Autor |
Zpráva |
< Servis ~ V zimě mě nejdou zavírat dveře |
Crack |
Zaslal: so říjen 04, 2008 12:44 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Ted když začíná být zima,tak mě nejdou na saxu zavírat dveře,mlátím s tím jak hluchej do vrat a zaboha dveře nedržej v zámku,po delší době se to povede.Když se auto zahřeje a vylejzám,tak už je to bez problému,nevíte někdo co by to mohlo bejt za problém,vím že to je dost častý na saxech!Promazaní a posunutí zamku mě nepomohlo!Jde o saxo 1,1 rv.:99 dík moc |
_________________ Citroen Saxo VTS 16V ... 1/4 míle za 15,220 http://www.saxoclub.net/index.php?ind=gallery&op=section_view&idev=117&order=&st=0 |
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: so říjen 04, 2008 2:20 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Crack napsal: Ted když začíná být zima,tak mě nejdou na saxu zavírat dveře,mlátím s tím jak hluchej do vrat a zaboha dveře nedržej v zámku,po delší době se to povede.Když se auto zahřeje a vylejzám,tak už je to bez problému,nevíte někdo co by to mohlo bejt za problém,vím že to je dost častý na saxech!Promazaní a posunutí zamku mě nepomohlo!Jde o saxo 1,1 rv.:99 dík moc
podle mě nový ten zámek...když je zima zatuhne a "nezacvakne" dveře... |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: so říjen 04, 2008 2:27 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
Lukes.2002 napsal: Crack napsal: Ted když začíná být zima,tak mě nejdou na saxu zavírat dveře,mlátím s tím jak hluchej do vrat a zaboha dveře nedržej v zámku,po delší době se to povede.Když se auto zahřeje a vylejzám,tak už je to bez problému,nevíte někdo co by to mohlo bejt za problém,vím že to je dost častý na saxech!Promazaní a posunutí zamku mě nepomohlo!Jde o saxo 1,1 rv.:99 dík moc
podle mě nový ten zámek...když je zima zatuhne a "nezacvakne" dveře... je to mozne ....skus ho prestreknut rozmrazovacom zamkov a potom trebars WDckom ...mozno to pomoze |
_________________ Saxo VTS120 1.6 16v, r.v. 2000, 1/4 Mile - 15.227 s, 1/4 MPH - 95.042 km/h
Renault Clio Sport 182
|
|
Návrat nahoru |
|
Lukes.2002 |
Zaslal: so říjen 04, 2008 3:36 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
skokan napsal: Lukes.2002 napsal: Crack napsal: Ted když začíná být zima,tak mě nejdou na saxu zavírat dveře,mlátím s tím jak hluchej do vrat a zaboha dveře nedržej v zámku,po delší době se to povede.Když se auto zahřeje a vylejzám,tak už je to bez problému,nevíte někdo co by to mohlo bejt za problém,vím že to je dost častý na saxech!Promazaní a posunutí zamku mě nepomohlo!Jde o saxo 1,1 rv.:99 dík moc
podle mě nový ten zámek...když je zima zatuhne a "nezacvakne" dveře... je to mozne ....skus ho prestreknut rozmrazovacom zamkov a potom trebars WDckom ...mozno to pomoze
jemožný že někde vevnitř bude porezlí nebo nějáká prdlá pružinka....asi zkusit nový |
_________________ ex -1.5 D/42kw/2002 ! Modré Saxo spz za oknem "Alibaba"....těžko přehlednout
ex - VTS/1.6 8V/65kw/2000 ! Modré Saxo
ex - Ford Mondeo ST220/3.0 24V/166kw/ zase Modré
Alfa Romeo 159 Sportwagon |
|
Návrat nahoru |
|
CVakk |
Zaslal: so říjen 04, 2008 3:46 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Crack napsal: Ted když začíná být zima,tak mě nejdou na saxu zavírat dveře,mlátím s tím jak hluchej do vrat a zaboha dveře nedržej v zámku,po delší době se to povede.Když se auto zahřeje a vylejzám,tak už je to bez problému,nevíte někdo co by to mohlo bejt za problém,vím že to je dost častý na saxech!Promazaní a posunutí zamku mě nepomohlo!Jde o saxo 1,1 rv.:99 dík moc
to stejny dela i me, ale jen nekdy kdyz bylo kolem 5stupnu nebo kdyz je hodne vlhko a auto mam venku, ale vzdy jen rano....resim to tak ze dvere zaklapnu jen za ten prvni hacek, jde to zlehka..a pak zevnitr jen zatahnu za dvere k sobe a pekne zaklapnou na doraz....musim se na to taky podivat a neco vymyslet |
_________________ -- 1.4 VTS
-- golf III GTi 2.0 16v
-- 1.6 16v VTS |
|
Návrat nahoru |
|
butthead |
Zaslal: so říjen 04, 2008 4:03 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
CVakk |
Zaslal: so říjen 04, 2008 4:47 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
butthead napsal: mne to hosi robilo tiez a u mna boli pricinou ztuhnute(zmrznute) tesnenia. Ale neriesil som to. Radili mi natierat to na zimu nejakym glycerinom. ... cuss
nam nebo me urcite to delalo i ted kdyz bylo kolem 10 stupnu |
-- golf III GTi 2.0 16v
-- 1.6 16v VTS |
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: so říjen 04, 2008 4:59 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
CVakk |
Zaslal: so říjen 04, 2008 8:51 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Crack napsal: Nám to dělá už v tomhle počasí,ráno večer,přes den většinou ne,to je teplejc.Prostříkal sme to WDčkem a pak konkordem,uplně stejný.Ten rozmrazovač nevím když ještě nemrzne,ale můžu to zkusit.
to musi bejt neco mechanickyho, ranou ty dvere nejdou zabouchnout, ale "zatlacit" jdou...musim se na to mrknout je to divny |
-- golf III GTi 2.0 16v
-- 1.6 16v VTS |
|
Návrat nahoru |
|
mattell |
Zaslal: po říjen 06, 2008 8:18 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
jsem rád že nejsem sám, mě to dělá totéž, když se ochladí na těch 5 stupňů a míň tak řidičovy dveře nejdou zabouchnout, jen se chytí na první háček, vyjedu a po chvilce, to se snad ani uvnitř nic neohřeje tak to a zavřít jde! V létě a při teplotách nad cca 5-10 stupňů jdou dveře naprosto bez problémů zavírat... těsnění je good, to ošetřuju před každou zimou, čepy v pohodě, WD nepomáhá.. |
|
|
Návrat nahoru |
|
CVakk |
Zaslal: po říjen 06, 2008 10:59 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
mattell napsal: jsem rád že nejsem sám, mě to dělá totéž, když se ochladí na těch 5 stupňů a míň tak řidičovy dveře nejdou zabouchnout, jen se chytí na první háček, vyjedu a po chvilce, to se snad ani uvnitř nic neohřeje tak to a zavřít jde! V létě a při teplotách nad cca 5-10 stupňů jdou dveře naprosto bez problémů zavírat... těsnění je good, to ošetřuju před každou zimou, čepy v pohodě, WD nepomáhá..
je to prostě další ze záhad Saxofonů no...treba posledni tyden me to neudelalo a to bylo taky celkem chladno... |
-- golf III GTi 2.0 16v
-- 1.6 16v VTS |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: po prosinec 21, 2009 3:16 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
sory že oživuju staré téma ale povedlo se už někomu vyřešit tenhle problém? U mě se akorát objevil, prostě dveře nejdou zavřít zůstanou na první poloze a dou zavřít až po pár minutách, už to začínalo blbnout loni ale letos jak sou celkem velký mrazy je to fakt hrůza chci to něak vyřešit ale mněnit zámek se mi nechce. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: út prosinec 22, 2009 11:47 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
A neni to zatuhlou vazelinou v zamku? Nepomohlo by ten zamek vyndat, vymachat v benzinu nebo necem takovem a pak tam nacpat trochu nove bile vazeliny nebo neceho podobneho? Jenom tipuju |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út prosinec 22, 2009 11:51 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
no dneska sem to vzal důkladně silikalem padla na to skoro půlka spreje a zdá se že se to zlepšilo ale dneska neni tak velká zima tak uvidíme |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
tomsi91 |
Zaslal: út prosinec 22, 2009 4:37 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Když byl ten největší mráz, taky jsem po ránu zabouchl dveře až na podruhé. Potom jsem nastartoval a řadící páka se pohybovala pomalu ztuhle, pak když jsem poprvé brzdil. prvních několik metrů to téměř vůbec nebrzdilo. no a když jsem přijel a koukal pod kapotu, měl jsem mokro okolo odvzdušňovacího kohoutu na chladiči, kam jsem dával těsnění, abych ho nemusel měnit když netěsnil. To vše když jde teplota pod -15°C jindy bez problému. |
|
|
Návrat nahoru |
|
|