punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Plnit pneu plynem nebo vzduchem?

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Plnit pneu plynem nebo vzduchem?

dave_m
Zaslal: po červenec 17, 2006 10:28 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
Asi je vsem jasny, co tim myslim Wink Proste jestli se vyplati nechat fouknout do pneu vzduch ci ne. Diky za vase zkusenosti Smile

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Miki
Zaslal: po červenec 17, 2006 12:09 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 23. 02. 2005 Příspěvky: 1262 Bydliště: Bratislava
dave_m napsal:
Asi je vsem jasny, co tim myslim Wink Proste jestli se vyplati nechat fouknout do pneu vzduch ci ne. Diky za vase zkusenosti Smile

ano , oplatí

Zaslal: st červenec 19, 2006 8:47 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
No pokud já vím, tak plyn je lehčí, němění tolik svůj oběm při zahřívání pneu, nezpůsobuje zpuchření pneu, neuchází tolik jako vzduch .... zapoměl jsem na něco? I tak nevím, jaký to má všechno přínos v praxi? Plyn je lehčí, ale je to na tom malém množství tolik znát aby to snížilo spotřebu popř. zvýšilo zrychlení? Změna oběmu, ale o kolik? Není to také až přehnané pedantství? K zpuchření pneu možná pomalu dochází, ale stejně gumy sjedu dříve než mi stihnou spuchřet.
Hoďte sem nějakou věc, která je na tom pozitivní a "jdu do plynu".
Kolik to vůbec stojí?

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Miki
Zaslal: st červenec 19, 2006 8:50 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
No pokud já vím, tak plyn je lehčí, němění tolik svůj oběm při zahřívání pneu, nezpůsobuje zpuchření pneu .... zapoměl jsem na něco? I tak nevím, jaký to má všechno přínos v praxi? Plyn je lehčí, ale je to na tom malém množství tolik znát aby to snížilo spotřebu popř. zvýšilo zrychlení? Změna oběmu, ale o kolik? Není to také až přehnané pedantství? Ke korozi pneu možná pomalu dochází, ale stejně gumy sjedu dříve než mi stihnou spuchřet.
Hoďte sem nějakou věc, která je na tom pozitivní a "jdu do plynu".
Kolik to vůbec stojí?

plyn ma vacsie molekule , to znamena ze neunika tak ako klasicky vzduch . Menej sa opotrebavaju pneu . stoji par korun , naozaj dost malo

Zaslal: st červenec 19, 2006 8:53 pm Odpovědět s citátem
No tu poslední vlastnost jsem nestihl editovat v čas, ale vím o ní. By mě zajímalo v čem spočívá to "menší opotřebení" Myslíš tím zpuchření, nebo menší optřebení běhounu. Jestli se to týká běhounu, tak fakt nechápu jak je to možný, když tohle je snad dáno vlastností gumy ze které je pneu udělaná a pak samozřejmě stylem jízdy.

Spotřeba CITROEN SAXO
Miki
Zaslal: st červenec 19, 2006 9:29 pm Odpovědět s citátem
dyk77 napsal:
No tu poslední vlastnost jsem nestihl editovat v čas, ale vím o ní. By mě zajímalo v čem spočívá to "menší opotřebení" Myslíš tím zpuchření, nebo menší optřebení běhounu. Jestli se to týká běhounu, tak fakt nechápu jak je to možný, když tohle je snad dáno vlastností gumy ze které je pneu udělaná a pak samozřejmě stylem jízdy.

jj behuna , ono je to lepsim "prisposobenim" molekul plynu ako vzduchu . neviem to napisat normalne , ale vzduch tlaci ten behun na cestu viac ako plyn - zni to divne ja vim, ale snad nekdo pochopi co tím myslím Mr. Green

Zaslal: st červenec 19, 2006 10:01 pm Odpovědět s citátem
Zitra jedu lepit kolo, to tam asi necham dat. Z pneuservisu mi sice psali, ze se to dava na nakladaky a takovy stroje s vetsima kolama, ze to vidi jako zbytecnost.. tak nevim, ale na Fabce sme to nechali dat s novyma gumama a od te doby sme nedofukovali a to uz bude tak 3-4 mesice... Chteji 35,- Kc za kolo...

Saty
Zaslal: čt červenec 20, 2006 7:13 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 01. 11. 2005 Příspěvky: 138 Bydliště: Veřovice
Jak jsem prezoval na nove elektrony tak se me ptali jestli plyn nebo vzduch, dal jsem si plyn, nechteli za to nic.

medved
Zaslal: čt červenec 20, 2006 8:38 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 03. 2005 Příspěvky: 46 Bydliště: Chomutov
Jak již psali kolegové přede mnou použití plynu přináší pouze výhody (sice nijak převratné ale přece jen výhody) a v solidním pneuservisu mi při montáži naplnili pneumatiky plynem zdarma (to jsem si u nich ani ty pneumatiky nemusel koupit) a tak je myslím rozhodnuto.
Laďa
Zaslal: čt červenec 20, 2006 10:14 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 602 Bydliště: Přerov
O tom opotřebení - když plníš vzduchem tak víc uniká - pokud nedofukuješ každou chvilku, tak pořád jedeš na trochu nedohuštěných, nebo si to u pumpy trošku přefoukneš o nějakou desetinku aby jsi nemusël tak často foukat, no a to se projeví na opotřebení - když foukneš plyn a přesně na desetinku, tak to vydrží hodně dlouho - nebyl jsem dofukovat snad 2 měsíce Laughing
in0
Zaslal: čt červenec 20, 2006 10:27 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 21. 02. 2005 Příspěvky: 489 Bydliště: Kutná Hora / Jihlava / Zlín / PRAHA
a byva i foukani plynem na pumpach nebo s tim musim do servisu? Smile ja jezdil doted navzduch Embarassed Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Laďa
Zaslal: čt červenec 20, 2006 10:54 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 602 Bydliště: Přerov
ja jezdil doted navzduch Embarassed Laughing[/quote]

Ty se máš Mr. Green Já tam kuwa leju drahý benzín ... Rolling Eyes

Naposledy upravil Laďa dne čt červenec 20, 2006 1:50 pm, celkově upraveno 1 krát
dyk77
Zaslal: čt červenec 20, 2006 1:48 pm Odpovědět s citátem
Tak jsem se dnes v pneuservisu pítal kolik to jako koštuje toto naplnění plynem ( dusík ) a řekli 25,-Kč za kolo a 7,- za dofouknutí. Jelikož vůkol nikdo nikde a fachmani neměli do čeho píchnout, tak jsem to tam nechal naládovat a vůbec nic neříkali, že by to bylo jako vhodné jen pro náklaďáky. Hned jsem také kouknul na net, jaké to má přesně výhody, tak něco je třeba tady: http://www.autoporadna.unas.cz/pneu_1.htm
Jinak povídání o tomhle bude všude určitě plná prdel.
To jak rychle komu uchází pneu samozřejmě záleží na stavu pneumatik, disků, ventilků a na tom kdo jak hodně jezdí. Já foukal normálně do teď vzduchem jen jednou v roce zimí gumy před zimou a letní najaře a stačilo to. Tak teď už to mám nafouklý asi do smrti těch pneumatik...

Spotřeba CITROEN SAXO
dave_m
Zaslal: čt červenec 20, 2006 2:00 pm Odpovědět s citátem
dyk77: mam takove blbe dotaz. Museli ti sundat kola, kdyz to tam foukali? Asi se to musi cely vypustit, ze?

Crack
Zaslal: so červenec 22, 2006 11:27 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 01. 2006 Příspěvky: 847 Bydliště: Miletín
Záleží podle toho kde s tím budeš jezdit a jakým plynem ti to naplněj.Když se chceš někde projet pořádně,tak je lepší vzduch,protože plyn odvádí teplo a ty potřebuješ co nejteplejší gumy Wink

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: