punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Problém s 1.5D-motor

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Problém s 1.5D-motor

saxolady
Zaslal: ne listopad 29, 2009 10:30 am Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 18. 07. 2007 Příspěvky: 5 Bydliště: pardubice
Ahoj, potřebuju "fundovanou" radu Very Happy Moje spolehlivé saxo začíná dělat problémy. Závada se objevuje téměř vždy, když auto dlouho stojí, třeba přes noc. Nastartuju (poslední 3-4 dny mě to nechytne hned, jako dřív, ale tak 3 sec.motor točí a pak to naskočí-dřív to naskočilo hned). Pak se rozjedu a třeba po 100m začne auto cukat a zastaví se motor. Pak už to s velkýma probémama chytne. Už nevím fakt co s tím a mechanik taky ne, baterka je téměř nová, ale svíčky jsem zatím nikdy neměnila (auto mám 3 roky). Jinak po zahřátí to nikdy nedělá, třeba, že by se to zopakovalo 2hodiny po předchozí jízdě. Díky za případné rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pyropas
Zaslal: ne listopad 29, 2009 11:45 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 31. 10. 2009 Příspěvky: 95 Bydliště: Mukařov
Já bych řek že to budou ty svíčky,protože jestli nebyly nikdy měněny tak je to dost pravděpodobné.

Sandman
Zaslal: ne listopad 29, 2009 11:47 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 05. 08. 2008 Příspěvky: 1500 Bydliště: Piesok
sviecky?skor zhavice sa tomu nadava nie?

vymen palivovy filter,skontroluj palivove cerpadlo,vstreky

Naposledy upravil Sandman dne ne listopad 29, 2009 12:04 pm, celkově upraveno 2 krát

Just remember Torque is what you feel and HP is not always the best to have.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
blesk65
Zaslal: ne listopad 29, 2009 12:00 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
pada ti nafta v servisu ti to odstrani za par korun,ty zhavyci svycky kdyby byli spatne chytaloby to mizarne jinak se to da zmerit jestli jsou jeste dobre

Zaslal: ne listopad 29, 2009 1:15 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 06. 2008 Příspěvky: 212 Bydliště: Tupesy u Uherskeho hradiste
měl jsem stejný problém, máš v palivové soustavě vzduch, zkus to odvzdušnit přes vstřik ale z největší pravděpodobností máš někde netěstnost(těžko říct kde, čerpadlo, těleso pal. filtru nebo špatné trubky od nafty) zkus pupmovat přes balonek a hledej kde ti prosakuje nafta

Zaslal: ne listopad 29, 2009 3:47 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 07. 01. 2009 Příspěvky: 6 Bydliště: Povazska Bystrica
ja mam ten isty problem ako ty a uz som uplne rezignoval.vymenil som snad vsetko(trisky,zhavyce,filtre nastavil som ventile,odskusal tlaky vo valcoch nastavil na novo rozvody) a stale neviem co tomu je.mozno to bude cosi s naftou ja tam mam par bubliniek ale keby na nieco prides daj sem vediet pls na forum.vela stastia
Tanja
Zaslal: ne listopad 29, 2009 3:49 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 29. 11. 2009 Příspěvky: 6 Bydliště: Hodkovice nad Mohelkou
saxolady napsal:
Ahoj, potřebuju "fundovanou" radu Very Happy Moje spolehlivé saxo začíná dělat problémy. Závada se objevuje téměř vždy, když auto dlouho stojí, třeba přes noc. Nastartuju (poslední 3-4 dny mě to nechytne hned, jako dřív, ale tak 3 sec.motor točí a pak to naskočí-dřív to naskočilo hned). Pak se rozjedu a třeba po 100m začne auto cukat a zastaví se motor. Pak už to s velkýma probémama chytne. Už nevím fakt co s tím a mechanik taky ne, baterka je téměř nová, ale svíčky jsem zatím nikdy neměnila (auto mám 3 roky). Jinak po zahřátí to nikdy nedělá, třeba, že by se to zopakovalo 2hodiny po předchozí jízdě. Díky za případné rady.

Měla jsem stejný problém po 4 hodinách .Problém se startem chytlo to až na třetí pokus a chovalo se to tak jako by spadla nafta. A byly to žhavičky.
Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Adler
Zaslal: ne listopad 29, 2009 11:17 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 1173 Bydliště: Kroměříž
dle me ti pada nafta .... skus pohledat uz s eto tu resilo ....
1)mrkni na privod nafty do cerpadla ci tam nemas bublinky ..
2)nebo skus po ranu napumpovat rucni pumpickou co je u podbehu pred ridicem .. a pak start melo by to byt lepsi
3)mrkni za palivovy filtr ze zadni strany na prirubu kde je prisrubovany casto prolina o-krouzek co tam tesni ventil na predehrevu nafty ..

ex 1,5VTd Sad //Galerie//
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
Myšák
Zaslal: st leden 06, 2010 8:37 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 06. 06. 2008 Příspěvky: 98 Bydliště: Doudleby nad Orlicí
dělalo mi to samé nevěděl jsem už co s tím až jednou jsem měnil palivoví filtr a jak je hadička od balonku do filtru ta při víměně filtru jsem se jí dotkl rukou vystříkla z ní nafta a bylo mi všechno jasný kousíček za sponkou se uklepala a byla popraskaná nafta z ní neunikala ale sála vzduch tak jsem jí skrátil a je po problému
EiFFeL
Zaslal: st leden 06, 2010 11:56 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
zhavice mi na nafte vydrzely takrka 200tkm - pak se vymenilo, 2ks ze 4 byly mrtvy...

jinak odvzdusneni palivovy soustavy - zapnout klicek a mackat balonek a uslysis uchazet vzduch, jinak odvzdusnovak je na filtru - kdyz stojis celem k motoru tak na pravy strane motoru, primo nad filtrem...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
Bishboun
Zaslal: čt leden 07, 2010 6:04 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 01. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Ústí n.L.
Musím zkusit všechny rady opět, znovu a pořádně , už jsem prolezl kde co a stále to samé...ale je faktem že mi to začlo dělat po rozvodech a výměnách filtrů. Svíčky jsem zkoušel, mám je stále původní stejně jako baterii. Nechal jsem to zkontrolovat a svíčky jsou stále jako nové (zhavý hned.. odpormají 100 ohmů), baterka ač přes kruté mrazy drží bez problému a startuju líp než tchánova Toyota RAV4... max 2x se mi to otočí a běží mezitím on tu ravku startuje jak embéčko. Nic méně pořád mám problém s tím cukáním---znovu projdu palivovou soustavu jestli někde neni dirka. Zpravidla mi to chvilku hulí jak Tatra 815 a na 500m to přestane.

Zaslal: út únor 22, 2011 8:00 am Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 11. 09. 2008 Příspěvky: 18 Bydliště: Zlín
Bishboun napsal:
Musím zkusit všechny rady opět, znovu a pořádně , už jsem prolezl kde co a stále to samé...ale je faktem že mi to začlo dělat po rozvodech a výměnách filtrů. Svíčky jsem zkoušel, mám je stále původní stejně jako baterii. Nechal jsem to zkontrolovat a svíčky jsou stále jako nové (zhavý hned.. odpormají 100 ohmů), baterka ač přes kruté mrazy drží bez problému a startuju líp než tchánova Toyota RAV4... max 2x se mi to otočí a běží mezitím on tu ravku startuje jak embéčko. Nic méně pořád mám problém s tím cukáním---znovu projdu palivovou soustavu jestli někde neni dirka. Zpravidla mi to chvilku hulí jak Tatra 815 a na 500m to přestane.

Ahoj, přišel jsi nakonec na tu závadu? Řeším teď něco podobného...

Zaslal: út únor 22, 2011 8:21 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 18. 12. 2010 Příspěvky: 1013 Bydliště: Martin - Priekopa, SK
[quote="pyropas"]Já bych řek že to budou ty svíčky

Tam nie su sviecky ale zhavice
Bishboun
Zaslal: út únor 22, 2011 9:12 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 01. 2007 Příspěvky: 165 Bydliště: Ústí n.L.
Asi jo, nakonec jsem zjistil, že žhavící svíčky sice žhaví, ale hůř a hůř. Inu tak jsem koupil 4x nové a problém byl stejný ale jen díky tomu, že dva kusy byly KO (reklamace) JInak už předtím jsem ty svíčky měřil a někdo mi řekl že maj mít 100 Ohmů ......ani prdlačku maj mít 0,9 - 1,1 Ohmu, takže ty žhavičky jsem po 250 000km vyměnil a raději i s baterkou. To cukání zřejmě způsobila zima okolo -10°C protože mi to chytlo jen na jeden válec a tlakem se postupně zapalovali ostatní. Hold souhra všeho špatného (zhavičky měli 13let a 250 000km, baterka 8 let stará a mraz -10 a míň.) Jak se oteplilo tak startuju na první otočení. Zřejmě to s rozvodama nemělo co dělat.

Zaslal: út únor 22, 2011 9:42 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 18. 12. 2010 Příspěvky: 1013 Bydliště: Martin - Priekopa, SK
To by mohlo vyriesit bud vymenit palivovy filter, alebo pridat aditivum do nafty. A ked nie servis Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: