Autor |
Zpráva |
< Servis ~ přehřívá se |
JohnyVTR |
Zaslal: ne červen 07, 2009 10:06 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Mám problém dosti velký, páč auto je pojízdné tak 5 minut
Tak dva měsíce zpátky se mi občas stalo, že teplota vody na budíku vylezla skoro mezi polovinu (provozní teplotu) a maximum..sepla sahara, uchladila, spadlo to na polovinu a jelo se v klidu dál Stávalo se to pak při každé i krátké jízdě, tak sem chtěl zjistit stav vody v expanzce. Bylo to šíleným způsobem přetlakované (to je pořád) a zjistil jsem, že je tam málo vody, vlezlo se tam cca 1,5l destilky a jezdilo se dál. Tak týden to zlobí nehorázným způsobem..voda změnila barvu do cihlově červené, je přetlakovaný chladicí systém, přehřívání nastává během 5 minut až do rozsvícení červené kontrolky Myslím, že by to mohlo být termostatem, vodní pumpou, prasklou hlavou nebo čidlem teploty.. Prosím o vaše rady, předem velký dík! |
_________________ Saxo 1.6 8V VTR...už není
teď: Xsara 2.0 16V VTS |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne červen 07, 2009 10:10 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
No cidlo teploty asi tazko, to by netlakovalo. 99 percent tesnenie pod hlavou.... |
|
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: ne červen 07, 2009 10:11 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: ne červen 07, 2009 10:24 pm |
|
|
|
cihlova cervena = nalils obyc vodu ne destilku a koroduje to.... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
JohnyVTR |
Zaslal: ne červen 07, 2009 10:55 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Právěže sem nalil destilku! Co mě napadlo jako první byl termostat..zvenku vypadá totálně zoxidovaně..na matkách je zelená..jakoby měděnka jo a navíc je na něm zatrhlý šroub (ten imbus), který se povoluje pro odvzdušnení! Takže odvzdušňuju s otevřenou expanzkou, šroubem na chladiči a tím malým ventilkem (jak na kole). Zkoušel sem odvzdušnit a kontroluju vodu furt, ale je to k ničemu. Právě kdyby bylo těsnění pod hlavou v háji, tak netvořila by se taková ta bílá emulze na měrce oleje a na víčku? Stav vody v expanzce zkontrolovat..to je fakt o nervy! Zaprvé časem tak zneprůhledněla, že to pěkné není a taky když to odvzdušňuju, mám nakoplý motor a dívám se do expanzky, tak tam pomalu hladina nejde vidět jak je nízko a jak chcípnu motor, voda se tlačí nahoru! Tak mně prosím řekněte jak zjistit kolik tam má být vody Jsem myslel, že jak se to vrátilo cca před měsícem do normálu, tak že to bude ok a ono se to sere ještě víc! Dá se to nějak vysvětlit, nebo ty dřívější příznaky s tím nesouvisí?? |
|
Návrat nahoru |
|
KenaD |
Zaslal: po červen 08, 2009 7:27 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
EiFFeL napsal: cihlova cervena = nalils obyc vodu ne destilku a koroduje to....
cihlova cervena=nemrznouci směs červena? |
_________________ Vts zlate 1,6 8V - ex
Vts bile 1,6 16V - ex
Saxo Vts r.v. 2002 ; 1,6 16V - LPG, ex
Škoda octavia 1,9tdi 4x4 ex
Seat alhambra 4x4 1.9Tdi
Garage:
http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=170 |
|
Návrat nahoru |
|
JohnyVTR |
Zaslal: po červen 08, 2009 7:57 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
KenaD napsal: EiFFeL napsal: cihlova cervena = nalils obyc vodu ne destilku a koroduje to....
cihlova cervena=nemrznouci směs červena?
To ne, fridex tam je klasika, žádné ty barevné nemrznoucí kapaliny. Barva se změnila až teď v posledních dnech.. |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: po červen 08, 2009 8:08 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
JohnyVTR napsal: KenaD napsal: EiFFeL napsal: cihlova cervena = nalils obyc vodu ne destilku a koroduje to....
cihlova cervena=nemrznouci směs červena?
To ne, fridex tam je klasika, žádné ty barevné nemrznoucí kapaliny. Barva se změnila až teď v posledních dnech..
Co je klasicky fridex? Nemrznuca je bud zelena, cervena, alebo priehladna ( voda). |
|
|
Návrat nahoru |
|
JohnyVTR |
Zaslal: po červen 08, 2009 8:13 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
lakinooo napsal: Co je klasicky fridex? Nemrznuca je bud zelena, cervena, alebo priehladna ( voda).
No já sem myslel ten průhledný fridex..
Prostě ta cihlová barva je z toho až teď, červenou nemrznoucí kapalinou to není
Co ten termostat? |
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po červen 08, 2009 10:34 am |
|
|
|
|
Návrat nahoru |
|
Flori |
Zaslal: po červen 08, 2009 1:57 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
ja mel po zime taky cihlove cervenou vodu a je to od fridexu parkrat sem to proplachl tak po 10km a je cista jinak prehrivani jestli ti ubejva voda zkus se podivat za pravym kolem vede trubka od chladice do motoru jestli neni lehce protrena od pneu to byl pripad nova trubka gumova 50cm dlouha stoji v cit. 2500 koupil sem pozink trubku a pohoda |
|
|
Návrat nahoru |
|
JohnyVTR |
Zaslal: po červen 08, 2009 2:07 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Flori napsal: ja mel po zime taky cihlove cervenou vodu a je to od fridexu parkrat sem to proplachl tak po 10km a je cista jinak prehrivani jestli ti ubejva voda zkus se podivat za pravym kolem vede trubka od chladice do motoru jestli neni lehce protrena od pneu to byl pripad nova trubka gumova 50cm dlouha stoji v cit. 2500 koupil sem pozink trubku a pohoda
Dobrá, omrknu to.. Ale proč je to tak šíleně přetlakované? |
|
Návrat nahoru |
|
Flori |
Zaslal: po červen 08, 2009 2:50 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
muze to byt tim do soustavy se ti tim padem dostava vzduch, predpokladam ze vodu v oleji si kontroloval |
|
JohnyVTR |
Zaslal: po červen 08, 2009 3:32 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Flori napsal: muze to byt tim do soustavy se ti tim padem dostava vzduch, predpokladam ze vodu v oleji si kontroloval
Kontroloval, to by se tvořila ta emulze na víčku a měrce oleje? Nic takového tam není. Ani ve vodě se nezdá, že by byl olej.. Ale jestli nebude prasklá hlava, protože se mi ztrácí olej více než by bylo zdrávo |
|
Návrat nahoru |
|
Flori |
Zaslal: po červen 08, 2009 6:48 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
to ono muze byt i tesneni na kraji to jsem mel ja no jeste mam motor od oleje ale neubyva ale zkus prekontrolovat vsechny trubky od chladice k motoru |
|
|