punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Saxo 1.1 nenastartuje

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Saxo 1.1 nenastartuje

ooo121
Zaslal: so říjen 17, 2009 11:57 am Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 17. 10. 2009 Příspěvky: 9 Bydliště: Ostrava
Ahoj lidi. Pomůže mi někdo? Zničeho nic Saxo přestalo startovat. Po otočení klíčkem do polohy start to začne jenom silně bzučet ve velkým relátku pod řídící jednotkou a to je vše. Nesetkal jste se s tím někdo? Pro jistotu přikládám odkaz na fotky onoho relátka. Předem díky za všechny odpovědi a nápady.

http://djtatik.rajce.net/saxo
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ViktorVTS
Zaslal: so říjen 17, 2009 1:07 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 09. 2009 Příspěvky: 176 Bydliště: Dubňany
A bzuci jen to relatko nebo ti problikavaji i kontrolky? Pokud blikaji tak vymen baterku za novou.

Zaslal: so říjen 17, 2009 1:40 pm Odpovědět s citátem
Tak původně se po otočení do kontrolek rozsvítily kontrolky, ale asi ne všechny (není to moje auto, proto nevím, co mělo svítit). Relátko začalo bzučet až po otočení do startování. Teď začínám mít podezření na spínačku - rozpojil jsem konektory u spínačky (šedý, hnědý a černý), proměřil a po opětovném zapojení už relátko bzučí i po otočení do kontrolek, po otočení do startování kontrolky zhasnou. Měření na baterce ukazuje, že napětí neklesne - jakoby to nešlo do startéru. Spínačku jsem povytáhl, ale nějak nemůžu přijít na to, jak vypojit kontakty do spínačky - kabel se mi nedaří protáhnout dírou v uchycení spínačky.
lakinooo
Zaslal: so říjen 17, 2009 5:09 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Pozri sa zo zadu na motor, najdes tam taku vec ako startrer a pozri ci z neho nevypadol kabel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ooo121
Zaslal: so říjen 17, 2009 8:15 pm Odpovědět s citátem
Na startér mrknu.

Tak spínačkou to není - nakonec jsem ji vymontoval, rozebral, posbíral jsem po zemi všechny pružinky, kuličky a kontakty a po dlouhém nerovném souboji jsem ji opět složil do funkčního stavu. Cool

Situace stejná - po otočení klíčku silné bzučení a svítící kontrolky, po otočení do startovací polohy vše zhasne (přestane i bzučení relátka) a je slyšet pouze palivové čerpadlo. Mimochodem v první poloze klíčku, kdy bzučí relé, je zvuk z čerpadla jiný - jakoby se dusilo. Tak jsem z toho jelen a vidím to na návštěvu servisu.
ViktorVTS
Zaslal: so říjen 17, 2009 8:28 pm Odpovědět s citátem
No podle toho co pises se mi to porad zda na slabou baterku. Je dobra?

Zaslal: so říjen 17, 2009 8:32 pm Odpovědět s citátem
Baterka asi ne - to bylo první co jsem udělal, že jsem zapojil nabíječku a do večera jela. Měřil jsem ji, i když jsem zkoušel startovat a napětí nepoklesne.
ooo121
Zaslal: so říjen 17, 2009 10:00 pm Odpovědět s citátem
Nebo že by opravdu baterka? Teď jsem ze toufalství zkusil napojit nabíječku znovu, chvíli jsem to nechal a pak otočil klíčkem - kupodivu kontrolky se rozsvítily všechny a bez bzučení. Při pokusu o start to však jen luplo a opět známé bzučení. Tak to nechám nabíjet do rána, případně zkusím baterku z druhého auta. Ale to by mně nenapadlo, že Saxu nestačí 12,7V Shocked
ViktorVTS
Zaslal: so říjen 17, 2009 10:06 pm Odpovědět s citátem
Baterka na 99%. Volty se nemeri, ale A-proud. Napeti muze byt dobre, ale startovaci proud uz muze byt temer nulovy. A kor ted, kdyz se ochladilo.

Zaslal: so říjen 17, 2009 10:10 pm Odpovědět s citátem
No pokud proud klesá k nule, pak padá i napětí a to mi drželo, tak jsem z toho fakt jelen. Zítra odzkouším a napíšu výsledek. Zatím díky
martanc
Zaslal: ne říjen 18, 2009 12:15 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
bude to baterka, něco podobného se my taky stalo on prostě odejde jeden článek a je to v háji i když napětí se zdá dobré

ooo121
Zaslal: ne říjen 18, 2009 1:16 pm Odpovědět s citátem
Kluci tak baterkou to fakt neni - nabíjel jsem celou noc a rano pro jistotu ještě zkusil baterku z mého nafťáka (pochybuji, že by nová 72Ah byla pro toho prcka taky málo) a situace stále stejná. Bzučení relátka nepřestává. Vidím to na servis. Odešlo někomu z Vás někdy to relé?
ViktorVTS
Zaslal: ne říjen 18, 2009 1:37 pm Odpovědět s citátem
Kuva tak to ted vubec netusim, protoze priznaky co jsi psal byvaji vetsinou zpusobene spatnou baterkou. Ted me jeste napada jestli nekde neni neco spatne ukostreno??? To rele mam asi jeste nekde doma, kdyby nahodou.

Zaslal: ne říjen 18, 2009 1:47 pm Odpovědět s citátem
Díky, ale do Dubňan pro něho asi nepojedu Smile . Volal jsem známému, prý by ho měl mít taky někde v dílně. Prý už pár takových problémů řešil a většinou to bylo uhnilými dráty a tebou zmiňovanou špatnou kostrou. Zítra toho prcka k němu zatáhnu a kašlu na něho. Nemám náladu ani čas prolézat všechny svazky drát po drátu - měřil jsem plusy na relátku (na konektoru), tak všechny jsou tam, kde mají být (14 a 2 přes klíček, 15, 8, 11 trvale). Pokud ještě dnes někoho něco napadne, ještě na to mrknu, ale ráno vytáhnu lano a pojede. Díky všem.
martanc
Zaslal: ne říjen 18, 2009 1:49 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
jak je napsáno víše omrkni kostry jak baterky tak hlavně motoru. Ten je kostřen přes převodovku ze které de kabel na kastli pár lidí už stim problém taky mnělo

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: