Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Kolísání otáček |
Michalmb |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 3:47 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Nazdarek lidičky potřeboval bych poradit s kolísáním otáček na saxu 1.6VTS 65 Kw. Jestly mate někdo radu čím by to mohlo být tak pište..děkuji |
|
|
Návrat nahoru |
|
Joshua |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 4:59 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
pozri viacero tem, bolo tu o tom pisane az az, kazdy druhy tu ma tento problem, najlepsie asi neriesit |
_________________ by Joshua
1.1 60 hp rulezz |
|
Návrat nahoru |
|
Michalmb |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 6:56 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Možná to má každý druhý ale ja bych to chtěl nějak vyřeši... Dělalo mi to dva měsice spatky .pak to na měsíc přestalo a ted je to tu znova . Příjde mi že to dělá když je venku kolem 0 ..a mě to strašně sere...proto prosím vás saxaky o radu... Rád bych to nějak spravil...dik |
|
|
Návrat nahoru |
|
Casari |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 7:22 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
mi to dela na 1.1 taky kdyz v zimne tesne po nastartovani parkrat nezmacku plyn tak to i chcipne proste bud v klidu a pockej si na jaro
ja to teda nejak neresim |
_________________ Saxo 1.1, 44KW, červená, zatím bez větších úprav
čím dřív zemřeš,tím dýl budeš mrtvý...
http://casari.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 7:53 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
taky mi to dělá ale když před nastartováním chvily počkám než vypne čerpadlo tak to pak dělá mnohem méně. Příjde my že tesně po startu čerpadlo nestíhá pokud nestačilo natlakovat před startem. Něco jako když padá benzín. Takže sem si zviknul teďka při startování chvíly koukat na rosvícené kontrolky a až pak startovat. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 8:24 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mi taky obcas kolisal volnobeh. Nedavno ale prestal drzet uplne a pokazde chcipal, takze jsem rozdelal klapku a vycistil klapku a hlavne ten kanalek u krokoveho motorku a krokovy motorek. Zabralo - volnobeh drzi v pohode a nekolisa. Akorat mi teda auto po zapojeni baterky nechtelo jet a kdyz jsem se rozjel, tak se dusilo (fungoval jenom volnobeh). Po zahrati motoru se to ale zpravilo a od te doby je to OK. Podle diagnostiky mam vadnou lambda sondu - proto auto nechtelo jet - ridici jednotka si to po odpojeni baterky musela prebrat a prejit do "nouzoveho rezimu" bez lambdy.. diky tomu ted jezdim za neco pres 8 litru, ale hlavne jezdim |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
Michalmb |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 9:22 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
Tak dik za radu skusím jí vyčistit a uvidim...akorát je mi divné proč to děla většinou jen když je chladno...ale pak mi to kolísá aji při zahřátem motoru...skusím a uvidím dik |
|
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 9:58 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
U studenych startu se prave lambda projevi nejvice - protoze je motor studeny, tak je spalovani nedokonale a tak vznika vice splodin a lambda to musi vice korigovat.. Pry kdyz nefunguje, tak byva pri studenem startu bily kour z vyfuku, ale nevim jestli to neni normalni |
|
Návrat nahoru |
|
Michalmb |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 10:26 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
lazik napsal: U studenych startu se prave lambda projevi nejvice - protoze je motor studeny, tak je spalovani nedokonale a tak vznika vice splodin a lambda to musi vice korigovat.. Pry kdyz nefunguje, tak byva pri studenem startu bily kour z vyfuku, ale nevim jestli to neni normalni
Při studenem statu je normalní bílý kouř... |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 10:39 pm |
|
|
|
zalezi jak se kolisani projevuje - me treba se stava ze nastartuju, necham bezet na volnobeh a po case se to dostane do stavu kdy to zacne kuckat a dusit se otacky padaji k 500 pak uz to snad i vynecha a pak se vetsinou udusi... uz se mi stalo ze se probral naskocil a bezel dal no problem, ale to zatim jednou... takova mala nevyresena zahada... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
Michalmb |
Zaslal: ne prosinec 06, 2009 11:27 pm |
|
|
NĚMÁ NÁVŠTĚVA
|
EiFFeL napsal: zalezi jak se kolisani projevuje - me treba se stava ze nastartuju, necham bezet na volnobeh a po case se to dostane do stavu kdy to zacne kuckat a dusit se otacky padaji k 500 pak uz to snad i vynecha a pak se vetsinou udusi... uz se mi stalo ze se probral naskocil a bezel dal no problem, ale to zatim jednou... takova mala nevyresena zahada...
tak to je něco podobnýho akorat mě to dělá ted jak je zima furt i když je motor zahřatý..a strašně moc by mě zajimalo co to dělá...A je to dost nepříjemný když někam přijedu a vyřadím a začnou kolísat otačky a všichni čumí Potřebuji prostě zjistit co to je .... |
|
|
Návrat nahoru |
|
Sandman |
Zaslal: po prosinec 07, 2009 7:44 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
EiFFeL napsal: se to dostane do stavu kdy to zacne kuckat a dusit se otacky padaji k 500 pak uz to snad i vynecha a pak se vetsinou udusi,ale to zatim jednou... takova mala nevyresena zahada...
presne toto iste mi spravilo v pavove ako si pamatas,potom este na jednom zraze,a po case mi to zacalo robit furt |
_________________ Silver 16V - "Holobyt"
Just remember Torque is what you feel and HP is not always the best to have. |
|
Návrat nahoru |
|
Joshua |
Zaslal: po prosinec 07, 2009 7:58 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
tak ako tu chalani píšu, robí mi to len v zime, takže netoč hneď, chvíľu poobdivuj svietiace kontrolky a potom natoč. Ja dvakrat brnknem na plyn a je to oukej, pretoze by mi to inac asi tak po cca. 10 sekundach zdochlo... Ber to tak je to neduh saxa a za tu namahu pri "oprave" to nestoji, najma ked tu v podstate nikto neprisiel na 100% pricinu tejto srandy. Ale ak ti kolisaju otacky aj pri zahriatom motore a pod, tak by som aj ja asi riesil... |
_________________ by Joshua
1.1 60 hp rulezz |
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: po prosinec 07, 2009 8:40 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Jeste to muze byt to zazracne cidlo teploty co nedavno v nejake diskusi propagoval Mirek (VTSko), ne? To pry pomuze skoro na vsecko |
|
Návrat nahoru |
|
vtsko |
Zaslal: po prosinec 07, 2009 12:14 pm |
|
|
|
hehe...chlapci,ako v skolke...dajte si do poriadku klapku,cidlo/cidla,kto ma alebo by mal mat ,,EGR,, ventil a hlavne si dajte do poriadku dobijanie.
Vsetko uz mam,okrem dobijania za sebou...takze ak to vydrzi,po zime sa zrepasuje alternator a bude vsetko ok. |
_________________ Saxik 1.6 16V VTS
r.v. 2002, 125,5ps
vaha prazdneho auta 920kg
http://saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=3547&postdays=0&postorder=asc&start=0 |
|
Návrat nahoru |
|
|