punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - ztrácí se voda

Autor Zpráva

<  Servis  ~  ztrácí se voda

JohnyVTR
Zaslal: út listopad 03, 2009 9:55 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 25. 03. 2008 Příspěvky: 116 Bydliště: Uherské Hradiště
Zdarec pánové, nemá někdo zkušenosti se ztrátou vody a následným dolíváním a zavzdušňováním chladicího systému? Už mě to pronásleduje celkem dlouho a s blížící se zimou to musím pořešit Exclamation
Auto jede celkem v klidu (žádné ztráty výkonu sem nepoznal), ale jistil jsem, že když se po jízdě podívám ze spodu motoru, vídím pod vodní pumpou, rozvoďákem a klíňákem (prostě z té strany) potečený motor od vody. Může to být špatnou vodní pumpou Question
-> Blesk65: Na to těsnění pod hlavou to nevypadá jak sme to řešili..

ManaS
Zaslal: út listopad 03, 2009 10:15 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 28. 09. 2009 Příspěvky: 243 Bydliště: domov
JohnyVTR napsal:
Zdarec pánové, nemá někdo zkušenosti se ztrátou vody a následným dolíváním a zavzdušňováním chladicího systému? Už mě to pronásleduje celkem dlouho a s blížící se zimou to musím pořešit Exclamation
Auto jede celkem v klidu (žádné ztráty výkonu sem nepoznal), ale jistil jsem, že když se po jízdě podívám ze spodu motoru, vídím pod vodní pumpou, rozvoďákem a klíňákem (prostě z té strany) potečený motor od vody. Může to být špatnou vodní pumpou Question
-> Blesk65: Na to těsnění pod hlavou to nevypadá jak sme to řešili..

Jestli to tece u vodni pumpy tak by to melo byt tesneni pod ni. aspon teda myslim
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JohnyVTR
Zaslal: út listopad 03, 2009 10:30 pm Odpovědět s citátem
ManaS napsal:
Jestli to tece u vodni pumpy tak by to melo byt tesneni pod ni. aspon teda myslim

Počkat, neviděl sem to rozdělané nikdy..tam je nějaké těsnění pod vodní pumpou? Tak teď je otázka jestli kupovat celou novou pumpu nebo jen to "těsnění" Question
Btw jak se projeví nefunční vodní pumpa? Přehříváním, netopením nebo jak? Poznal bych špatné ložisko na ní, chrčelo by to, ale nic nechrčí, tak si myslím, že je ok Idea

martanc
Zaslal: út listopad 03, 2009 10:36 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
kdyby vodní pumpa nefungovala tak bys tak po 3minutách vařil možná i dřív

MrChodnyCZ
Zaslal: út listopad 03, 2009 10:41 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 12. 07. 2007 Příspěvky: 3334 Bydliště: Hodonín
pumpa vetsinou zacne uchcavat, kdyz se vymeni rozvodak a ona se necha puvodni.

Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
EiFFeL
Zaslal: út listopad 03, 2009 10:43 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves

asi takhle Wink

btw. pumpa ma stejny interval na vymenu jak cely rozvody Wink

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
beniro
Zaslal: út listopad 03, 2009 10:48 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 06. 02. 2007 Příspěvky: 756 Bydliště: Slovensko, Kosice-okolie
a skontroloval si uz hadice ?
z vodnej pumpy vedie hadica do chladica a je dost ohnuta (na 16V)
tam som to mal popraskane a mizla voda
zbadal som to iba vdaka zelenemu povlaku na hadici, pod autom voda nikdy nebola

alebo to bude tou pumpu, meni sa pri vymene rozvodov, mne to v citroene nevymenili a po mesiaci zacalo z nej poriadne tiect Evil or Very Mad

Zaslal: út listopad 03, 2009 10:51 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
ja mam na nafte taky puvodni... ma nahrouceno 200000km a vali jak diva Smile ale ted pri rozvodech pujde za novou...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
JohnyVTR
Zaslal: út listopad 03, 2009 11:15 pm Odpovědět s citátem
Právě vím, že když se dělají rozvody, tak i s vodní pumpou..no a teď se dívám do dokladu, který sem nemohl pořád najít od borca, od kterého mám auto a tam je rozepsaná výměna rozvodů, kterou dělal před prodejem auta a stojí tam, že bylo děláno: těsnění hlavy; brus hlavy; těsnění výfuku, sání, víka ventilů; gufera ventilů a rozvod. sada (za 1800 Kč ta rozvodovka). Je možné, že za 1800 Kč tam byla i vodní pumpa? Asi těžko, co? To potvrzuje teorii MrChodného, že to tama chčije, protože nebyla měněná!
Jak posílal EiFFeL ten nákres, tak u nové vodní pumpy je součástí i ten těsnicí kroužek označený číslem 2?
Na hadice ještě pořádně mrknu, na to sem měl podezření taky..
Jinak dík moc za rady pánové! Wink

tomsi91
Zaslal: út listopad 03, 2009 11:15 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 07. 2009 Příspěvky: 126 Bydliště: Plzeň
nejdřív mi netěsnilo víčko nádržky chladiče, to jsem vyměnil a tak teď pro změnu zas utíká voda okolo uzávěru odvzdušňování na vrchní straně chladiče.
JohnyVTR
Zaslal: út listopad 03, 2009 11:23 pm Odpovědět s citátem
Sorry, je tam popsaná práce spojená s výměnou těsnění pod hlavou (a ne jen výměna rozvodů) Embarassed
A prostě o vodní pumpě ani čárka..
Jo a ten nákres mám chápat tak, že vodní pumpa, která stojí cca 1000 Kč se sestává z těch částí 1 až 4?

JohnyVTR
Zaslal: út listopad 03, 2009 11:30 pm Odpovědět s citátem
-> toms91: Na to víčko od expanzky mám taky podezření a na ten odvzdušňovák na chladiči taky (má ulámaný ten plastový závit z části, tak nevím jak těsní). Jak jsi došel na to, že to utíká těma víčkama? Při nastarovaném zahřátém motoru jsi viděl jak se tama dere voda ven?

blesk65
Zaslal: st listopad 04, 2009 8:23 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
johny jestli chces mam vodni pumpu dal bych ti ji zdarma ale nevymjestli tam mam to tesneni ale da se lehce koupit..
Pokud by to bylo jen tou pumpou tak proc tam mas olej ve vode

Zaslal: st listopad 04, 2009 3:24 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 07. 2009 Příspěvky: 126 Bydliště: Plzeň
JohnyVTR napsal:
-> toms91: Na to víčko od expanzky mám taky podezření a na ten odvzdušňovák na chladiči taky (má ulámaný ten plastový závit z části, tak nevím jak těsní). Jak jsi došel na to, že to utíká těma víčkama? Při nastarovaném zahřátém motoru jsi viděl jak se tama dere voda ven?

Když jsem měl netěsné víčko nádržky, po zahřátí motoru a třeba delší jízdě bylo okolo víčka mokro a když to vychladlo a odšrouboval jsem ho, tak tam stálo trochu kapaliny co neměla kudy vytéct. No a ten uzávěr odvzdušňování je také jasný, když dojedu, stojí v něm kapalina a okolo je to mokré. Zhrošilo se to, jak jsem ho párkrát otevřel a uzavřel.Akorát nevim kde ho sehnat, jestli je stejný ještě s nějakými auty, na vrakovišti mi řekli že to nemaj, že měli jen 2 komplet chladiče.
JohnyVTR
Zaslal: st listopad 04, 2009 7:44 pm Odpovědět s citátem
-> Blesk65: Vím vím jak sme jeli z toho srazu, viděli sme lehce zbarvenou mapu ve vodě, která vytekla. Jenže nemohl to být pozůstatek fridexu (či nějaké podobné nemrznoucí kapaliny)? Nebo následek zoxidování vody v chladicím systému.. Hladina oleje je furt stejná. A do motoru voda asi taky nejde, byla by vyšší hladina oleje, na víčku (nebo plechu pod ním) by byla sraženina nebo aspoň měrka oleje by byla orosená. A nic z toho se nekoná Smile
Vypadá to jen, že voda se ztrácí v malém množství odněkud pryč ven, buď pumpou, nebo hadicí, co vede z pumpy do chladiče.
Takže ty máš k dispozici vodní pumpu, která je ok? Rolling Eyes

->tomsi91: Tak to jo, vypadá to, že když je kolem těch zátek sucho po jízdě, tak to budu brát jako dobré a že je problém někde jinde..
Ale díky! Wink

Prostě příznaky sou takové všeljaké, chtěl bych to mít už za sebou, celkem mě to sere jak se to dlouho táhne Sad Se to ke konci léta uklidnilo, tak sem myslel, že to bude v klidu a teď je to čím dál horší.. Rolling Eyes

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: