Autor |
Zpráva |
< Tuning ~ angel eyes + xenon |
pyropas |
Zaslal: pá leden 08, 2010 10:13 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Mám angel eyes a chci tam dát xenony,ale u těch světel když rozvítím dálkový tak mi zhasnou potkávačky.Tak mě tak napadlo jestli to těm xenonům nebude moc vadit,protože když zase zpátky přepnu na potkávačky tak se musej znova nastartovat,ne??? |
_________________ Trpím nemocí zvanou SAXOodní mimóza
http://pyropas.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: pá leden 08, 2010 10:20 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
bude jim to trochu vadit, ale bud to zapojis tak, aby ti potkavacky nezhasinaly nebo budes jezdit jenom na parkovacky. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
pyropas |
Zaslal: pá leden 08, 2010 10:29 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
MrChodnyCZ napsal: bude jim to trochu vadit, ale bud to zapojis tak, aby ti potkavacky nezhasinaly nebo budes jezdit jenom na parkovacky.
To je dobrej nápad,ale to tam potečou dost velký proudy a neshoří mi náhodou páčka?A hlavně jak se to tam dá udělat,aby mi to svítilo najednou? |
_________________ Trpím nemocí zvanou SAXOodní mimóza
http://pyropas.rajce.idnes.cz/ |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: pá leden 08, 2010 10:35 am |
|
|
|
zarovky napojit pres pojistku naprimo a ovladat je relatkama. Pak by to pacce nemelo nijak vadit. Tusim tu byl nekde navod, skus pohledat nebo se ozve nekdo, kdo to bastlil. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
pyropas |
Zaslal: pá leden 08, 2010 10:53 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
|
Návrat nahoru |
|
jasanos |
Zaslal: pá leden 08, 2010 11:00 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
ja zatim jezdim tak, ze kdyz nejede zadny auto, tak tlumeny zvednu a kdyz jede proti me,tak dam dolu zas...pac kdyz sem je mel novy xenony v AE, tak sem dal dalkovy, auto jelo proti me a nez se ty xenony nazhavily zas,tak je to docela doba a i o hubu...kdyz bych to zapojil bez pojistky a jen vyvedl draty,tak by se nic stat nemuselo ne? |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá leden 08, 2010 12:13 pm |
|
|
|
tak jsou dva způsoby jak to udělat, ten jednoduší je že propojíš přes diodu přímo patice v každém světle, dioda je tam kvůli tomu aby potkávačky fungovaly samostatně kdežto při přepnutí na dálkový aby zůstaly svítit. Diodu umístíš ve směru od dálkovejch k potkávačkam ale musí to bejt dostatečně silné diody na velkej proud např takové jako sou v alternátoru ty snesou asi 20A.
Druhej způsob je překopání elektriky na světla pomocí dvou relé a to tak že kabely které jdou od páčky ke světlům odpojíš a mýsto páčky na ně napojíš silové obvody relé. Ovládací obvody relé napojíš na páčku.
zapojení kontaktů relé bude následující:
85- kostra
86- novej kabel od páčky na potkávací /dáková světla
87- 12V
30- kabel k potkávacímu/dálkovému světlu
Propojení diodou v tomto případě můžeš uďelat rovnou na ovládací části relé, v tomto přípaďe tam nepotečou skoro žádný proudy takže stačí dát obyčejnou diodu mezi vývody 86 na obou relé a to ve směru od dálkového k potkávacímu. Snad se to dá pochopit. |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
jasanos |
Zaslal: pá leden 08, 2010 1:01 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: tak jsou dva způsoby jak to udělat, ten jednoduší je že propojíš přes diodu přímo patice v každém světle, dioda je tam kvůli tomu aby potkávačky fungovaly samostatně kdežto při přepnutí na dálkový aby zůstaly svítit. Diodu umístíš ve směru od dálkovejch k potkávačkam ale musí to bejt dostatečně silné diody na velkej proud např takové jako sou v alternátoru ty snesou asi 20A.
Druhej způsob je překopání elektriky na světla pomocí dvou relé a to tak že kabely které jdou od páčky ke světlům odpojíš a mýsto páčky na ně napojíš silové obvody relé. Ovládací obvody relé napojíš na páčku.
zapojení kontaktů relé bude následující:
85- kostra
86- novej kabel od páčky na potkávací /dáková světla
87- 12V
30- kabel k potkávacímu/dálkovému světlu
Propojení diodou v tomto případě můžeš uďelat rovnou na ovládací části relé, v tomto přípaďe tam nepotečou skoro žádný proudy takže stačí dát obyčejnou diodu mezi vývody 86 na obou relé a to ve směru od dálkového k potkávacímu. Snad se to dá pochopit.
a kdyz by se to dalo uplne natvrdo jen dratama, tak by se stalo co? |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá leden 08, 2010 1:19 pm |
|
|
|
tak by se při rosvícení potkávaček rosvítily dálkový, defato bys tam udělal zkrat a svítilo by všechno nezávisle na poloze spínače pod volantem |
|
Návrat nahoru |
|
jasanos |
Zaslal: pá leden 08, 2010 1:58 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
martanc napsal: tak by se při rosvícení potkávaček rosvítily dálkový, defato bys tam udělal zkrat a svítilo by všechno nezávisle na poloze spínače pod volantem
tak to jo...dik hele.. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Krtecek |
Zaslal: pá leden 08, 2010 5:02 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
No ono by stačilo vyměnit jenou tu páčku co máš v autě myslím že ZX má stejnou a a má to že svítí normálně a pak se k tomu pustí dálkové. Nomrální světla mají žárovku na H4 takže tam se to jenom přepíná. Stačí vyměnit pouze tu páčku. |
_________________ ex: Citroen Saxo 1.5D ASD Desing
Peugeot 207 110 GT |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: pá leden 08, 2010 5:28 pm |
|
|
|
bohužel ZX má stejnou páčku pouze s AX, oproti saxu tam chybý kroužek na mlhovku |
|
Návrat nahoru |
|
Krtecek |
Zaslal: pá leden 08, 2010 10:21 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
martanc napsal: bohužel ZX má stejnou páčku pouze s AX, oproti saxu tam chybý kroužek na mlhovku
no tak vždyť byly ZX s mlhovkama ne? Tak pak už jedině z Xsary nějaké straší VTS to by možná šlo. Pač jsem to viděl na jednou autě jak to to ak měl borec udělané, měl tam AE a tu páčku z nějého jiného auta. |
_________________ ex: Citroen Saxo 1.5D ASD Desing
Peugeot 207 110 GT |
|
Návrat nahoru |
|
P.E.T.R |
Zaslal: pá leden 08, 2010 10:48 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
nebo pořídit kvalitnější xenony bez prodlevy |
_________________ 2000 Saxo VTS 1.6 16V race car
2000 Saxo VTS 1.6 16V civil
2001 Peugeot 607 3.0 V6
2003 Mercedes-Benz Vito II 115CDi
Český pravopis je freeware, ale v žádném případě není open source! Používej dle libosti, ale nemodifikuj ho! |
|
Návrat nahoru |
|
jasanos |
Zaslal: pá leden 08, 2010 11:07 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
ted uz bych kvalitnejsi koupil urco,stali me necelejch 1500,ale svitej paradne a ani neoslnuju,mam to sklopeny dolu proti autum |
|
|
Návrat nahoru |
|
|