punto_vert.gif (43 byte)
Československý Saxo Club (CZ+SK) ~ Zobrazit téma - Vlnici se kotouce

Autor Zpráva

<  Servis  ~  Vlnici se kotouce

Hassan_B
Zaslal: ne duben 25, 2010 1:32 am Odpovědět s citátem
ECHT SAXOKLUBÁK Založen: 27. 09. 2006 Příspěvky: 223 Bydliště: Olomouc, Lazce
zdarec

mam takovej problem, brachova 106 neustale vlni kotouce, behem necelych 2 let uz ma treti sadu. Prvni byly AP, pak Brembo a ted Valeo. Byly meneny 2x desky (spolecne s AP a Valeama). Pokazde ale po cca 500-1000km zacne kopat pedal pri brzdeni a cely auto se chveje - proste kotouce sisaty. Je jasny ze to nejakou vyrobni vadou asi nebude, neodbornou montazi taky, po kazde to bylo vymeneny v jinym servise, to by byla opravdu moc velka nahoda. Tak se chci zeptat jestli nekdo nema nejaky typ cim by to mohlo byt, na co se zamerit a kam kouknout.

Diky

R5 GTE
106 s16
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
lakinooo
Zaslal: ne duben 25, 2010 7:27 am Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
no ked niekto viac brzdi ako jazdi.....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tomsi91
Zaslal: ne duben 25, 2010 7:30 am Odpovědět s citátem
SAXOKLUBÁK Založen: 09. 07. 2009 Příspěvky: 126 Bydliště: Plzeň
kámoš to měl taky na 106. on to měl tím, že to auto bylo bourané a bylo tam nevim co ohnuté na nápravě, prostě to likvidoval nějaký díl z poškozený nápravy po bouračce.
blesk65
Zaslal: ne duben 25, 2010 9:33 am Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
ja treba reklamoval ate power,,,,,,a uspesne jinak se to muze stavat tim kdyz je hodne zahrejes a pak stojis na krizovatce dlouho na pedalu tak v tom bobe nedochazi ke z znizovani teploty,ale naopak a jeste na nej tlacis v jednom bode to je vzdy pripad obou kotoucu pokud to dela jen jeden muze to byt tehlici

Zaslal: ne duben 25, 2010 12:10 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 27. 02. 2008 Příspěvky: 1180 Bydliště: Jičín
Mohlo by to být i chybou v nápravě sice to moc nechápu, ale v práci máme fábii po bouračce a ktouče se jí vlněj taky.

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail ICQ
blesk65
Zaslal: ne duben 25, 2010 12:33 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 10. 2008 Příspěvky: 865 Bydliště: stare mesto u uherskeho hradiste
no prave ze je trochu kriva ta tehlice staci koupit cely zaves hlavne aby nebyl po bouracce na predek Very Happy ja bych na to tez nedosel ale kamarad to taky furt nechapal tak jsem to zkusily vymenit protoze tam byla lehka krivost alias hazivost a to asi staci

Zaslal: ne duben 25, 2010 12:56 pm Odpovědět s citátem
EX-Saxoclubák Založen: 18. 05. 2007 Příspěvky: 3348 Bydliště: Slovensko - NMnV
500-1000km je taky bezny interval zabiehania kotucov, takze pokial im davas na drzku a riadne ich kalis, tak sa necuduj ze sa ti zvlnia este skor nez ich stihnes zabehnut. Netvrdim ze to tak je, len ze je to jedna z moznosti.

Poznam typka co s novymi ide jazdit cestne zavody po rakusku a potom ich reklamuje v renaulte ze sa mu vlnia Rolling Eyes Confused

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger MSN Messenger ICQ
Hassan_B
Zaslal: ne duben 25, 2010 6:22 pm Odpovědět s citátem
lakinooo: ty mne, popripade brachu znas osobne? Pokud ne, prosim uz se nevyjadruj, jedno tvoje reply stacilo.
Jen podotknu ze na drzku tomu bratr opravdu nedava, kdyz se montovala uz prvni sada tak se zajizdely normalne. 90% jezdeni probiha denne cca 40 km "dum - prace - dum". A druhou sadu jsem zajizdel ja osobne. Tohle nebylo moje prvni a ani moje posledni auto u kteryho se kotouce menily a jen s timto je problem, az takovej idiot zase nejsem abych obema nohama slapal na brzdy z 200kmh s novyma kotoucema. Tim to opravdu neni.
Kazdopadne dekuju ostatnim za konstruktivni rady, necham zkontrolovat, popripade vymenit pravou tehlici protoze auto bylo bourane na prave kolo, je mozny ze tam zrada bude. Pokud mate nekdo nejaky typ co jeste zkontrolovat budu jen rad.

skokan napsal:
Poznam typka co s novymi ide jazdit cestne zavody po rakusku a potom ich reklamuje v renaulte ze sa mu vlnia Rolling Eyes Confused

Znas Laďu tady z fora? Nevim teda jeslti sem jeste chodi. Pokud jo tak ver, ze ten zajizdi kotouce cestou na zavody a nema problem Very Happy

R5 GTE
106 s16
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky ICQ
lakinooo
Zaslal: ne duben 25, 2010 6:56 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 15. 07. 2008 Příspěvky: 1808 Bydliště: Vrútky
Hassan_B napsal:
lakinooo: ty mne, popripade brachu znas osobne? Pokud ne, prosim uz se nevyjadruj, jedno tvoje reply stacilo.

Nie, ale v 90 percent pripadoch je to tak.
dave_m
Zaslal: út duben 27, 2010 4:12 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
Hassane, ja mam ten stejnej problem. Cca po tisici km zacnou nepatrne periodicky piskat (rychlost udava otacky kotouce) a pak uz je to cim dal horsi. Tehlice sem menil a nic. Vcera mi prisly novy ATE Power disc, ATE desticky a nova brzdovka, takze bude v sobotu vymena. Budu menit aji trmeny, ktery mam od Oldy77, tak sem zvedavej. Pak uz to leda muze delat jen spatny lozisko v kole nebo tim, jak se na to pridelava kotouc (si nemuzu vzpomenout na nazev). Jestli mi Saxo pokrouti i tyto disky, zjistim, ktery disk je krivej a vymenim ty dve veci.

Nicmene, nepomuze ani stoceni kotouce a disky se krouti vesele dal (za kratsi dobu)

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu ICQ
dave_m
Zaslal: st duben 28, 2010 2:49 pm Odpovědět s citátem
MELHUBA KLUBU Založen: 08. 05. 2006 Příspěvky: 1299 Bydliště: Olomouc
oprava: Tehlici jsem nemenil, takze dalsi mozny problem Idea Exclamation

Hassan_B
Zaslal: po červenec 05, 2010 7:59 pm Odpovědět s citátem
zavadu vyresila vymena praveho naboje a loziska

R5 GTE
106 s16
dyk77
Zaslal: út červenec 06, 2010 8:08 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Mě třeba pedál nekope a volant neháže když brzdím, ale brzdy hodně hučí ( jak ždímačka ) . Stává se to, když je auto třeba týden v garáži a nejezdí se. Při pravidelném denním používání se to zlepšuje až se to zdá být úplně OK. Mám tam kotouče Brembo Max a destičky Ferodo. Je to zvláštní. Rolling Eyes

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MrChodnyCZ
Zaslal: st červenec 07, 2010 5:12 am Odpovědět s citátem
FATAL ERROR:MARTANC Založen: 12. 07. 2007 Příspěvky: 3334 Bydliště: Hodonín
dyk77 napsal:
Mě třeba pedál nekope a volant neháže když brzdím, ale brzdy hodně hučí ( jak ždímačka ) . Stává se to, když je auto třeba týden v garáži a nejezdí se. Při pravidelném denním používání se to zlepšuje až se to zdá být úplně OK. Mám tam kotouče Brembo Max a destičky Ferodo. Je to zvláštní. Rolling Eyes

To je normal, delaji to ty drazky na koutoucich. Hlavne pri intenzivnim brzdeni z vyssich rychlosti.

Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já.
dyk77
Zaslal: st červenec 07, 2010 3:09 pm Odpovědět s citátem
ERROR: RITCHMA VIRUS Založen: 24. 05. 2005 Příspěvky: 1511 Bydliště: Most
Tak dneska jsem párkrát trochu ostřeji probrzdil, aby se bzdící plochy trochu očistily a bylo to zase o něco lepší. Nakonec jsem ale zjistil, že při brzdění slyším nový zvuk, jako kdyby klepala destička, ale je to víc na tvrdo. Buď to také dělají ty drážky a nebo některej kotouč rupnul, ale vidět na nich nic není.
Jako druhá zjištěná věc je ta, že mi na kotoučích téměř zmizely slavné drážky. Hledal jsem sílu kotouče Brembo MAX . Pro 1.1i 44Kw je u nového 10mm a minimum 8mm, zároveň však platí, že při sjetí kotouče na dno drážek je kotouč opotřebený. To mi nějak nesedí, protože drážky jsou pryč a kotouče mají ještě 10mm. Pokud je tedy kotouč sjetý, tak jsem na originálech najel 50.000Km a na Brembo MAX 20.000Km Rolling Eyes ( v průměru 10.000Km za rok )
Každopádně kašlu na Bremba a zkusím nyní kotouče i desky od ATE . Mám s nimi velmi dobrou zkušenost na jiném autě, tak snad i Saxu budou sedět.

Spotřeba CITROEN SAXO
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail

Zobrazit příspěvky z předchozích:  

Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 3
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

Přejdi na: