Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Výměna rozv.řemene |
Jenda |
Zaslal: čt srpen 17, 2006 7:38 am |
|
|
Anonymní
|
Ahoj! Potřeboval bych poradit. Nechal jsem si v autorizovaném servisu Citroen vyměnit rozvodový řemen u Saxa 1.0i/96. Přijde mi, že něco neklape. Hned když jsem vyjel ze servisu, tak mám pocit, že mi motor moc vytáčí. Je to takový vysoký zvuk. Na jedničku a dvojku je to slyšet celkem dost, na trojku tak do půlky a potom to začne. Je to normální? Já vím, je to těžká otázka ..zvlášť, když to člověk neslyší.
Díky moc
Honza |
|
|
Návrat nahoru |
|
mishenko |
Zaslal: čt srpen 17, 2006 9:41 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Presne to mam aj ja, zvuk ako Fabia HTP :/ Rozvody by sa mali trocha upokojit po par stovkach km, ked nie, tak si to daj uvolnit. Ja to mam uz dlhsie |
|
|
Návrat nahoru |
|
Miki |
Zaslal: čt srpen 17, 2006 10:01 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Jenda napsal: Ahoj! Potřeboval bych poradit. Nechal jsem si v autorizovaném servisu Citroen vyměnit rozvodový řemen u Saxa 1.0i/96. Přijde mi, že něco neklape. Hned když jsem vyjel ze servisu, tak mám pocit, že mi motor moc vytáčí. Je to takový vysoký zvuk. Na jedničku a dvojku je to slyšet celkem dost, na trojku tak do půlky a potom to začne. Je to normální? Já vím, je to těžká otázka ..zvlášť, když to člověk neslyší.
Díky moc
Honza
asi moc napli remen , kdyz je to moc hlucny dej si ho trosku povolit |
_________________ http://www.saxoclub.net/phpbb2/garage.php?mode=view_vehicle&CID=4 |
|
Návrat nahoru |
|
sax sax |
Zaslal: so červen 09, 2007 6:50 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Bud je moc naplej řemen nebo to o zub přesadili což se stalo kámošce, přišli na to až v jiném servise. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Marys C5 |
Zaslal: st červen 13, 2007 10:31 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
sax sax napsal: Bud je moc naplej řemen nebo to o zub přesadili což se stalo kámošce, přišli na to až v jiném servise.
videl bych to na to presazeni tez... |
|
|
Návrat nahoru |
|
SliM |
Zaslal: pá červen 15, 2007 8:28 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
!?"presadili" !? - v autorizovanom servise !?!?
moc motorom nerozumiem, ale takáto chyba v môže rozladit celý motor - neprejavuje sa to na výkone alebo spotrebe ? O väčšom opotrebení ani nehovorím.
Keď som pozrel príručku od Haynes - keď sa dodrží správny postup, k nejakému posunutiu +- 1 či viac zubov nemôže dôjsť. Skôr so správnym napnutím remeňa môže byť problém - odporúča sa použiť nejaký originál prípravok, ktorým sa dá miera napnutia zmerať .... Ako sa to v praxi vlastne robí (napnutie) - "od oka" abo ako?
Výmena rozvodov ma tiež čaká, neniem komu ju mám zveriť - aj som rozmýšľal o nejakom originál Citroen servise (ktorý by mal mať potrebné náradie a prípravky) - ale čím ďalej tým viac ma to odrádza - sú drahý jak sviňa a vyzerá to že aj prácu strašne fušujú! |
_________________ 1.5 D, 42kW, 2001 |
|
Návrat nahoru |
|
MaTToS8806 |
Zaslal: pá červen 15, 2007 5:03 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
Daj to do hocakeho servisu ktory sa zaobera servisom aut a vymenou rozvodov ... zbytocnost ist do original citroen, mne to robil znamy ktory robi v servise kde sa opravuju len nakladaky a dodavky velke, a na saxe mi menili rozvody, olej , predne platnicky obe, sviecky , klinovy remen , palivovy olejovy a vzduchovy filter, samozrejme pri rozvodoch aj vodnu pumpu treba menit . A odvtedy som uz najazdil vyse 3000 kilakov, a nikdy nebol ziadny prolem . |
_________________ SAXO predane 17.03.2008, new car KIA RIO Sporty 1,4 16V full vybava, 97 konikov |
|
Návrat nahoru |
|
|