Autor |
Zpráva |
< Servis ~ Vlnici se kotouce |
Hassan_B |
Zaslal: ne duben 25, 2010 1:32 am |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
zdarec
mam takovej problem, brachova 106 neustale vlni kotouce, behem necelych 2 let uz ma treti sadu. Prvni byly AP, pak Brembo a ted Valeo. Byly meneny 2x desky (spolecne s AP a Valeama). Pokazde ale po cca 500-1000km zacne kopat pedal pri brzdeni a cely auto se chveje - proste kotouce sisaty. Je jasny ze to nejakou vyrobni vadou asi nebude, neodbornou montazi taky, po kazde to bylo vymeneny v jinym servise, to by byla opravdu moc velka nahoda. Tak se chci zeptat jestli nekdo nema nejaky typ cim by to mohlo byt, na co se zamerit a kam kouknout.
Diky |
_________________ ---------------------------------
East side R5 innit?
www.renault5.cz
R5 GTE
106 s16 |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne duben 25, 2010 7:27 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
no ked niekto viac brzdi ako jazdi..... |
|
|
Návrat nahoru |
|
tomsi91 |
Zaslal: ne duben 25, 2010 7:30 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
kámoš to měl taky na 106. on to měl tím, že to auto bylo bourané a bylo tam nevim co ohnuté na nápravě, prostě to likvidoval nějaký díl z poškozený nápravy po bouračce. |
|
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: ne duben 25, 2010 9:33 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ja treba reklamoval ate power,,,,,,a uspesne jinak se to muze stavat tim kdyz je hodne zahrejes a pak stojis na krizovatce dlouho na pedalu tak v tom bobe nedochazi ke z znizovani teploty,ale naopak a jeste na nej tlacis v jednom bode to je vzdy pripad obou kotoucu pokud to dela jen jeden muze to byt tehlici |
_________________ [img]http://photo.uloziste.com/?fotka=7fa229cb80ecc106.jpg&d=r933eb6d0887973f&size=3[/img] |
|
Návrat nahoru |
|
Skrbla |
Zaslal: ne duben 25, 2010 12:10 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Mohlo by to být i chybou v nápravě sice to moc nechápu, ale v práci máme fábii po bouračce a ktouče se jí vlněj taky. |
|
blesk65 |
Zaslal: ne duben 25, 2010 12:33 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
no prave ze je trochu kriva ta tehlice staci koupit cely zaves hlavne aby nebyl po bouracce na predek ja bych na to tez nedosel ale kamarad to taky furt nechapal tak jsem to zkusily vymenit protoze tam byla lehka krivost alias hazivost a to asi staci |
_________________ [img]http://photo.uloziste.com/?fotka=7fa229cb80ecc106.jpg&d=r933eb6d0887973f&size=3[/img] |
|
Návrat nahoru |
|
skokan |
Zaslal: ne duben 25, 2010 12:56 pm |
|
|
EX-Saxoclubák
|
|
Návrat nahoru |
|
Hassan_B |
Zaslal: ne duben 25, 2010 6:22 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
lakinooo: ty mne, popripade brachu znas osobne? Pokud ne, prosim uz se nevyjadruj, jedno tvoje reply stacilo.
Jen podotknu ze na drzku tomu bratr opravdu nedava, kdyz se montovala uz prvni sada tak se zajizdely normalne. 90% jezdeni probiha denne cca 40 km "dum - prace - dum". A druhou sadu jsem zajizdel ja osobne. Tohle nebylo moje prvni a ani moje posledni auto u kteryho se kotouce menily a jen s timto je problem, az takovej idiot zase nejsem abych obema nohama slapal na brzdy z 200kmh s novyma kotoucema. Tim to opravdu neni.
Kazdopadne dekuju ostatnim za konstruktivni rady, necham zkontrolovat, popripade vymenit pravou tehlici protoze auto bylo bourane na prave kolo, je mozny ze tam zrada bude. Pokud mate nekdo nejaky typ co jeste zkontrolovat budu jen rad.
skokan napsal: Poznam typka co s novymi ide jazdit cestne zavody po rakusku a potom ich reklamuje v renaulte ze sa mu vlnia
Znas Laďu tady z fora? Nevim teda jeslti sem jeste chodi. Pokud jo tak ver, ze ten zajizdi kotouce cestou na zavody a nema problem |
East side R5 innit?
www.renault5.cz
R5 GTE
106 s16 |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: ne duben 25, 2010 6:56 pm |
|
|
|
Hassan_B napsal: lakinooo: ty mne, popripade brachu znas osobne? Pokud ne, prosim uz se nevyjadruj, jedno tvoje reply stacilo.
Nie, ale v 90 percent pripadoch je to tak. |
|
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: út duben 27, 2010 4:12 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Hassane, ja mam ten stejnej problem. Cca po tisici km zacnou nepatrne periodicky piskat (rychlost udava otacky kotouce) a pak uz je to cim dal horsi. Tehlice sem menil a nic. Vcera mi prisly novy ATE Power disc, ATE desticky a nova brzdovka, takze bude v sobotu vymena. Budu menit aji trmeny, ktery mam od Oldy77, tak sem zvedavej. Pak uz to leda muze delat jen spatny lozisko v kole nebo tim, jak se na to pridelava kotouc (si nemuzu vzpomenout na nazev). Jestli mi Saxo pokrouti i tyto disky, zjistim, ktery disk je krivej a vymenim ty dve veci.
Nicmene, nepomuze ani stoceni kotouce a disky se krouti vesele dal (za kratsi dobu) |
_________________ bývalé VTS 16V, 2001, 1/4 mile za 15.85s, max na 2 km 189 km/h, max GPS 201 km/h
|
|
Návrat nahoru |
|
dave_m |
Zaslal: st duben 28, 2010 2:49 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
|
Návrat nahoru |
|
Hassan_B |
Zaslal: po červenec 05, 2010 7:59 pm |
|
|
ECHT SAXOKLUBÁK
|
zavadu vyresila vymena praveho naboje a loziska |
East side R5 innit?
www.renault5.cz
R5 GTE
106 s16 |
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: út červenec 06, 2010 8:08 pm |
|
|
|
Mě třeba pedál nekope a volant neháže když brzdím, ale brzdy hodně hučí ( jak ždímačka ) . Stává se to, když je auto třeba týden v garáži a nejezdí se. Při pravidelném denním používání se to zlepšuje až se to zdá být úplně OK. Mám tam kotouče Brembo Max a destičky Ferodo. Je to zvláštní. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
MrChodnyCZ |
Zaslal: st červenec 07, 2010 5:12 am |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
dyk77 napsal: Mě třeba pedál nekope a volant neháže když brzdím, ale brzdy hodně hučí ( jak ždímačka ) . Stává se to, když je auto třeba týden v garáži a nejezdí se. Při pravidelném denním používání se to zlepšuje až se to zdá být úplně OK. Mám tam kotouče Brembo Max a destičky Ferodo. Je to zvláštní.
To je normal, delaji to ty drazky na koutoucich. Hlavne pri intenzivnim brzdeni z vyssich rychlosti. |
_________________ “All of life’s problems can be solved with two things—duct tape and WD40. If it moves and it shouldn’t, you need duct tape. And if it doesn’t move and it should, you need WD40.”
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
|
|
Návrat nahoru |
|
dyk77 |
Zaslal: st červenec 07, 2010 3:09 pm |
|
|
|
Tak dneska jsem párkrát trochu ostřeji probrzdil, aby se bzdící plochy trochu očistily a bylo to zase o něco lepší. Nakonec jsem ale zjistil, že při brzdění slyším nový zvuk, jako kdyby klepala destička, ale je to víc na tvrdo. Buď to také dělají ty drážky a nebo některej kotouč rupnul, ale vidět na nich nic není.
Jako druhá zjištěná věc je ta, že mi na kotoučích téměř zmizely slavné drážky. Hledal jsem sílu kotouče Brembo MAX . Pro 1.1i 44Kw je u nového 10mm a minimum 8mm, zároveň však platí, že při sjetí kotouče na dno drážek je kotouč opotřebený. To mi nějak nesedí, protože drážky jsou pryč a kotouče mají ještě 10mm. Pokud je tedy kotouč sjetý, tak jsem na originálech najel 50.000Km a na Brembo MAX 20.000Km ( v průměru 10.000Km za rok )
Každopádně kašlu na Bremba a zkusím nyní kotouče i desky od ATE . Mám s nimi velmi dobrou zkušenost na jiném autě, tak snad i Saxu budou sedět. |
_________________ Saxo 1.1i / 44KW ... alu kola RSW Racing ... pneu Continental EcoContact*5 165/65 R14 ... ***MOJE_GALERIE*** Spotřeba CITROEN SAXO |
|
Návrat nahoru |
|
|