punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Jaky predni repro? MONTÁŽ

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Jaky predni repro? MONTÁŽ

dave_m
Zaslal: út červenec 04, 2006 7:35 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
Zdarec,
tak sem se konecne rozhoupal koupit repraky do prednich dveri. Jen nevim jaky. Rozmery by byly 80, 100, 130, 160, 200, ... Diry ve dverich maji roztec cca 96mm. Tak asi ty 100 nebo 130? A jeste se deli na koaxialni (dvou, tripasmove) a komponentni (vyskac mimo stredobasak). Tady sem rozhodnute pro koaxialni, pac se mi nechce jeste tahat kablik k vyskaci. Asi bych bral tyhle: http://www.hificar.cz/item.php?id=439
Jo a daji se koupit i ty original konektory? Jsou to konektory a z nich couhaji dva dratky na repro.

diky Cool

Naposledy upravil dave_m dne pá prosinec 29, 2006 10:41 pm, celkově upraveno 1 krát

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
dyk77
Zaslal: út červenec 04, 2006 8:26 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Asi bych taky bral Ty koaxiální , protože ten výškáč solo u druhého typu repro je stejně na nic, když ho nemáš natočenej přímo proti hlavě, ale je u nohou. Já tam mám 2pásmové X-Plode a hraje to jak ďas. Na srazu si to můžeš poslechnout a uvidíš. Jinak pozor, zvuk taky hodně závisí na rádiu a není to vyloženě jen o ceně rádia.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
in0
Zaslal: út červenec 04, 2006 8:32 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
jj dave_m, vitej ve svete audia. jako vstupni branu pouzij www.autohificlub.cz (diskuzni forun). nebo autohifi.cz...

vepredu saxa je priprava na 13cm repro. kdyz budes zjistovat jaky nej 13cm za prijatelnou cenu, dozvis se ze 16cm Very Happy ...

ty konektory predpokladam ze myslis takovy kovovy placky, tomu se rika FAST-ON a koupis to v s trochou stesti elektru nebo urcite autokrame a tam kde prodavaj auto radia a repraky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dave_m
Zaslal: út červenec 04, 2006 8:39 am Odpovědět s citátem
dyku, ale ja bych potreboval vedet ten rozmer Wink Vis aspon ten typ repraku, ze bych se na ty rozmery mrknul? Vetsi dira do dveri by nebyla problem, ale bral bych to jako posledni reseni.

Radio mam tohle: http://www.panasonicmarket.cz/vypis.do?akce=vyrobek&vyrobek=10657
Ma 50W a repraky 60W, takze chrcet pri plnym vybuzeni by nemely.

Jo a na radiu mam jeste vystupy na predzesilovac na predni i zadni. Dal by se tam pres vyhybku + zesik hodit subwoofer? Napajeci kabel od baterky uz mam.

Petr
Zaslal: út červenec 04, 2006 8:50 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2006 Příspěvky: 190 Bydliště: Roudnice n/L
V predu jsou 13ky(130mm).
Lepsi je komponent sada.Zvuk je cistejsi a presnejsi.
Vse zacina u radia.To znamena jak tam nedas aspon ALPINE 9847R nebo neco lepsiho tak nema cenu delat musik Exclamation
Ja mam ve predu 13ky kompa,vzadu 16ky kompa hnany pres 4k zesik.
Radio je starsi kenwud(pred 3ma letama 12000)dnes chcanka.
in0
Zaslal: út červenec 04, 2006 8:51 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
mluvil tu nekdo o vetsi dire? Laughing

chrcet pri plnym vybuzeni urcite budou, nebudou ti to stihat repraky a zvuk uz bude i tak hodne zkresleny. precti si o tom neco...

zadny vystupy jsou prave stvoreny k tomu aby se na ne pripojil zesilovac a co chces (repro nebo subwoofer)
dave_m
Zaslal: út červenec 04, 2006 9:37 am Odpovědět s citátem
in0 napsal:
...chrcet pri plnym vybuzeni urcite budou

no, ale kdyz mam radio (50W RMS) o mensim dodavanym vykonu nez repraky (60 W RMS), tak to nebude cisty s THD=0%, ale podle me o hodne cistejsi, nez kdyby tam byly repraky 40,50 W. Da se koupit zesik, ktere uz ma vyhybku, treba i aktivni, intergrovanou a taky pojistku?

SkR@Bi
Zaslal: st červenec 12, 2006 12:24 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 07. 12. 2005 Příspěvky: 933 Bydliště: Nýrsko / Plzeňský Kraj /
sice píšu o dva měsíce dýl ale když sem to čet tak sem nemoh neodepsat..to rádio ti 50W RMS nedá..dá ti něco kolem 17W na kanál..je to i logický páč z 12V víc nevyždímeš...dneska mají zesíky propusti(vejhibky)a co se týče pojistky tak zesík má pojistku na napájení ale stejně tam musíš dát pojistku k baterce když taháš napájecí kabel k zesíku..měl by bejt co nejblíž k baterce(cca 20cm)...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
dave_m
Zaslal: st červenec 12, 2006 1:10 pm Odpovědět s citátem
No, tak mne teda vychazi 36W...v aute sou repraky 4 ohmovy, ne? Jen mi slo o to, abych nemel vykonnejsi radio nez repraky. Ale stejne mas zesik napajene taky 12V, takze je asi blbost, ze z toho vic nevyzdimes. Nechce se mi to tu resit podrobne... Je ta pojistka k baterce v nejakym vodotesnym pouzdru? Bude hned za baterkou...

dyk77
Zaslal: st červenec 12, 2006 1:18 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Mě by asi nevadilo, že je rádio silnější než repráky, protože poznám podle sluchu kdy repráky nestíhaj a nejsem blázen abych to dával na plný kule, když to chrčí. Podle mě je silnější rádio lepší než kdyby byly silné repráky a schořel Ti zesilovač bez nějakého upozornění

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
SkR@Bi
Zaslal: st červenec 12, 2006 1:24 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 07. 12. 2005 Příspěvky: 933 Bydliště: Nýrsko / Plzeňský Kraj /
jo ty pouzdra sou tak nějak utěsněný...a zesíky v sobě maj násobič napětí což v rádiu nemáš..takže tan je trochu víc než 12V..kdyžtak mrkni do manuálu k rádiu tam budeš mít technický údaje k a tam máš výkon v RMS(většinou)..a ještě něco kdž budeš mít silnější rádio tak zařvou repráky(což se nestane,páč dneska rapro do aut pod 20W nejdou),..a tim že budeš mít silnější repro nic nezkazíš akorát je tolik nevybudíš,když nebude rádio stíhat tak to poznáš že to začne hrát na prd...
Max
Zaslal: st červenec 12, 2006 3:11 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 05. 2005 Příspěvky: 339 Bydliště: Frýdek-Místek
Repro by měly mít 2x větší výkon, než je výkon zesilovače. Takže vždycky radši silnější repro. A do předních dveří bych dal kompa, dozadu koax.
SkR@Bi
Zaslal: st červenec 12, 2006 3:21 pm Odpovědět s citátem
Max napsal:
Repro by měly mít 2x větší výkon, než je výkon zesilovače. Takže vždycky radši silnější repro. A do předních dveří bych dal kompa, dozadu koax.

kdes to slyšel??to pak ty repráky tolik nevybudíš..stačí aby měli o něco víc kuli špičkam ale dvakrát tolik se mi nezdá.. Confused to jako že si kuli 500w zesíku koupíš 1KW reprák??
Jurry
Zaslal: čt červenec 13, 2006 3:26 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 13. 04. 2006 Příspěvky: 170 Bydliště: Vysočina
Max napsal:

to mi taky přijde jako blbost.

Jinak taky zrovna řeším ozvučení saxa, nebudu z toho dělat super audio. Ale jen tak něco solidního na poslech i trochu nahlas.
Rádio mám Pioneer DEH-2820MP
http://www.carhifi-profi.cz/product_info.php?products_id=892&cPath=3_24%3Cb%3E%3Ci%3E

vím, že to není bůh ví co, ale pro mé účely je dostačující Cool
Jsem zatím rozhodnutej buď pro:
http://www.hificar.cz/item.php?id=1820
a nebo
http://www.hificar.cz/item.php?id=821

ještě uvidím podle peněz Smile ale stopro by to chtělo do předu kompa. Přece jen výšky který ti hrajou do noh nejsou nic moc. Sice ještě nevim kam ty výšky připevním, ale to se dořeší až budou doma. Buď bych je přidělal ke trojúhelníčku u ovládání zrcátek a nebo na sloupky AB.

a dozadu buď nějaký koaxy do dveří a nebo nějaký koaxy ovály do plata. A nejlépe od aby vše bylo jedna značka, jedna řada.

Takže pro mě nejspíš tady ty: (jelikož přemýšlím víc o Helixech)
http://www.hificar.cz/item.php?id=816
nebo
http://www.hificar.cz/item.php?id=814

ještě uvidím co a jak, ale nechce se mi řezat origo plato, tak přemýšlím jestli mám udělat plato z MDFky nebo to hodit jen do dveří.
Jo a všechno bude poháněný jen z rádia. Zesík zatim neplánuju a pokud na něj někdy dojde, tak bude jen na subáč. Protože na tyhle repro se zesík moc nehodí.

Zaslal: čt červenec 13, 2006 6:33 pm Odpovědět s citátem
Tak v manualu na radio je 50Wx4 (asi MAX) a 22Wx4 (DIN45 324). To radio ma 22W RMS nebo je to DIN zase neco uplne jinyho? Potrebuju takovy repraky, aby mi neomezovaly radio. 50W RMS by melo stacit ne? Nakonec tam dam asi Magnaty 130cm-komponent.

Arrow Jak velikou pojistku (ANL/AGU) dat k baterce na zesilovac k subwooferu??
Arrow Jake je rozdil mezi zesilovacem monoblock a dvoukanalovym zapojenym do mustku?
Arrow Kolik by mel mit Wattu subwoofer, aby to aspon trochu (vic Twisted Evil ) dunelo?

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 4
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přejdi na: