punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Fotky z bouračky Lamba

Autor Zpráva

<  Fotky a videa  ~  Fotky z bouračky Lamba

nok
Zaslal: po srpen 28, 2006 6:18 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 22. 02. 2005 Příspěvky: 243 Bydliště: Zlín
To video bolí ikdyž to není moje. Je jasné, že takový malý hasičák nepomůže, ale člověk má aspoň lepší pocit.

Zaslal: út srpen 29, 2006 9:07 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 15. 03. 2005 Příspěvky: 46 Bydliště: Chomutov
On by ten hasičák i stačil, dneska už ale nikdo ani netuší jak hořící auto správně uhasit. Před dvaceti lety mě v autoškole učili a promítali k tomu i film že největší chybou je otevřít kapotu. Všechny tyto hasičáky jsou halonové a hasí na principu zamezení přístupu kyslíku, takže kapotu jen trošičku pootevřít a celý hasičák vystříkat do motorového prostoru. Pokud to nestačí mám smůlu, nic lepšího ale udělat nemůžu a otevřením kapoty auto jen spolehlivě odepíšu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
dyk77
Zaslal: st srpen 30, 2006 6:21 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
No já chodim v práci na požární školení a vím, že hasit se má pokud možno odspodu a hlavně ne proti větru, což teda u motoru asi špatně půjde, ale s tím názorem, že je dobré kapotu jen pootevřít souhlasím ( hodně opatrně ).
To na jakém principu hasičák funguje záleží na jeho složení. Jeden hasí tím, že oheň udusí ( např. práškový, pěnový ) a jiný ho zase podchladí ( sněhový ).

Rozhodně bych neřekl, že ten sprej je na nic. Četl jsem článek, že jedinec nemá sice moc velkou šanci auto uhasit, ale že se počítá s určitou solidaritou řidičů a když vám na pomoc s hasičáčkem přiběhne ještě jeden nebo dva, tak už se to zachránit dá. Pokud by nikde nikdo zrovna s hasičákem nebyl, napral bych ten svůj na místo původu požáru, abych oheň alespoň pozdržel a vypomohl si ještě pak třeba hlínou nebo pískem z okolí. Normálně bych to tam surově naházel. Já sice hasičák v autě nemám, ale půjdu do něj to už mám rozhodnuto.

Jeden příklad ze života. Dědovi kdysi pěkně zahořel na chalupě Moskvič a šel kolem hasič, vzal z auta právě takový malý 1Kg hasičák a s přehledem to uhasil. Doba hoření byla alespoň minutu. Shořela přední maska a hadičky + nějaké kablíky. Baterka byla tenkrát ještě asfaltová, tak byla jen mírně rozteklá, ale fungovala. Odtáhlo se to místního JZD, vyměnilo se těch pár dílů, které tam pasovaly i z kombajnu a druhý den se jelodomu Very Happy

Spotřeba CITROEN SAXO
dave_m
Zaslal: st srpen 30, 2006 6:49 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
dyk77 napsal:
Odtáhlo se to místního JZD, vyměnilo se těch pár dílů, které tam pasovaly i z kombajnu a druhý den se jelodomu Very Happy

Mr. Green po dlouhe dobe sem se zasmal, az sem se za bricho popadal Mr. Green

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
dyk77
Zaslal: st srpen 30, 2006 8:06 pm Odpovědět s citátem
dave_m napsal:
Mr. Green po dlouhe dobe sem se zasmal, az sem se za bricho popadal Mr. Green

Voe to je fakt. Spojka a jiný věci, prostě šup směr kombajn - Moskvič a jelo se. Rusáci to měli po válce doma rosekaný od Germánů, tak udělali stroj na výrobu spojkové lamely a ládovali to do všeho Very Happy

Spotřeba CITROEN SAXO
dave_m
Zaslal: st srpen 30, 2006 9:13 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
dyk77 napsal:

Ja vim, ze je to fakt. Vartburg (snad se to tak pise Very Happy ) ma rozpulene motor z Americkyho letadla (mozna chevrolet). Ale kdyz si to tak predstavis, ze bys ted vzal na Saxo nejaky dily z jinyho motorovyho stroje ... Mr. Green Nektery veci nejdou na jinou motorovou verzi, nedej boze z jinyho citroenu Very Happy Proste me tak pobavila predstava, jak to tahnete do JZD a vymenujete dily z kombajnu Mr. Green

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
dyk77
Zaslal: st srpen 30, 2006 9:53 pm Odpovědět s citátem
Asi by zemědělci neměli brzo s čím jezdit Laughing

Voe umíš si představit přední názazník na Saxo z nějakého kultivátoru a ještě s pluhem Mr. Green

Spotřeba CITROEN SAXO

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 2 z 2
Jdi na stránku Předchozí  1, 2

Přejdi na: