Autor |
Zpráva |
< Servis ~ problém se servem |
EiFFeL |
Zaslal: st únor 03, 2010 1:32 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
shod plast pod volantem zapoj dle obrazku a uvidis
|
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
pajislav |
Zaslal: pá duben 23, 2010 2:14 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Taky mi nejde posilovač, větráky a vždycky to funguje, vypnu motor, pak nastartuju a nejde nebo obráceně. Tak by to měla být spínací skříňka. Ale Podle knížky "Jak na to", Vede + z baterie na pojistku FD (motor. prostor, ta malá krabička) -> Spínací skříňku -> Pojistku F2. A já na pojistce F2 +12V mám . Tak jak to může být ve spínačce? Jinak ten návod s klemou, nevim jestli mam zkoušet, měřil jsem ty dva bablíky v konektoru a je mezi nima 11 V. NA jednom je + a na druhým -. To pak bude zkrat. |
|
|
Návrat nahoru |
|
Bielda |
Zaslal: so duben 24, 2010 2:57 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Ahoj,
měl jsem stejný problém a návod mi pomohl bez problémů.Nemusíš se bát.Jen tam dej pořádný kabel ať ti ho nevypálí. |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: so duben 24, 2010 3:42 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
a samozrejme nejlepsi furt shanet elektrickou cast spinacky ten drat je nouzovy reseni... |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
CARSMANIAC |
Zaslal: ne duben 25, 2010 6:47 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
ahoj nekolik spinacek - teda tech elektrickych casti mam doma jinak jsou dva druhy - cerna barva a bila barva zalezi taky na tom jestli stary model nebo novy model pokud ma nekdo zajem carsmaniac@seznam.cz |
|
|
Návrat nahoru |
|
pajislav |
Zaslal: po duben 26, 2010 8:47 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Na žive.cz, jsem našel jednoduchou a spolehlivou opravu. Jen ještě budu muset rozebrat spínačku a zjistit, kterej okruh je nejspíš ko. Zjistit barvy kabelů atd. Tady je ten návod:
jedná se o spinací skřiňku u klíčku, resp. pouze elekrickou část pod klíčkem. co se týče nějakého schema, tak to nemám. musel bych to celé rozdělat a nejak rozlišit barvama, ale na to není čas. šikovný elektrikář si s tím hravě poradí, já jsem taky pouze amatér. došel jsem k tomu pouze logickou uvahou. zapojí se to tak, aby zdravý obvod spinací skřiňkykterý při otočení klíčku do prvé polohy (kdy se rozsvítí kontrolky) spiná plus, byl připojen na jeden vývod vinutí u relátka, druhy vývod vinutí se ukostří. tím se zajistí spinání relátka. zbývající dva vývody relátka se napojí na dráty, které vedou ke spinací skřiňce, resp. ke kontaktům které jsou vadné a nepřevádějí proud. rele pak supluje vadný spinací obvod ve skřiňce. |
Naposledy upravil pajislav dne po duben 26, 2010 12:46 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: po duben 26, 2010 8:56 am |
|
|
ERROR: RITCHMA VIRUS
|
Nic z tohoto neodporucam!!!! Treba vymenit spinacku. Cez spinacku to nejde zo srandy!!!!!
Relatko tiez neodporucam, mal som to tak namontovane a relatko sa doslova zeravio!!!!
Spinacku nijako neopravis. Skoda ze som neodfotil co sa tam drbe. Ulomi sa tam taky mini plastik, ktory sa nijako neda prilepit. |
|
|
Návrat nahoru |
|
pajislav |
Zaslal: po duben 26, 2010 9:10 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
A ještě něco, pod volantem jsou 3 konektory, a zrovna ten co bych měl nejspíš zkratovat, má 2x rudý a 2x hnědý, nejde rozebrat. Páčim to a prostě nejde, měl někdo stejný problém?
PS: vyřešeno, páčením drátů uvolněn, zřejmě nějak kouslý konektory |
Naposledy upravil pajislav dne út květen 18, 2010 11:58 am, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
Bielda |
Zaslal: po duben 26, 2010 9:23 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
pajislav napsal: A ještě něco, pod volantem jsou 3 konektory, a zrovna ten co bych měl nejspíš zkratovat, má 2x rudý a 2x hnědý, nejde rozebrat. Páčim to a prostě nejde, měl někdo stejný problém?
Pokud to jsou ty stejné z obrázku co tady vložil EiFFeL, neměl by být problém je rozpojit.Je to konektor a ten je k tomu určen.Jestli se ti tam trošku ty kabely nesvařily. |
|
|
Návrat nahoru |
|
pajislav |
Zaslal: so květen 08, 2010 4:10 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Takže jsem spínačku vyndal, proměřil. Ze spínací skříňky mi vedou 3 svazky - končí černým, hnědým a šedým konektorem. Černej spíná až v poloze D (při startování), zbylý dva v poloze M. Na měření je špatnej šedej konektor, občas jde občas ne. Vyzkoušel jsem taky nastartovaní a náhodou větráky a servo jeli, takže hnědej a černej konektor po rozpojení bez efektu, šedej motor zhasne, větráky atd taky. Rozebráno, vyčištěno, zatím ok, ale je to vyběhaný, viz foto.
Tady jsou fotky:
|
|
|
Návrat nahoru |
|
pajislav |
Zaslal: út květen 18, 2010 12:03 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
|
Návrat nahoru |
|
pajislav |
Zaslal: st červen 23, 2010 10:26 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Tak koukam, že se nikomu nechce odšroubovat 2 šrouby a rozpojit 3 konektory . No já zkusil ještě tu klemu do hnědýho konektoru a nepomohlo, taky posilovac ani větráky nejdou. Nemáte někdo el.schéma pro zapojení posilovače? Mám jen "Jak na to" a tam to není). Mám 1.1. r.v. 1997. |
|
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: st červen 23, 2010 1:19 pm |
|
|
|
Chlape v spinacke sa vzdy odlomi z takeho polkruhoveho bazmeku taka tenucka cast. nijako to neopravis. Je to presne ten kontakt, co sa odpaja len v tedy ked startujes!!!! Idem kuknut, ci niekde nenajdem staru spinacku.
edit: nenasiel som. |
|
|
Návrat nahoru |
|
pajislav |
Zaslal: st červen 23, 2010 7:47 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Díky. Takže 100 procentně spínací skříňka? Já ji mám několikrát přeměřenou ve všech polohách klíčku podle schématu spínačky kód: http://img18.imagevenue.com/img.php?image=18405_citroen_saxo_1996_2001_jak_na_to298_122_538lo.jpg a žádná závada na ní není. Tu klemu do hnědýho konektoru jsem taky zkoušel a stejně to nenaskočilo.
V návodu k obsluze píšou, že posilovač, větráky (přívod vzduchu), hřání zadní sklo jsou na F2 u volantu, to zase nesedí se schématama v "Jak na to", tam je vyhřívání zad. okna na F1 (viz ten výkres co mám výš). Schéma pro posilovač nemam vůbec. Na F2 12V mam. nebo jaký pojistky zkontrolovat? |
Naposledy upravil pajislav dne čt červenec 01, 2010 5:45 pm, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
lakinooo |
Zaslal: čt červen 24, 2010 6:58 pm |
|
|
|
No netusim ako si to meral podla tej schemy, ale dajme tomu ze to je mozne. |
|
|