punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - a zase pružiny :-)

Autor Zpráva

<  Tuning  ~  a zase pružiny :-)

hejhixx
Zaslal: út duben 06, 2010 4:03 pm Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 20. 11. 2005 Příspěvky: 191 Bydliště: Rovina
Nevite nekdo zda jsou stejny pruziny pro Saxo 1.1 a Saxo 1.6VTS, urcite ne tuhosti a delkou ale spis sirkou Smile, jestli nejde do 1.1 dat z 1.6 ... Sad, případně prodává někdo tvrdý pružiny bez snižení? Všude vidim -xx Sad

Zaslal: út duben 06, 2010 5:30 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
lezi mi doma udajne origo pruziny z 16V - vymenil jsem je s pepem za lahev domaciho destilatu takze je i za lahev domaciho destilatu klidne poslu dal do sveta Wink pripadne si rekni co chces zjistit za rozmer, omerime...

actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
p.e.p.e.
Zaslal: út duben 06, 2010 6:29 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 07. 01. 2007 Příspěvky: 534 Bydliště: Světla Hora, Přerov
EiFFeL napsal:
lezi mi doma udajne origo pruziny z 16V - vymenil jsem je s pepem za lahev domaciho destilatu takze je i za lahev domaciho destilatu klidne poslu dal do sveta Wink pripadne si rekni co chces zjistit za rozmer, omerime...
jo sou to origo..mam mozna jeste i fotku auta na tech pruzinach kdyby si chtel

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
hejhixx
Zaslal: út duben 06, 2010 6:39 pm Odpovědět s citátem
EiFFeL napsal:

hale tak to je skvely, jestlli prosimte můžeš tak změr průměr drátu + vnejší průměr, případně délku Smile, děkuji

Zaslal: út duben 06, 2010 6:42 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 09. 12. 2005 Příspěvky: 5780 Bydliště: Vranovská Ves
drat cca 6-7mm
prumer cca 15,5mm
delka cca 35,5mm

a doufej ze sem si ty cisla pamatoval dobre pri presunu z pudy ke komplu...

actual Peugeot 106 XSi
hejhixx
Zaslal: út duben 06, 2010 6:54 pm Odpovědět s citátem
EiFFeL napsal:
drat cca 6-7mm
prumer cca 15,5mm
delka cca 35,5mm

a doufej ze sem si ty cisla pamatoval dobre pri presunu z pudy ke komplu...

DÍKY, predpokládám žen ten prumer je vnejsi Smile..., hale jsi si jistej tim dratem 6-7mm? ja na tech tvrdsích mám 12mm, coz je mozna kvuli tvrdosti Smile

Zaslal: út duben 06, 2010 7:00 pm Odpovědět s citátem
mas stesti ze to mam na pudu 10 kroku..

a opravdu chyba mereni... 11mm urcite, 12mm mozna...

actual Peugeot 106 XSi
hejhixx
Zaslal: út duben 06, 2010 7:06 pm Odpovědět s citátem
EiFFeL napsal:
mas stesti ze to mam na pudu 10 kroku..

a opravdu chyba mereni... 11mm urcite, 12mm mozna...

no vida, tak ted můžeme říct (může se to v budoucnu hodit i dalším generacím) že saxo 1.1i 44kw má stejnvě velké pružiny jako saxo 1.6 VTS Very Happy

Zaslal: út duben 06, 2010 8:59 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 04. 02. 2007 Příspěvky: 1300 Bydliště: Praha 2
nechci se vám do toho míchat, ale na 90% tam buede rozdíl hlavně ma materiálu a tedy i tuhosti.. (takže i finální výšce)

btw, zítra se zadu podívat do sklepa na pružiny z mýho vtr, pokud by někdo stavěl traktor, můžou se hodit Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
martanc
Zaslal: út duben 06, 2010 9:27 pm Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 05. 11. 2006 Příspěvky: 6209
DiNO: no to je jasné ale on dal do 1.1 motor z VTS a potřebuje VTS pružiny aby to unesly na 1.1čkovejch pružinách to má moc nízko. Teda jestli jsem to správně pochopil.

hejhixx
Zaslal: st duben 07, 2010 7:26 am Odpovědět s citátem
martanc napsal:
DiNO: no to je jasné ale on dal do 1.1 motor z VTS a potřebuje VTS pružiny aby to unesly na 1.1čkovejch pružinách to má moc nízko. Teda jestli jsem to správně pochopil.

přesně tak Smile, všem děkuji za spolupráci Smile

Zaslal: čt srpen 26, 2010 3:10 pm Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 26. 08. 2010 Příspěvky: 3 Bydliště: Brno
Dobrej den, omlouvam se za to jestli se to tady už na foru řešilo ale ja to tady nenašel.. mam saxo 1.1 1999 a chtěl bych ho snižit, jde mi jen o to aby mělo nižši světlou vyšku aby se mu v zatačce nechtělo odpochodovat do přikopu.. Pokud mě jde pouze o sniženi vyšky, stači jen koupit nižžši pružiny? nebo když je koupim potřebuji vyměnit ještě jiny dil. Diky za radu
Skrbla
Zaslal: čt srpen 26, 2010 3:44 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 02. 2008 Příspěvky: 1180 Bydliště: Jičín
Krtecek909 napsal:
Dobrej den, omlouvam se za to jestli se to tady už na foru řešilo ale ja to tady nenašel.. mam saxo 1.1 1999 a chtěl bych ho snižit, jde mi jen o to aby mělo nižši světlou vyšku aby se mu v zatačce nechtělo odpochodovat do přikopu.. Pokud mě jde pouze o sniženi vyšky, stači jen koupit nižžši pružiny? nebo když je koupim potřebuji vyměnit ještě jiny dil. Diky za radu

řešilo se to tady už 1000000x POUŽIJ FUNKCI HLEDAT !! Pokud chceš snížit předek stačí dát nějaký snižený pružiny. Pokud chceš snížit zadek musíš přesadit torzní tyče (saxo vzadu nemá klasický pružiny) Podívej se pod auto a pochopíš Laughing

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
hejhixx
Zaslal: čt srpen 26, 2010 3:57 pm Odpovědět s citátem
Skrbla napsal:
Krtecek909 napsal:

řešilo se to tady už 1000000x POUŽIJ FUNKCI HLEDAT !! Pokud chceš snížit předek stačí dát nějaký snižený pružiny. Pokud chceš snížit zadek musíš přesadit torzní tyče (saxo vzadu nemá klasický pružiny) Podívej se pod auto a pochopíš Laughing

ja měnil krom pružin i tlumiče ....

Zaslal: pá září 03, 2010 7:20 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 28. 06. 2009 Příspěvky: 220 Bydliště: želechovice nad dřevnicí
nechci zakládat nové téma, ale všichni řešíte snížení. Já bych chtel nejaké trdší pružiny, nevíte nekdo o nejakých. je mi jedno kolik to bude snížené, ale chci aby to bylo tvrdší.(mám tlumiče KONI)
Děkuji za rady a tipy.

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 2
Jdi na stránku 1, 2  Další

Přejdi na: