punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Odvzdušnění chladiče

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Odvzdušnění chladiče

Gaboš
Zaslal: po červen 07, 2010 7:23 pm Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 30. 01. 2010 Příspěvky: 264 Bydliště: VSETÍN
Zdravím všechny saxáky mám jeden problém nedávno jsem udělal totální generálku motoru těsnění pod hlavou,pompa,rozvody,ventily,řemeny,termostat,chladič všechno nové ale ani zaboha to nemůžu odvzdušnit vůbec nic mě nenapadá čím už by to mohlo být projel jsem všechny hadice jestli není někde praknuté nebo něco takového ale nic naleju vodu do chladiče nastartuju chvilku pojezdím a všechna vystříká přes víčko a musím zase dolívat nevítě někdo jak na to ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dyk77
Zaslal: po červen 07, 2010 9:31 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Nevím co máš za motor, já 1.1i.
Mám udělanou nádobu, která mi pasuje na expanzní nádobku, kvůli zvýšení hladiny. Když dolévám kapalinu do prázdného chl. systému, otevřu všechny 3 odvzdušňovací ventily a leju. Pak podle toho kde začne voda vytékat dříve, ventil uzavřu. Když jsem s hladinou až nahoře, nastartuju a nechám zvýšené otáčky tak 2-3000, aby se motor zahřál a otevřel termostat. Podle potřeby stále dolévám, aby mi hladina neklesla. Když naběhne ventilátor, je to OK. Ještě jednou povolím odvzduš. ventily, aby odešel i zbytek vzduchu. Vypnu motor, odsaju kapalinu , tak aby dosahovala v expanzní nádobce na max a je to.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Adam Valášek
Zaslal: so červen 26, 2010 9:08 am Odpovědět s citátem
NĚMÁ NÁVŠTĚVA Založen: 26. 06. 2010 Příspěvky: 1 Bydliště: Praha
Ahoj, poradíš mi prosím, kde jsou ty ventily na odvzdušnění chladiče, příp. jak odvzdušnit? Moc díky, Adam. 723 937 978
dyk77
Zaslal: so červen 26, 2010 9:50 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Vpravo - vlevo bráno ve směru jízdy.
Jeden ventil je na chladiči vlevo nahoře, je to uzávěr o velikosti mince asi jako 1Kč.

Druhý je na potrubí vpravo, vedle airboxu. Je to nejvyšší bod v celém chladicím okruhu. Ventil vypadá jako obyčejná plastová čepička od ventilku na huštění kol.

Třetí je na termostatu z jeho levé strany. Je to dutý M6 šroub na imbus klíč viz obrázek ( imbus tam je vidět jen jeden zhruba uprostřed trochu nahoře )

Spotřeba CITROEN SAXO

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: