punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Nestartuje

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Nestartuje

martin_pneuservis
Zaslal: pá prosinec 18, 2009 9:06 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 04. 11. 2009 Příspěvky: 12 Bydliště: Otrokovice
Zdarec kluci, jsem tu ještě nováček, ale mám Citroena saxo 1.6 8v 72Kw. Potřeboval bych poradit, popř. píchnout. Mám problém s ranníma startama, pokaždé co sednu do auta ráno a je víc jak -2 stpně a stratuju tak se mi motor jen protáčí a ani neškytne, jen po chvíli dvakrát ocelově procvakne při startování.Ale když je teplo, nebo když to nechám v práci na zvedáku tak to chytne na drc. Měl jsem to napichlé i na diagnostice( sice to nebyla diagnostika na Citroeny,ale Peugeoty a nic jsme nenašli ).

Taky jsme řešili, že během jízdy mi začala problikávat kontrolka imobilizéru a pak už blikala normálně. Dle diagnostiky, jsem měl na Imobilizéru pořád načtený klíček. Zkoušel jsem nakodovat jen jeden klíč a nastartoval bych ho i kancelářskou sponkou, kdybych si dal práci. Takže imobilizér to není.

Vyměnil jsem palivový filtr, zítra tam dávám zpět staré svíčky a Velfobin mám nachystaný po ruce.
Jen jsem se chtěl zeptat, jestli neměl někdo už taky takový problém.Kluci díky moc

Martin
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martanc
Zaslal: pá prosinec 18, 2009 9:10 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
no řekl bych klasickej zimní problém. baterka

martin_pneuservis
Zaslal: pá prosinec 18, 2009 9:13 pm Odpovědět s citátem
No právěže baterka je taky nová. myslím že je to benzín, že jsem tam někde chvístnul s benzínem vodu.Jinak se chystám zítra na kontorlu vstřiků, jestli při startování stříkají a na svíčky, ty dám nové. Jinak pak nevím.
martanc
Zaslal: pá prosinec 18, 2009 9:23 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
vtom případě tam nalej ten velfobin nech auto někde prohřát, nastartuj abys spotřeboval to co je v trubkách a další ráno uvidíš

blesk65
Zaslal: pá prosinec 18, 2009 9:25 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
to nasere Very Happy vstriky maji mit odpor mezi 14az 15 ohmy
voda v benalu vylouceno to by ti nejelo vubec
kdyz ti v necem dvakrat zacvaka to je zatrolena vec pak dej vedet jak to dopadlo a cim to je

Zaslal: pá prosinec 18, 2009 9:34 pm Odpovědět s citátem
Kluci děkuji za rady a podporu. Jen jsem se chtěl zeptat, jestli se ten odpor na vstřikách měří normálně na prudko, že vytáhnu štekr a naměřím, že.
A taky jsem chtěl říct, že doufám, že to je ten benzín, ono to totiž startuje sporadicky, jednou jo a jednou ne.
No prostě zítra vytáhnu startovací lištu a zkusím nastartovat jestli skácče jiskra a pak se mrknu jestli po startování a nechytnutí mám mokré svíčky......

Jo kluci, nevíce jestli 1.6 8V má štelovatelné ventily, nebo má hydraulické zdvihátka?
Nebyl jsem ještě v tom, ale taky by chtěly případně seřídit.
blesk65
Zaslal: pá prosinec 18, 2009 10:07 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
ne 8V ma nadzvihátka ještě a ventily jsou neštelovatelne
vytáhneš kabel a měříš na prudko Very Happy
špatný ventil se projevuje i takovým plynulím cvakáním ale jěště muže fungovat jinak mam dobre vstřiky doma kdybys chtel Wink

Zaslal: pá prosinec 18, 2009 10:15 pm Odpovědět s citátem
No čoveče zítra poměřím ty vstřiky a prostě si to celé projdu, jsem takový ťunťa, takže když.Tak to musí být... Jestli to bude vstřikama, stejně je vytáhnu ven a projdu si je tak bych Ti určo zavolal, nebo by jsme se domluvili a vzal bych je od Tebe.Máš k Těm vstřikům Ty náhradní kroužky těsníci, nebo když jsi měnil vstřiky tak jsi tam nechal ty stré. Víš jestli je to bez problému...

Ale cvakání ventilů to není, jak startuju víc jak třeba 5 sekund tak mi 2krát za sebou cvakne. Při dalším startu to už necvaká.No zítra ti sem napíšu jak jsem pokročil jo. Díky za rady.
martin_pneuservis
Zaslal: pá prosinec 18, 2009 10:26 pm Odpovědět s citátem
Čoveče ještě jsem se Tě chtěl zeptat, jestli nevíš, jaký má mít odpor ta lišty na svíčky, ten celý modul?
Zrovna bych se pokusil si proměřit i to.
blesk65
Zaslal: pá prosinec 18, 2009 10:30 pm Odpovědět s citátem
ty tesnici gumicky nedavam nove drzija zatim bez problemu hlavne nech trochu spadnout benal,po spadnuti benalu pri vytahovani vstriku otocis palivovou ramu dolu a vstriky nahoru pak ti ani kapka benalu nevytece
pokud ti neco cvaka tak to je vetsinou rele pod ridici jednotkou

Zaslal: pá prosinec 18, 2009 10:34 pm Odpovědět s citátem
jinak kdybys nemel stesti tak diagnostiku skoro zadarmo dela jirka wolf z nedakonic ma cas jen pres vykend
jeho icq 246088638

Zaslal: so prosinec 19, 2009 8:04 am Odpovědět s citátem
Už to řeším, počasí mi nepřeje je -12 což vím, že nenastartuju za žádného režimu, takže teplá garáž!
blesk65
Zaslal: so prosinec 19, 2009 9:40 am Odpovědět s citátem
to je jednoduch jek facka Very Happy ted to chce udelat diagnostiku v zamrzlem stavu on ti projede vstriky relatka a vse co je na elektro a hned uvydis,neco ti primrza ale co Question

Zaslal: so prosinec 19, 2009 10:24 am Odpovědět s citátem
no jo, to jsem si taky myslel, že když mi to nestartuje, tak že to lece zjistím na diagnostice, ale pokaždé když dojde kámoš s diagnostikou tak je vše v pořádku a nastartuju kdykoli. Ale stejně v paměti závat nezůstane žádný chybný kod.
martin_pneuservis
Zaslal: so prosinec 19, 2009 2:18 pm Odpovědět s citátem
Tak jsem to měl celé rozdělané. Zjistil jsem měřením, že mi nejde po vsunití klíče do zapalování a otočení na dvojku šťáva do čerpadla, takže to ani netlačí. Začalo mi velice divoce procvakávat relé pod řídící jednotkou. A po i vyndání klíče ze spínačky se mi asi 2 hodiny v kuse nastavovala klapka sání a cvakalo relátko. takže všechno je špatně. ještě vyčkávám na rozmrznutí, bo dnešních -12 bylo fascinující.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: