|
Autor |
Zpráva |
< Servis ~ LEVY SPINAC SLOUPKU RIZENI (LAVY SPINAC STLPIKU RIADENIA) |
Peter B |
Zaslal: čt červenec 06, 2006 1:06 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Ahojte saxoclubaci...
Tuto temu som tu sice este nevidel, ale aj tak budem rad, ak mi poradite s mojim problemikom...
Pokazil sa, nefunguje, jednoducho asi zoskratoval lavy spinac stlpiku riadenia (tam kde sa zapina svetlo, smerovky a pod.) a odvtedy sa neda prepnut medzi dialkovymi a stretavacimi svetlami... Bud teda svietia dialkove svetla alebo ziadne... Elektrikar povedal, ze to sposobili 100WH4 ziarovky, ktore mi tam jeden mechanik odporucil, preto to zoskratovalo, lebo to je stavane iba na 55W ziarovky...
Prosim vas preto, ak by ste niekto vedeli o nahradnom spinaci na saxo 1,5d r.v.98; dajte mi prosim vediet...vyrobne cislo a specifikaciu toho spinaca mam.
Dakujem velmi pekne, s pozdravom, Peter.[/b] |
_________________ 1,5D r.v.98 |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: so červenec 08, 2006 8:23 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Tyhle věci jsem ještě na Saxu rozebrané neměl, ale s jistotou mohu říci, že výkonější žárovky nezničí páčkový ovladač, protože přes ten jde pouze ovládací napětí výkonového relé, jehož cívka následně spíná silové kontakty. Takže buď došlo přímo k opotřebení levého ovladače , nebo se zničilo výkonové relé, které přepíná dálková a potkávací světla. Jestli jsi tam dal 100W žárovky, kterých se já osobně bojím jak čert kříže, tak se možná mohlo stát, že došlo ke spečení kontaktů výkonového relé a proto teď nereaguje na polohu páčkového ovladače.
Doporučení:
- zkontroluj všechny pojistky
- najít výkonové relé dálkových a potkávacích světel a vyndat ho z patice
- na kontakty cívky relé připojit 12V DC a tím zjistit jestli relé cvakne - sepne
- pokud cvaká, proměřit Ohmetrem přechodový odpor jeho výkonových kontaktů v klidové i v pracovní poloze
- prokud relé po připojení 12V DC nesepne, proměřit odpor cívky relé jestli není cívka přerušená
- pokud je vše v pořádku, tj. relé spíná a všechny kontakty převádí, proměřil bych patici odkud bylo relé vyjmuto, jestli do ní vůbec jde ovládací napětí od páčkového přepínače a také napětí silové a jestli má i kostru. Pokud ne bude pravděpodobně závada v páčkovém ovladači, nebo je cesta od přepínače někde přerušena
- provést kontrolu přepínače páčkového ovladače, tj. proměření kontaktů jestli převádějí, popř. zjistit jestli jde na přepínač napětí.
- pokud je přepínač v pořádku, bude závada jinde, možná ve vodičích nebo konektorech
Ten kdo Ti poradil 100W žárovky asi nevěděl do čeho je potřebuješ, nebo byl úplně mimo.
100W žárovky :
- nejsou v běžném silničním provozu povolené
- jejich užití je pouze pro sportovní účely a do kovových parabol s patřičně dimenzovanou elektroinstalací
- nejsou vhodné pro plastové paraboly, jejich vysoká teplota jim škodí tím, že se palst vyhřívá a ničí se odrazová chromová vrstva paraboly
- 100W je téměř dvojnásobek o proti 55W, tzn, že vodiče a relé jsou namáhány dvojnásobným proudem než na který jsou konstruovány, což způsobuje vyhřívání vodičů, tavení izolace a následné zkraty, spékání relé
Přeji hodně zdaru a do budoucna origo žárovky 55/60W . pokud chceš více větla investuj do lepších značkových žárovek se stejným výkonem ale s více % světla. Prodávají se nějak s 30% světla na víc |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Jurry |
Zaslal: ne červenec 09, 2006 11:52 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
to bych řekl že je přepínač v pr... už sem to viděl u 206, 309,..
Pokud přepínáš světla, tak v přepínači slyšitelně cvakne. Ale pokud je špatnej tak ne a to je ten problém. Jsou v něm pružinky, který rádi prasknou nebo se vyháknout, teď už nevim. Jestli si šikovný tak to rozdělej a pokus se ji vyměnit, vím že to jeden kluk sám dělal, ale je to borec kterej je max. šikovnej. Já osobně jsem to zkusil a dohromady už nedal
tak asi tak... |
_________________ Saxo 1,5D, 42kW, rv1996 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|