Autor |
Zpráva |
< Servis ~ El. instalace el.stahování okna.Jak na to? |
marek1306 |
Zaslal: st srpen 25, 2010 5:34 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Musel jsem měnit dveře.A "nové" co jsem koupil mají el.stahování, takže proč ho nevužít.Ale revezní chod motorku stahovaní je řešen přepolování napájení. tzn. zřejmě musí být křížový přepínač.Přepínač bych sehnal snad na vrakáči.
Ale není mě jasná jedna věc-ochrana motorku proti přetížení a spálení, když se tlačítkový spínač zasekne a motorek má snahu tím pádem jet dále,ale už nemůže.To je celá ochrana motorku vyřešena jen tím tlačítkovým spínačem, co se musí držet aby okno jelo dolů/nahoru? Co když se sekne spínač a motorek je pod napětím pořád...Saxo totiřž nemá tento spínač na dveřích,ale na středovém tunelu.Chci nějaký spínač splašit a dát ho přímo do dveří a napíchnout napájení z přiměřené pojistky.Jenže zapomente na to že vám pojistka vypadne dříve než se spálí jakýkoliv motorek, to by musela být přesně ampérově dimenzovaná na štítkový proud motoru. |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: st srpen 25, 2010 5:46 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
zadna ochrana tam neni - proste to mota a mota a mota... proste v saxu se ti spinac nesekne
stahni si knizku jak na to mas tam schemata elektriky |
_________________ ex Saxo 1.5D,
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: st srpen 25, 2010 7:21 pm |
|
|
|
jak píše EiFFeL saxo má dost primitivní stahování a žádná ochrana přetížení tam není proto není dobrý třeba v zimě se snažit stáhnout přimrzlý okna protože si člověk koleduje o spálení motorku |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
marek1306 |
Zaslal: po srpen 30, 2010 6:14 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Nemůžu nijak vyklopit nebo odsunout tu pojistkovou skřínku co je dole na levo od volantu, abych se mohl napojit na výstup z jednoho z okruhů této poj.skřínky.Přístup je tam na nic a abych se napojil na vývod jednoho z okruhů,musím ji nějak odklopit,aby byl přístup zezadu na vývody,což ale silně pochybuju že jde.
Nebo mě navrhněte kde jinde JEDNODUŠE a blízko se napojit s + kabelem, přemýšlel jsem o nejbližším co je-spínač brzdových světel,ale ten asi zas není silový-spíná asi jen cívku relé brzdových světel?
Nechci rozdělávat palubní desku,volant a kryty,nebo jen jeden.A musí to být spíše okruh jištěný alespon 15-20A pojistkou,pokud je na zařízení co se téměř nepoužívá může být i 10A.
Jo a ten PDF návod s giga kapacitou 1GB jsem kdysi sice stáhl, ale chtělo to po mě heslo a už ted návod stejně na HDD nemám.
Díky za radu. |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: po srpen 30, 2010 6:49 pm |
|
|
|
ty pojistky jsou na plechu ktery nahore odjistis a pak i odklonis |
ex Saxo VTS 1.6 16V
ex Berlingo 1.9D
actual Peugeot 106 XSi
actual Peugeot 607 2.2HDi
actual Renault Master 2.5DCi |
|
Návrat nahoru |
|
marek1306 |
Zaslal: po srpen 30, 2010 6:58 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Skřínka je upevněna na dvou ocelových plech pásovinách,dole připevněných dvouma šrouby a nahoře jsem nic neviděl,neb je tam pohled na nic a jsou tam vidět jen relátka.Mám rok výroby 1997, tak nevím zda to u jiných roků není jinak? |
|
|
Návrat nahoru |
|
EiFFeL |
Zaslal: po srpen 30, 2010 8:07 pm |
|
|
|
a nad relatky je tez sroub viz. http://www.saxo-vts.eu/obrazky/SDC12363.JPG |