punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Olejovy filter

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Olejovy filter

Marlev1
Zaslal: po květen 18, 2009 4:14 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 17. 05. 2008 Příspěvky: 15 Bydliště: Sereď , Slovensko
Ahojte chystam sa vymenit olej a olejovy filter, len neviem kde je ten filter. Mam 1.1 r.v. 2001 a v knizke je zobrazeny zospodu na prednej casti, lenze ja ho tam nikde nemam. Tak asi bude niekde vo vrchnej casti nie? Lenze tu nabojnicu nikde nevidim. Nebude sa tam menit iba nejaka vlozka?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
blesk65
Zaslal: po květen 18, 2009 9:00 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
nech si vymenit olej v servisu pokud nemas olejove kamna tak budes mit potiz s likvydaci Very Happy

http://www.dilyfiatov.cz/p966-olejovy-filtr/

jinak podle toho obrazku ho najdes vsechny olej filtry vypadaj stejne a vetsinou jsou stejny kdyz budes davat novy filtr tak na filtru je tesneni gumove tak ho potri olejem abys ho neutahoval na sucho predejdes poskozeni tesneni

Zaslal: út květen 19, 2009 9:49 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
no vetšina sax má asi normální filtr ten celokovovej ale vým že pár sax má jen papírovou vložku v pouzdře, něco takového co měli stodvacítky Very Happy

Marlev1
Zaslal: út květen 19, 2009 2:03 pm Odpovědět s citátem
JAPONSKÝ TURISTA Založen: 17. 05. 2008 Příspěvky: 15 Bydliště: Sereď , Slovensko
Dakujem hosi, ale aj tak tam mam iba tu papierovu vlozku a je v predu pod termostatom.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
blesk65
Zaslal: út květen 19, 2009 4:58 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
tak to promin ze jsem te zmatl ja fakt netusiz ze jeste neco takoveho muzou dat na auto

Zaslal: út květen 19, 2009 6:23 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 17. 05. 2008 Příspěvky: 158 Bydliště: Úvaly u Prahy
no je fakt, ze mechanik kdyz mi nemil filtr tak rikal, ze myslel ze je tam klasickej filtr a ono je tam pritom jen nejaka vlozka. mam taky 1.1i r.v.2002 takze to asi budeme mit stejny.

Zaslal: čt únor 25, 2010 8:37 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 05. 2008 Příspěvky: 54 Bydliště: Bratislava, SR
Marlev1 napsal:
Ahojte chystam sa vymenit olej a olejovy filter, len neviem kde je ten filter. Mam 1.1 r.v. 2001 a v knizke je zobrazeny zospodu na prednej casti, lenze ja ho tam nikde nemam. Tak asi bude niekde vo vrchnej casti nie? Lenze tu nabojnicu nikde nevidim. Nebude sa tam menit iba nejaka vlozka?

Poradite, ked vymienam olejovy filter - mam len tu papierov. vlozku, to staci len ten priestor ocistit od oleja a tu plastovu tycku (spojenu s filtrom samotnym) zasunut do volneho otvoru a zasrobovat plastovy kryt? Je to vsetko?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martanc
Zaslal: čt únor 25, 2010 8:54 pm Odpovědět s citátem
normálně to odšroubuješ, vyhodíš tu vložku, otřeš to hadrem, dáš novou vložku a našroubuješ zpátky. Nevím jestli to jde ale nebilo by lepší tam dát klasickej plechovej filtr?

Zaghura
Zaslal: čt únor 25, 2010 9:10 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 22. 05. 2008 Příspěvky: 54 Bydliště: Bratislava, SR
martanc napsal:
normálně to odšroubuješ, vyhodíš tu vložku, otřeš to hadrem, dáš novou vložku a našroubuješ zpátky. Nevím jestli to jde ale nebilo by lepší tam dát klasickej plechovej filtr?

kukal som na ten filter, tie plechove tam nedam ... dik za info
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
martanc
Zaslal: čt únor 25, 2010 9:44 pm Odpovědět s citátem
to tam opravdu ten plechovej nejde, se mi něak nezdá že by na MKII saxech kvůli jinému filtru předělávaly blok motoru Confused

ViktorVTS
Zaslal: čt únor 25, 2010 10:24 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 12. 09. 2009 Příspěvky: 176 Bydliště: Dubňany
martanc napsal:
to tam opravdu ten plechovej nejde, se mi něak nezdá že by na MKII saxech kvůli jinému filtru předělávaly blok motoru Confused

Ono to predelat jde, ale musis odsroubovat ten mezikus mezi pouzdrem na vlozku a spodnim kanalem. A hlavne musis dat ten zavit co je na plechovy filtr do bloku na kanal, protoze na MKII tam neni. A az tam nasroubujes ten plech filtr tak musis necim ucpat dirku, ktera je hned vedle dosedaci plochy filtru. Pak musis predelat katalyzator protoze tam ten plechovy diky nemu nedas. Takze jine svody, jiny prvni dil vyfuku, druhy katalyzator, jina lambda... Ja to tak mam predelane na 1.4VTS
U 1.4 jsou plechove DO listopadu 1999 kod motoru KFX a OD listopadu 1999 jsou vlozky kod motoru KFW.

U 1.1 je to stejne. asi

Zaslal: čt únor 25, 2010 11:10 pm Odpovědět s citátem
dík za info, zase sem o něco chytřejší, já sem si to myslel že to tam bude řešené něakou redukcí.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: