Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Pískání z motoru? |
critik |
Zaslal: út září 12, 2006 2:32 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Při 4 a 5 převodovém stupni se mi z motoru ozívá divné pískání.
Píská to pouze v tahu,pokud přidám plyn,kdyz uberu tak nic. Je to zvuk jak z turba. Dříve to dělala jen 5ka a 4ka jen malinko,ted se to nejak zhorsilo.
Myslim ze to bude z prevodovky,jeden mechanik tvrdi ze je to tim ze se obeha povrch na ozubenych kolech v převodovce,tak nevim. Oleje je tam dost. Dela vam to nekomu taky? Poradte,mam z toho strach. |
_________________ SAXO VTS 1.6 16V kola BSA 291 15" - pneu 195/45 - předek na pružinách Weitec -40 mm
audio Hertz,vejfuck Ulter S. |
|
Návrat nahoru |
|
BX19GTI |
Zaslal: út září 12, 2006 2:40 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
No dle mě to může bejt i zvuk rozvodového řemenu nebo ti to dělá alternátor. To, že by to svištění dělala převodovka se mi moc nezdá. Mě teda sviští alternátor, ale že by to dělalo jen na 4 a 5ku je pozoruhodný. Takový zvláštní svištění je u mě slyšet když jedu na 5 tak kolem 2000ot. Nahraj to a dej to sem ať to poslechnem. |
_________________ Saxo 1.1 44Kw r.v. 2000, jednobodový vstřikování, co jede a přede. |
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: út září 12, 2006 3:03 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no je to divný no,4ka a 5ka,a to by mohlo nasvedsovat tomu co mi rikal ten mechanik,zkusim to nejak nahrat |
_________________ SAXO VTS 1.6 16V kola BSA 291 15" - pneu 195/45 - předek na pružinách Weitec -40 mm
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út září 12, 2006 5:52 pm |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Kdyby pískal altík nebo řemen, tak to bude dělat při nějakých otáčkách i na volnoběh podle mého. Tam přeci nijak nehraje roli, jestli je ten motor v tahu nebo ne.
Critik kolik máš nalítáno? Mě převodovka začne trochu pískat v tahu když má motor už poměrně malé otáčky tak 2000 a méně. Čím vyšší je zařaz. převodový stupeň, tím je to slyšet víc, ale dělá mi to odjakživa, takže to neřeším a beru to jako vlastnost převodovky. Teď mám najeto 34tis. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: út září 12, 2006 5:59 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ja mam najeto 107 tis. a je to jak rikas spis pri nizsich otackach ale pri 5ce to piska nejvic,kdyz 5ku tocim za 4000 tak to prestava |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út září 12, 2006 6:37 pm |
|
|
|
Já nevim no. U stašího motoru si musí podle mě začít člověk zvykat na ledasco. a nemusí to být hned závada. Můj motor má zase při 2500 ot/min od najetých 20tis Km zvuk jak Š.Favorit. V Citroenu ještě v záruce s tím všelijak kouzlili a nic nevykouzlili. Vypadá to jako by šel zvuk z hlavy motoru, ale tu údajně vyměnili a nic se nezměnilo. Možná je to vstřik, možná chrastí rolnička na vačce nevim. Motor jinak jezdí hezky, na dálnici ho pošlu až na samej konec tachometru, necuká, spotřeba naposledy 5,5l/100km, olej nežere, takže to zatím neřeším. Táta taky kupoval v 98 roce nové Punto a šlo mu špatně řazení 1 a 2 . V záruce to servis neřešil a tvrdili, že se to oběhá. Oběhalo se houby s octem. Teď má najeto 51tis a je to pořád stejný, ale už si zvyknul. Já měl po tátovi dříve Oltcita a když jsem kolem 115tis km vyndal koberce na vyčištění a zkusil jezdit bez té izolace, tak sem myslel, že ta převodovka každou chvilku hekne, ale jezdilo to v pohodě dál a jak pěkně i když za 10l/100km, ale to v roce výroby auta ještě nikdo neřešil. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
Awex |
Zaslal: pá září 15, 2006 8:35 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
O tomto probleme som tu uz raz pisal a nikto mi nevedel poradit. To divne piskanie mam aj ja....robi to aj na 4ke ale na 5ke to pocitujem najviac. Otackomer nemam takze sa riadim podla rychlosti. Prejavuje sa to asi tak ze ked mam nejakych 100km/h na 5ke a slapnem tvrdsie na plyn tak je to v pohode....nepocut nic. Ale zacne sa to prejavovat ak spravim to iste pri 120km/h ked zaslapnem plyn. Zacne to piskat. Ak co len malinko nohy z plynu oberem stichne to....ak znova slapnem...piska......ale nie je to piskot od motora ale mam taky pocit ze je to niekde od praveho zadneho kolesa.......mozno je to nieco nema spolocne s tymi hadicami co idu k nadrzi....ktovie......uz som si na to pomaly tiez zvykol pretoze problemy s motorom nemam......ale troska to predsa len znervoznuje
A este jedna vec. Najprv som si myslel aj ja ze ten piskot ide z motora....ale nakoniec sa mi predsa len zda ze je to od zadneho kolesa........tak kto vie tak nech poradi pls.......vdaka |
_________________ Predtym: Citroen Saxo 1,1i - 44kW
Teraz: Citroen C4 1,6i 16V - 80kW |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: pá září 15, 2006 9:17 am |
|
|
|
Tak to máš teda taky dobrou záhadu. Není to zadní ložisko? Třeba je už trochu načatý a začne pískat až při určité rychlosti. To jestli máš plnej plyn, nebo jen trochu, má vliv na zatížení zadního ložiska, protože při akcelraci se Ti přenese váha více dozadu. Bych zkusil jet těch 120 s ubraným plynem a na zadní sedačky bych někoho posadil a mělo by to vyjít na stejno, taže by to mělo taky pískat. Jestli ne tak to musí být něco jiného. Jako že to bude mít něco společného s hadicema u nádrže dost pochybuju.
Pazvuky si musíš vyhledat sám, takhleTi někdo těžko poradí. Jestli máš pocit, že to jde zezadu, tak nech někoho řídit, sedni si dozadu a poslouchej odkud to jde. Pouze z místa řidiče se to kolikrát špatně identifikuje, zvuk se všelijak rozléhá a odráží. Možná že až budeš sedět vzadu, tak si budeš jistý, že to jde ze předu a zadek tím vyloučíš. Vyndej si během jízdy zadní plato v kufru nebo zadní sedačky vyndej úplně, ať je zvuk zřetelnější. Víc asi neporadím je to na tobě. Až budeš vědět kde je závada, můžeš se zeptat jak se to odstraní. Možná zjistíš že to dělá výfuk, kdo ví |
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: pá září 15, 2006 1:47 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
podle mě je to převodovka,pokud by to delaly hadice,tak by to piskalo při urcite rychlosti na kterykoliv kvalt,ale např. i při neutralu z kopce. lozisko je blbost,to spise huci,a vetsinou se namaha pri naklonu do boku. |
|
Návrat nahoru |
|
Crack |
Zaslal: pá září 15, 2006 4:49 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
dyk77 napsal: Kdyby pískal altík nebo řemen, tak to bude dělat při nějakých otáčkách i na volnoběh podle mého. Tam přeci nijak nehraje roli, jestli je ten motor v tahu nebo ne.
Critik kolik máš nalítáno? Mě převodovka začne trochu pískat v tahu když má motor už poměrně malé otáčky tak 2000 a méně. Čím vyšší je zařaz. převodový stupeň, tím je to slyšet víc, ale dělá mi to odjakživa, takže to neřeším a beru to jako vlastnost převodovky. Teď mám najeto 34tis. to je uplně normální,dělá to snad každý saxo i 106ka když se do toho zaposloucháš.Dělá to diferák,ty zuby,na malý převody to nedělá protože se diferák točí pomalu,ale když tam dáš 4ku nebo 5ku tak už se to točí rychlejc.Ale dělá to spíš když se motor podtáčí...je to prostě normální |
_________________ Citroen Saxo VTS 16V ... 1/4 míle za 15,220 http://www.saxoclub.net/index.php?ind=gallery&op=section_view&idev=117&order=&st=0 |
|
Návrat nahoru |
|
Awex |
Zaslal: so září 16, 2006 5:07 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
no robi mi to aj na 4 aj na 5.......skusim to dneska troska vykurit na 3-ke ci to bude piskat........ale dal by som svoje zuby zato ze to ide od toho kolesa........kua a vobec .......najlepsie je si taketo veci nevsimat.....potom si clovek namysla kadeco, rozobera, opravuje......a nakoniec je to este horsie ako to bolo........ |
_________________ Predtym: Citroen Saxo 1,1i - 44kW
Teraz: Citroen C4 1,6i 16V - 80kW |
|
Návrat nahoru |
|
mishenko |
Zaslal: so září 16, 2006 7:16 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ak ma clovek francuza, tak musi chodit so zatvorenymi okienkami a s pustenym radiom ... je to kurevstvo, ale "takovej je podelanej zivot s francouskymi auty" |
|
|
Návrat nahoru |
|
Brody |
Zaslal: st září 20, 2006 5:49 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
No zajimavy.Ja zadny piskani neslysim, mam natocino 103000km.Ale mam taky takovou zahadu.Vzdy kdyz s edostanu na rychlost nad 70 km/h tak se zacne ozyvat takovy klepani jakoby od spolujezdcovy strany.Vubec netusim co by to mohlo bejt.Poloosy sou v pohode.Spis se mi zda jestli to neni nejakej plat nebo neco v palubovce.Pro me fakt zahada |
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: st září 20, 2006 9:06 pm |
|
|
|
Brody napsal: No zajimavy.Ja zadny piskani neslysim, mam natocino 103000km.Ale mam taky takovou zahadu.Vzdy kdyz s edostanu na rychlost nad 70 km/h tak se zacne ozyvat takovy klepani jakoby od spolujezdcovy strany.Vubec netusim co by to mohlo bejt.Poloosy sou v pohode.Spis se mi zda jestli to neni nejakej plat nebo neco v palubovce.Pro me fakt zahada
Na pravé straně je prý pod podběhem uhlíkovej filtr a u něj elektroventil, který může cvakat. Slyším to jakoby od nohou spolujezdce.
Slýchávám něco podobného, ale jen za studena. Asi v 70ti to začne zřetelně, ale přitom celkem tiše klepat,cvakat či co a s nárůstem otáček to nabírá točky a mění se to spíše ve vrzání. To dělá jen někdy a jen pár minut, pak se zvuk vytratí |
|
Návrat nahoru |
|
critik |
Zaslal: čt září 21, 2006 12:11 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ty voe mam to samy,obcas,jak to odstranit? |
|
Návrat nahoru |
|
|