punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Zapojení regulátoru výšky světel (štelovací kolečko)

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Zapojení regulátoru výšky světel (štelovací kolečko)

lazik
Zaslal: po červen 15, 2009 9:10 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 05. 2009 Příspěvky: 689 Bydliště: Ostrava/Brno
Zdarec,

namáte někdo schéma zapojení regulátoru výšky předních světel? Konkrétně toho konektoru co se připojuje do toho štelovacího kolečka. Předchozímu majiteli asi hořela palubovka, protože ten svazek kabelů k tomu konektoru byl celý sežehlý a bez bužírek Shocked Takže jsou ucvikané a zaizolované a když jsme je chtěli nadstavit a zapojit do toho konektoru, tak jsme zjistili, že nevíme jak na to Very Happy

Kostru a plusko jsme zapojili správně - ty jsou žlutozenelý a modrý. Ale pak tam jsou ještě 3 šedé dráty a ty nevím jak dát.. Navíc tím že byly sežehlé, tak se nedalo z těch bužírek ani přečíst ty čísla.. Takže by se mi hodilo, kdyby někdo věděl jaký pin z toho velkého kulatého šedého konektoru (prostřední pod volantem) je propojený s kterým pinem v tom hranatém konektoru do toho štelovacího kolečka Smile Doufám že jsem to popsal srozumitelně Very Happy

Jinak by se hodila i rada jak se dá ten šedý kulatý konektor vymontovat.. Sundal jsem z něj tu zajišťovací matici, ale ten konektor nejde protlačit dovnitř, protože tam zavází ventilační trubka Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Luki
Zaslal: po červen 15, 2009 4:51 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 14. 09. 2008 Příspěvky: 387 Bydliště: Semily
Snad Ti to trochu pomůže...

Jinak je dobré stáhnout si: Jak na to? Údržba a opravy automobilů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
lazik
Zaslal: po červen 15, 2009 5:08 pm Odpovědět s citátem
Luki napsal:
Snad Ti to trochu pomůže...

...

Jinak je dobré stáhnout si: Jak na to? Údržba a opravy automobilů.

Noo, trochu mi to pomůže - jsou tam ty čísla drátů Smile Dík moc Exclamation

Problém je, že z těch spálených jsem z těch 3 šedých přečetl jenom na 1 číslo.. na ostatních byly nečitelné. Takže teď už to mám jenom 50:50 Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
EiFFeL
Zaslal: po červen 15, 2009 5:21 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
podle toho schematu bys mel
- na jednom sedym namerit nulovej odpor proti zlutozelenymu - jsou spojeny
- na dalsim sedym namerit nulovej odpor proti modrymu - opet spojeny
- a na tretim sedym by se ti mel menit odpor proti vsem ostatnim vodicum, podle toho jak pohnes koleckem

EDIT: sorry, omyl, koukal jsem na schema a nepodival se na druhej konec tech dratu... tahle metoda pouzit nejde...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
lakinooo
Zaslal: po červen 15, 2009 7:06 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Skus to zapojit nejako nahodne, potom omyl nahoda prepajat kable, az tolko moznosti tam nie je. Na konci ti musia ist svetla postne dolu. Ak idu dole, hore a zase dole, tak treba prehodit niektore dva.

Inak s tymto by ti mohol asi najlepsie pomoct SKR@BI, ten to ma ten zvazok ircite vonku mozno ti ho odfoti....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lazik
Zaslal: po červen 15, 2009 8:04 pm Odpovědět s citátem
lakinooo napsal:
Skus to zapojit nejako nahodne, potom omyl nahoda prepajat kable, az tolko moznosti tam nie je. Na konci ti musia ist svetla postne dolu. Ak idu dole, hore a zase dole, tak treba prehodit niektore dva.

Inak s tymto by ti mohol asi najlepsie pomoct SKR@BI, ten to ma ten zvazok ircite vonku mozno ti ho odfoti....

No já jsem taky myslel, že použiju metodu pokus-omyl, ale v tom kolečku je ještě nějaká elektronika (není to jenom potenciometr) a bojím se, že když bych to zapojil blbě, že by něco v tom kolečku mohlo odejít.. i když podle toho schématu to budou asi jenom různě zapojené odpory, co?

Vyfotit by mi to nepomohlo, protože mám nečitelné ty čísla drátů.. I když teď když už vím jaké čísla tam mají být tak je možná z těch zbytků nějak pod lupou rozluštím Smile

Co by mi ale na tuty pomohlo by bylo kdyby někdo změřil který pin v tom velkém kulatém konektoru pod krytem pod volantem je spojený drátem s kterým pinem v tom hranatém konektoru u kolečka Wink

Ale snad bude nakonec stačit to schéma - jsem teď na 2 týdny v Brně a nemám tady vercajk, takže to budu rozdělávat až popříští víkend, tak pak dám vědět jak jsem dopad Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: