perfektne,ale v male rychlosti taky nezaflokuji kola,ale brzdi dobre jen se neseknou.chtelo by to hodit seriovku na brzdove valce,nechat vyjet protokol,a potom se snizenym autem udelat protokol o brzdach a takhle to doladit se seriovym podvozkem ,jinak to asi nepujde. |
_________________ 400m za 14.86,max na 2 km radarem 204km/h.tach.215km/h
http://www.youtube.com/watch?v=tCtWe4a1h9s http://www.youtube.com/watch?v=VOR-MEsxDCU octavia kombi 1.8T 191PS |
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: so duben 18, 2009 10:15 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Ty jojo stou seriovkou chapu ale je to stejnak moc slozity:-D kazdopadne kdyby nekdo nekde treba mel ten protokol bylo by to fajn......vim ze tam musi bejt ta pruzina....ale myslel jsem to chytit jakoby normalka za rameno aby se ten sroub kyval jakoby stim... tudiš by nebyla potreba púruzinka kazdopadne to budu muset nejak vyresit ale fakt nevim jak..... kram jeden |
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: ne duben 19, 2009 11:06 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Tak sem si stim dneska hral jak vsteklej.....ale stejnak bez vysledku..... podarilo se mi ten regulator sepnout tak na milimetr a zadni kola okamzite blokovali.....sice malo ale bejt to ve velky rychlosti v nejaky tahle zatacce tak me to stejne zahodi tak nato seru... fakt nemam naladu....az nekdy budu mit penize odvezu to na zmereni jak moc brzdi nebo nebrzdi zadek..... do predu koupim poradny brzdy a bude to.... |
|
Návrat nahoru |
|
Dar3cek |
Zaslal: út duben 21, 2009 12:14 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Hale nevíte někdo jakou silou a v jaky pomeru maj brzdit brzdy na 16V nemuzu to nikde najit a docela by se mi to hodilo.......diky |
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: út duben 21, 2009 1:18 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
ja som daval auto na STK tesne pred znizenim, cize na seriovych pruzinach a tlmicoch so seriovymi brzdami. Pozriem sa ci niekde nenajdem protokol s vypisom brzdneho ucinku.
Nastavenie tej pruziny by aj mna zaujimalo, kedze po znizeni mi zadok dost prebrzduje a ide do smyku. Uz som to sice so znamim riesil a dalo to hodne driny a nervov tu pruzinku vobec povolit a postelovat tak aby bola napnuta a nie volna ako doteraz. |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182
|
|
Návrat nahoru |
|
|