Zdravim. V minulych temach som pisal o tom ako mi otacky padaju na 500 a nizsie. Dnes som sa rozhodol ze odpojim krokovy motorcek volnobehu. Po jeho odpojeni auto ide ako ma. Drzi otacky (pri vypnutych svetlach su nad 1000) ale pri zapnutych je to predpisana hodnota. Avsak otacky uz neklesaju, auto ide ako ma, ide super. Preto mam otazku - moze to fungovat bez toho motorceka, bez toho aby sa nieco ine poskodilo? Nefunguje riadiaca jednotka v nudzovom rezime pri odpojenom motorceku? Ake to moze mat negativne nasledky? Diky
tak to je zahada
odpojeny krokovy sa moze prejavit tym, ze volnobeh ti moze aj nemusi drzat. napr mne, ked som ho mal zapojeny a pokazeny, tak otacky 1500. po odpojeny su otacky v "norme", cca 800-900. od oka, nemam to presne zmerane
ale stava sa, ze pri starte musim chvilku podrzat plyn, nech si sadne, inak ma tendenciu zdochnut.
je to rozdielne start od startu. to iste je pri vyradeni rychlosti, otacky spadnu na cca 5OO a potom sa zase dostanu hore. ale chod motora je pri odstavenom krokaci nepravidelny. ide, ale vidim, citim, ze to nie je ono.
a negativne dosledky? u mna opotrebenie silenbloku a nervov
nemalo by to robit nic ine. a riadiaca v nudzovom isla asi dva kilometre, potom sa uvedomila a myslim, ze uz si sadla. ale netreba to takto nechavat. motorcek zakupim, hned ako to bude mozne. chcel som ho objednat, ale boli ine potrebne. ale cakat nebudem. hned ako bude dukat nejaky doma, objednavam...
_________________ ex - Super Saxo 16V
ex - Seat Alhambra TDi
Alfa Romeo 147 JTD
tak tak, treba ho vymenit...lebo ked je auto studene tak sa s nim neda ani domluvit co sa tyka vykonu nepocitujem rozdiel ale myslim ze spotreba sa zlepsila ked to tam nie je
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru