Autor |
Zpráva |
< Servis ~ VTS nestartuje-prosim o rady |
phitypaldy |
Zaslal: ne červen 07, 2009 4:58 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Jelikoz jsem tady novacek a teprve se tady tak nejak rozkoukavam tak vas vsechny zdravim a chtel bych vas poprosit o par rad ohledne saxa. Koupil jsem saxo 1.4 VTS a mam problem. Po vybiti baterky nechce chytnout, starter toci z vyfuku jde citit benzin, ale ne a ne chytnout. Na palubce porad blika oranzova kontrolka s klickem nebo neco takoveho. Uz jsem se tady docetl o problemech imobilizeru a o nejake klavesnici. Tak se chci zeptat jestli tu klavesnici maji uplne vsechny saxa a kde??? Vim, ze by mela byt snad nekde pred ř. pakou, ale kde? Pod tim plastem? Dalsi problem je ten, ze to mam z rakouska a nevim pripadny kod toho imobilizeru. Da se tam nejak nahrat novy nebo jak se to da resit??? Asi servis citroen, co??? Pred vybitim baterky to normalne krasne jezdilo. Prekvapive krasne Kuva konecne uz jsem taky VTS pozitiv a ted toto Za pripadne odpovedi diky. Jinak je to 1.4 VTS r.v. 1999 najeto 57tis. |
|
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: ne červen 07, 2009 5:29 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
Tož vitaj,
klavesnici mely jenom prvni saxa, pak se preslo na ampulky v klici. Klavesnice byla hned pred radici pakou misto te prihradky.
U noveho modelu je symbol imobilizeru ve tvaru ctverce s klicem a je v levem dolnim rohu - oranzova kontrolka. Pokud je vse ok, tak by mela zhasnout, pri problemu by zas mela svitit a neblikat.
Skus jeste odpojit baterku, treba se auto probere. Jinak servis, kde ti prinejhorsim imob odpoji uplne. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne červen 07, 2009 5:50 pm |
|
|
|
jj to ses asi dočetl správně pár lidí už tu problém s imo mělo že jim dělal bordel ale vetšinou to byla právě ta klávesnice která se dá odpojit jednodušejc. U tebe to bude horší budou se muset najít okruhy které imo odpojuje a ty pak spojit natrvalo a imo. odpojit |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
phitypaldy |
Zaslal: ne červen 07, 2009 6:06 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Mam pred ř. pakou normalne prihradku, takze asi nemam tu klavesnici. Auto mam v praci takze zitra zkusim nabit baterku a uvidim co to udela pak. Zatim jsem to zkousel startovat s vybitou baterkou pres boostra, treba to bude tim. |
|
|
Návrat nahoru |
|
phitypaldy |
Zaslal: po červen 08, 2009 5:57 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Tak jsem dnes zkousel startovat s nabitou baterkou a porad nic. Toci ale nechyta ani neskytne. A na palubce v levem dolnim rohu porad blika oranzova kontrolka klicek ve ctverecku. Blika hned jak zapnu zapalovani i pri startovani i po startovani. Frekvenci asi 2x za sekundu. Nemuze byt treba pricina slaba baterka v tom ovladaci na dalkovem odemykani. Nejde mi prave na dalku odemykat. Klickem ve dverich to jde normalne. A pri odemknuti dalkou by to melo zrovna deaktivovat i imobilizer, ne? |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: po červen 08, 2009 5:58 pm |
|
|
|
to DO - mozna znova sparovat jestli mas radiovy central - jestli infra tak to asi bude problem jinde |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: po červen 08, 2009 6:03 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Tu budes patrat dlho. Odtiahni to do servisu, kde maju diagnostiku a tam ti to daju dokopy. |
|
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: po červen 08, 2009 6:07 pm |
|
|
|
ne, imobilizer v klici je pasivni bezkontaktni - bez paterky, je v klici ne v ovladaci. Sparovani se dela jenom kvuli tomu, aby se daly dvere odemykat dalkou, pri odemknuti dalkou se imo nedeaktivuje, net se deaktivuje az po precteni kodu z ampulky v klici. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
phitypaldy |
Zaslal: po červen 08, 2009 6:08 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Jak poznam rozdil mezi radiovym a infra centralem? A jak se to da popripade znova sparovat???
Zjistuji tady abych vedel kde zhruba zacit. Nic neni tak tezke abych si to neopravil sam Servis je az uplne na poslednim miste. |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: po červen 08, 2009 6:10 pm |
|
|
|
infra - u lampicky na strope takovej tmavej prijmac - takovej nador rekl bych
radio - 2 tlacitka na DO
sparovani - odemknes klicem a myslim 2x stisk tlacitka c. 2... aspon doufam... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
phitypaldy |
Zaslal: po červen 08, 2009 6:13 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Takze infra.
Diky vsem za rady a postrehy. Zitra na to budu mit cely den tak to nejak musim vykoumat |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: po červen 08, 2009 6:22 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Neries teraz dialkove na central ked ti auto nestartuje. Nema to s tym nic spolocne. Skus napr pozries, ci ti nevypadol kabel zo snimaca, ktory je okolo spinacej skrinky. Staci dat dole dekel pod volantom. |
|
|
Návrat nahoru |
|
phitypaldy |
Zaslal: po červen 08, 2009 6:28 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
JJ, jak rikam zitra na to budu mit cely den tak prolezu vsechno cim by to mohlo byt. Tech moznosti je hodne. Ale radeji jsem se zeptal tady at nerozdelam pul auta zbytecne jak se znam |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sejny |
Zaslal: po červen 08, 2009 8:12 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
neni nic jednodusiho nez napojit na diagnostiku ta ti rekne na 98% kde je chyba hned....
zkus pohledat v normalnim servisu jestli nemaJI DIAGNOSTIKU v citroenu t je zbytecne drahy |
_________________ ex- 1.1i _44kw_ r.v.97,195000km
ex- 1.6 8V_65kw_r.v.00_VTS /bílá
Audi A4 B6 1.9TDi 96kw
Radši mrtvej než druhej |
|
Návrat nahoru |
|
phitypaldy |
Zaslal: út červen 09, 2009 6:15 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Takze po dnesnim strastiplnem hledani zavady se zadarilo a byla nalezena. Byl prepaleny dratek v tom plastu kolem spinacky. Je to takova jakoby indukcni civka co nacita data s klicku. Takze jsem vzal 0,1 medeny dratek a znova jsem tam navinul tu jakoby civku a mikropajkou znova pripajel. Vse jsem slozil a hned to chytlo. Tak jsem to vypl a sel posklizet vercajk a pak ze pojedu domu. A ono ejhle, nesel mi odemknout volant a otocit klickem. Takze znova vsechno rozdelat, vytahnout zamek a zitra me ceka repas zamku rizeni |
|
|
Návrat nahoru |
|
|