Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Plnit pneu plynem nebo vzduchem? |
dave_m |
Zaslal: po červenec 17, 2006 10:28 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: po červenec 17, 2006 12:09 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: st červenec 19, 2006 8:47 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
No pokud já vím, tak plyn je lehčí, němění tolik svůj oběm při zahřívání pneu, nezpůsobuje zpuchření pneu, neuchází tolik jako vzduch .... zapoměl jsem na něco? I tak nevím, jaký to má všechno přínos v praxi? Plyn je lehčí, ale je to na tom malém množství tolik znát aby to snížilo spotřebu popř. zvýšilo zrychlení? Změna oběmu, ale o kolik? Není to také až přehnané pedantství? K zpuchření pneu možná pomalu dochází, ale stejně gumy sjedu dříve než mi stihnou spuchřet.
Hoďte sem nějakou věc, která je na tom pozitivní a "jdu do plynu".
Kolik to vůbec stojí? |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: st červenec 19, 2006 8:50 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
dyk77 napsal: No pokud já vím, tak plyn je lehčí, němění tolik svůj oběm při zahřívání pneu, nezpůsobuje zpuchření pneu .... zapoměl jsem na něco? I tak nevím, jaký to má všechno přínos v praxi? Plyn je lehčí, ale je to na tom malém množství tolik znát aby to snížilo spotřebu popř. zvýšilo zrychlení? Změna oběmu, ale o kolik? Není to také až přehnané pedantství? Ke korozi pneu možná pomalu dochází, ale stejně gumy sjedu dříve než mi stihnou spuchřet.
Hoďte sem nějakou věc, která je na tom pozitivní a "jdu do plynu".
Kolik to vůbec stojí?
plyn ma vacsie molekule , to znamena ze neunika tak ako klasicky vzduch . Menej sa opotrebavaju pneu . stoji par korun , naozaj dost malo |
_________________ http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=4 |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: st červenec 19, 2006 8:53 pm |
|
|
|
No tu poslední vlastnost jsem nestihl editovat v čas, ale vím o ní. By mě zajímalo v čem spočívá to "menší opotřebení" Myslíš tím zpuchření, nebo menší optřebení běhounu. Jestli se to týká běhounu, tak fakt nechápu jak je to možný, když tohle je snad dáno vlastností gumy ze které je pneu udělaná a pak samozřejmě stylem jízdy. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: st červenec 19, 2006 9:29 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
dyk77 napsal: No tu poslední vlastnost jsem nestihl editovat v čas, ale vím o ní. By mě zajímalo v čem spočívá to "menší opotřebení" Myslíš tím zpuchření, nebo menší optřebení běhounu. Jestli se to týká běhounu, tak fakt nechápu jak je to možný, když tohle je snad dáno vlastností gumy ze které je pneu udělaná a pak samozřejmě stylem jízdy.
jj behuna , ono je to lepsim "prisposobenim" molekul plynu ako vzduchu . neviem to napisat normalne , ale vzduch tlaci ten behun na cestu viac ako plyn - zni to divne ja vim, ale snad nekdo pochopi co tím myslím |
_________________ http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=4 |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: st červenec 19, 2006 10:01 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Zitra jedu lepit kolo, to tam asi necham dat. Z pneuservisu mi sice psali, ze se to dava na nakladaky a takovy stroje s vetsima kolama, ze to vidi jako zbytecnost.. tak nevim, ale na Fabce sme to nechali dat s novyma gumama a od te doby sme nedofukovali a to uz bude tak 3-4 mesice... Chteji 35,- Kc za kolo... |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
Saty |
Zaslal: čt červenec 20, 2006 7:13 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Jak jsem prezoval na nove elektrony tak se me ptali jestli plyn nebo vzduch, dal jsem si plyn, nechteli za to nic. |
_________________ Saxo 1,4 VTS (75PS, 120Nm), Uniroyal Rainsport-1 195/45 @ 7x15" ET15 Alessio Monza
Fotogalerie |
|
Návrat nahoru |
|
medved |
Zaslal: čt červenec 20, 2006 8:38 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Jak již psali kolegové přede mnou použití plynu přináší pouze výhody (sice nijak převratné ale přece jen výhody) a v solidním pneuservisu mi při montáži naplnili pneumatiky plynem zdarma (to jsem si u nich ani ty pneumatiky nemusel koupit) a tak je myslím rozhodnuto. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Laďa |
Zaslal: čt červenec 20, 2006 10:14 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
O tom opotřebení - když plníš vzduchem tak víc uniká - pokud nedofukuješ každou chvilku, tak pořád jedeš na trochu nedohuštěných, nebo si to u pumpy trošku přefoukneš o nějakou desetinku aby jsi nemusël tak často foukat, no a to se projeví na opotřebení - když foukneš plyn a přesně na desetinku, tak to vydrží hodně dlouho - nebyl jsem dofukovat snad 2 měsíce |
|
|
Návrat nahoru |
|
in0 |
Zaslal: čt červenec 20, 2006 10:27 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
a byva i foukani plynem na pumpach nebo s tim musim do servisu? ja jezdil doted navzduch |
|
|
Návrat nahoru |
|
Laďa |
Zaslal: čt červenec 20, 2006 10:54 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ja jezdil doted navzduch [/quote]
Ty se máš Já tam kuwa leju drahý benzín ... |
Naposledy upravil Laďa dne čt červenec 20, 2006 1:50 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: čt červenec 20, 2006 1:48 pm |
|
|
|
Tak jsem se dnes v pneuservisu pítal kolik to jako koštuje toto naplnění plynem ( dusík ) a řekli 25,-Kč za kolo a 7,- za dofouknutí. Jelikož vůkol nikdo nikde a fachmani neměli do čeho píchnout, tak jsem to tam nechal naládovat a vůbec nic neříkali, že by to bylo jako vhodné jen pro náklaďáky. Hned jsem také kouknul na net, jaké to má přesně výhody, tak něco je třeba tady: http://www.autoporadna.unas.cz/pneu_1.htm
Jinak povídání o tomhle bude všude určitě plná prdel.
To jak rychle komu uchází pneu samozřejmě záleží na stavu pneumatik, disků, ventilků a na tom kdo jak hodně jezdí. Já foukal normálně do teď vzduchem jen jednou v roce zimí gumy před zimou a letní najaře a stačilo to. Tak teď už to mám nafouklý asi do smrti těch pneumatik... |
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: čt červenec 20, 2006 2:00 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
dyk77: mam takove blbe dotaz. Museli ti sundat kola, kdyz to tam foukali? Asi se to musi cely vypustit, ze? |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: so červenec 22, 2006 11:27 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |