punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - jak snížit zadek - přesadit torzku?

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  jak snížit zadek - přesadit torzku?

ctitic
Zaslal: pá srpen 04, 2006 4:38 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 12. 05. 2006 Příspěvky: 8 Bydliště: Louny
Jak přesadit torzku? Mate někdo fotky. Muzete popsat jak na to a o kolik to sedne pokud to presadim o jeden zub,zachovaji se vlastnosti podvozku - tuhost?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Crack
Zaslal: pá srpen 04, 2006 10:36 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 13. 01. 2006 Příspěvky: 847 Bydliště: Miletín
ctitic napsal:
Jak přesadit torzku? Mate někdo fotky. Muzete popsat jak na to a o kolik to sedne pokud to presadim o jeden zub,zachovaji se vlastnosti podvozku - tuhost?
dáli sme to na peugeotoj a rozsypali se nám ty jehličkový ložiska.Výsledek byl asi o 3cm nižší zadek.Jinak je to potom měkčí

Naposledy upravil Crack dne ne říjen 07, 2007 10:16 am, celkově upraveno 1 krát

Zaslal: so srpen 05, 2006 7:06 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Já přesazoval přední torzky na Oltcitu. Bylo to níže asi o 5cm, ale změnily se k mému překvapení vlastnosti pérování. V bočních náklonech se to zdálo být lepší - tužší, ale při propružení zepředu do zadu, např. na retarderu nebo bouli na silnici, se to víc zhouplo. Také jsem více cítil díry a nerovnostech na vozovce

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lukes.2002
Zaslal: pá září 08, 2006 8:49 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 08. 09. 2006 Příspěvky: 1998 Bydliště: Šumperk
Lidičky jen dotaz....není to přesazování torzky práce na pytel....slyšel jsem že je to fakt zabíjecí prácička

ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo

ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré Smile

Alfa Romeo 159 Sportwagon
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
Jurry
Zaslal: pá září 08, 2006 10:57 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 13. 04. 2006 Příspěvky: 170 Bydliště: Vysočina
Lukes.2002 napsal:
Lidičky jen dotaz....není to přesazování torzky práce na pytel....slyšel jsem že je to fakt zabíjecí prácička

no já to nikdy nedělal, ale nedávno se o tom kámoši bavili a ten jeden mu říkal co a jak a ten druhej říkal že se na to radši vys*re Smile prej hafo práce

Zaslal: pá září 08, 2006 7:28 pm Odpovědět s citátem
Jurry napsal:
Lukes.2002 napsal:

no já to nikdy nedělal, ale nedávno se o tom kámoši bavili a ten jeden mu říkal co a jak a ten druhej říkal že se na to radši vys*re Smile prej hafo práce

No přesně to jsem zaslechnul taky .... jen jsem si to chtěl potvrdit....kdyby to šlo hned bych to o kousíček udělal taky protože te třídveřák přeci jen vzadu malinko "vysí" ve vzduchu (teda pokud jedu sámnebo ve dvou....jakmile dozadu někdo sedne vypadá to mnohem lépe)Smile

Petr
Zaslal: so září 09, 2006 3:52 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2006 Příspěvky: 190 Bydliště: Roudnice n/L
Zas tak hrozny to neni ta prace Rolling Eyes
Tuhost je stejna prece Exclamation Exclamation to se presadi v tisici hranu a torzka pruzi stejne jako predtim a auto je nis Exclamation Exclamation
Kdyz sem to delal tak sem jednu napravu skurvil,voni ty vodici cepy prireznou a nechtej ven podobrym Evil or Very Mad
A hlavne ty cepy se nevyndavaj Idea
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dyk77
Zaslal: so září 09, 2006 5:21 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Ani nevím, jestli se u Saxa musí na přesazení torzek sundat celá náprava. Někdo mi říkal že u nějakého auta může zůstat přidělaná a někde se musí demontovat. Ví tohle někdo ?
Já přesazoval tenkrát přední torzky na tom Olouchovi, ale tam se tuhost změnila, protože do toho hrál roli i příčný stabilizátor, i když jsem předtím nikdy nevěřil tomu jaký to bude mít vliv. Také jsem si říkal, že torzky jen přesadím a jejich tuhost je pořád stejná, tak to bude akorát níž a vono h0vn0.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Crack
Zaslal: so září 09, 2006 5:32 pm Odpovědět s citátem
Petr napsal:
Zas tak hrozny to neni ta prace Rolling Eyes
Tuhost je stejna prece Exclamation Exclamation to se presadi v tisici hranu a torzka pruzi stejne jako predtim a auto je nis Exclamation Exclamation
Kdyz sem to delal tak sem jednu napravu skurvil,voni ty vodici cepy prireznou a nechtej ven podobrym Evil or Very Mad
A hlavne ty cepy se nevyndavaj Idea
právě že není,ta torza je místo pružin a šponuje ti auto jakobý nahoru a když jo sklopíš,tak bude taková mdlejší

Zaslal: ne září 10, 2006 1:19 am Odpovědět s citátem
Lidičky jestli někdo dá dohromady návod jak to přesazení udělat tak abych nic nezkurvil tak sem s tím....uděláte mi radost:)

Petr
Zaslal: ne září 10, 2006 6:49 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 01. 2006 Příspěvky: 190 Bydliště: Roudnice n/L
[právě že není,ta torza je místo pružin a šponuje ti auto jakobý nahoru a když jo sklopíš,tak bude taková mdlejší[/quote]
Jakto,ze neni stejna.To je jako uriznout pruzinu auto je nis,ale tuhost je stejna,akorat propruzeni napravy je mensi.Mam to presazeny 2 roky a jeto uplne stejny jako predtim,akorat naprava propruzi jen kousek a je na dorazu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
critik
Zaslal: ne září 10, 2006 8:09 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 08. 2006 Příspěvky: 127 Bydliště: Louny
jak uz jste nu nekdo nasel ten navod v anglictine,tak jsem ho dal jedny kamosce prelozit do cz,rek bych tak jeste tyden,a bude,pak udelam web a hodim vodkaz

Lukes.2002
Zaslal: ne září 10, 2006 11:20 am Odpovědět s citátem
critik napsal:
jak uz jste nu nekdo nasel ten navod v anglictine,tak jsem ho dal jedny kamosce prelozit do cz,rek bych tak jeste tyden,a bude,pak udelam web a hodim vodkaz

Kamaráde udělal jsi mi radost...doufám že to vyjde:)

Crack
Zaslal: ne září 10, 2006 11:50 am Odpovědět s citátem
Petr napsal:
[právě že není,ta torza je místo pružin a šponuje ti auto jakobý nahoru a když jo sklopíš,tak bude taková mdlejší

Jakto,ze neni stejna.To je jako uriznout pruzinu auto je nis,ale tuhost je stejna,akorat propruzeni napravy je mensi.Mam to presazeny 2 roky a jeto uplne stejny jako predtim,akorat naprava propruzi jen kousek a je na dorazu.[/quote]no protože ta torzka to auto šponuje jakloby nahoru,takovej opak tlumiču a když se to zvedne,tak je to hodně tvrdý a pruží to mín,nevím jak to přesně vysvětlit

Zaslal: ne září 10, 2006 4:29 pm Odpovědět s citátem
Crack napsal:
Petr napsal:
[právě že není,ta torza je místo pružin a šponuje ti auto jakobý nahoru a když jo sklopíš,tak bude taková mdlejší

Jakto,ze neni stejna.To je jako uriznout pruzinu auto je nis,ale tuhost je stejna,akorat propruzeni napravy je mensi.Mam to presazeny 2 roky a jeto uplne stejny jako predtim,akorat naprava propruzi jen kousek a je na dorazu.
no protože ta torzka to auto šponuje jakloby nahoru,takovej opak tlumiču a když se to zvedne,tak je to hodně tvrdý a pruží to mín,nevím jak to přesně vysvětlit[/quote]

Podle mě to funguje jako klasická páka z fyziky...ta torzka je pod určitým úhlem a pokud se ten úhel změní páka je větší....myslím že to je ale možná dost neznatelný rozdíl....

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 9
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

Přejdi na: