Autor |
Zpráva |
< Servis ~ 1.1 nestartuje |
Haala |
Zaslal: pá srpen 13, 2010 7:15 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Zdravíčko,
třeba mi někdo pomůžete nebo alespoň nasměrujete:
Teď mi o prázdninách stálo cca 2 měsíce Saxo v garáži. Důvodem byla vybitá baterie a nevyužitost. Nyní jsem koupil baterii novou a připojil.
První nastartování naprosto v pohodě. Podruhé jsem nastartoval také, ale ihned se při volnoběhu začalo cukat a asi po pěti vteřinách zhasl.
Teď už v podstatě nejde nastartovat vůbec.
Při klíčku v 2. poloze svítí všechny kontrolky(chladící, olej, baterie) včetně diagnostiky!
Motor točí, točí, palivový čerpadlo spíná. Po chvilce točení i začínají asi nabíhat jemně otáčky. Občas se dokonce povede nastartovat, ale při volnoběhu chcípe.
Nejspíš tedy bude závada na motoru, vzhledem k tomu, že svítí diagnostika. Nejde z těchto příznaků poznat, v čem by to mohlo být? Nemůže to být třeba i palivový filtr?
Diagnostika je pro mě jedno z posledních řešení, nejsou peníze a moc ani čas.
Díky moc za Vaše rady.
Martin |
|
|
Návrat nahoru |
|
kurenadvore |
Zaslal: pá srpen 13, 2010 7:40 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
ak svieti diagnostika, tak by to malo byt jedno z prvych rieseni. a nie je to az tak drahe si myslim |
_________________ ex - Super Saxo 16V
ex - Seat Alhambra TDi
Alfa Romeo 147 JTD |
|
Návrat nahoru |
|
Haala |
Zaslal: pá srpen 13, 2010 8:57 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
kurenadvore napsal: ak svieti diagnostika, tak by to malo byt jedno z prvych rieseni. a nie je to az tak drahe si myslim
No jo,ale když je auto nepojízdné a není čas, tak se to na příplatkách slušně prodraží.
Myslel jsem, že byste mě mohli spíš nasměrovat, co to tak běžně bývá, např. jestli má cenu rozdělávat ten palivový filtr a čistit ho, nebo na co se případně zkusit podívat. |
|
|
Návrat nahoru |
|
kurenadvore |
Zaslal: pá srpen 13, 2010 9:10 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
mno, na 1.1 nie som ani len amater, ale mozno tlak paliva nie je dostatocny, alebo to moze byt nieco so vzducho. nasava falosny, netesnost pod klapkou...
mozno iba trepem |
_________________ ex - Super Saxo 16V
ex - Seat Alhambra TDi
Alfa Romeo 147 JTD |
|
Návrat nahoru |
|
lazik |
Zaslal: pá srpen 13, 2010 9:13 am |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
Kdyz ti sviti diagnostika, tak bych to tipl spis na neco elektronickeho o cem ma prehled ridici jednotka a ne zadny filtr. Muzes treba zkusit odpojit krokovy motorek a nastartovat, ale muze to byt spousta jinych veci.
Taky muzes zkusit odpojit baterku na delsi dobu (treba vic nez hodku)a nechat zapnute zapalovani.. ridici jednotka by tu chybu pak mela zapomenout - tzn treba ti pak pujde zase aspon jednou nastartovat a na cestu do servisu by to mohlo stacit. |
_________________ VTS 1.6i 16v rv 98
http://lazarracing.webnode.cz |
|
Návrat nahoru |
|
jimmy_xp |
Zaslal: pá srpen 13, 2010 5:01 pm |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
skus nastartovat bez motorceka ale pod plynom !
ja tak startujem uz 3 mesiace, lebo nemam na novy motorcek |
|
|
Návrat nahoru |
|
honzabiker1 |
Zaslal: so srpen 14, 2010 11:57 am |
|
|
SAXOKLUBÁK
|
Zkousel si pri startovani pridat plyn? |
|
|
Návrat nahoru |
|
Haala |
Zaslal: út srpen 31, 2010 7:17 pm |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
Takže update - dneska Saxo podstoupilo diagnostiku.
Během ní se vůbec na nic nepřišlo, systém hlásí OK, všechna relátka cvakají atd...
Špecík říkal, že by to mohla být lambda v katalyzátoru a taky,že bych mohl zkusit napojit výfuk,jestli to není ucpaný...
Ještě jednou popis startování: Čerpadlo spíná, válce podle poslechu asi v poho, pořád točí a nic...Přirovnal bych to asi k tomu,když nešla nastartovat š120 a musel se přidat sitič
Tak co vy na to? Díky za nápady... |
|
|
Návrat nahoru |
|
martanc |
Zaslal: út srpen 31, 2010 8:35 pm |
|
|
FATAL ERROR:MARTANC
|
hází to jiskru a jde tam benzín? |
_________________ Ex Saxo 1.1, zelené už bohužel není, ale měl jsem ho rád.
Momentálně VTS, sice jen 1.4 ale je to VTS! |
|
Návrat nahoru |
|
blesk65 |
Zaslal: út srpen 31, 2010 8:54 pm |
|
|
MELHUBA KLUBU
|
máš určite přerušený přívod paliva to se stáva pokud se manipuluje z baterkou stačí promáčknout palivovou pojistku najdeš ji i v manualu obsluhy |
_________________ [img]http://photo.uloziste.com/?fotka=7fa229cb80ecc106.jpg&d=r933eb6d0887973f&size=3[/img] |
|
Návrat nahoru |
|
Haala |
Zaslal: st září 01, 2010 10:53 am |
|
|
JAPONSKÝ TURISTA
|
nedalo mi to a ještě večer jsem trochu Saxo vytočil, asi po 20 sekundách usilovného točení s plynem se vyvalilo trochu divnýho kouře z výfuku, nastartovalo a šlapalo. Nechal jsem ho na volnoběh jít asi 3 minuty a v pohodě.
Ráno jsem ho za studena zkusil zase a naskočilo hned.
Myslíte, že už by to mohlo být v pohodě? Byl to teda ucpaný katalyzátor? |
|
|
Návrat nahoru |
|
|